Řízky naruby - na zelenině (leču)

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 9
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks paprika dle velikosti 4 -
    • 8
      ks rajčata nejlépe spařená a oloupaná, 6 -
    • 2
      ks cibule
    • 4
      ks vepřové maso , můžou být i kuřecí...
    • strouhanka
    • 3
      ks rozšlehané vejce
    • sůl a pepř
    • olej
    • vývar nebo voda
    • smetana - není nutná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rajčata pokrájíme na čtvrtky, papriky na proužky, cibuli na kolečka a vše dáme do pekáčku s trochou oleje do předehřáté trouby. Až se nám zelenina dostatečně zahřeje (začne se péct), položíme na ni připravené řízky: naklepané, ze strany nakrojené, osolené a opepřené položíme do strouhanky a pořádně ji na řízek přimáčkneme. Řízky pak obalíme z obou stran v rozšlehaných vejcích a ihned pokládáme na vařící předpečenou zeleninu.
2
Pečeme nejprve prvních 25 minut zakryté, pak odkryjeme a dopečeme doměkka a dozlatova za občasného podlití (vývar, voda nebo smetana na vaření) dle potřeby. Řízky během pečení neobracíme.
3
Podáváme s bramborovou přílohou.
4
Do pekáčku můžeme přidat i jinou zeleninu dle chuti: česnek, cuketu...
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ája
    Ája |

    15. 3. 2016 13:56

    Byla to mňamka :)) děkuji.

  • Jelínková
    Jelínková |

    20. 10. 2015 07:40

    Rychlé a dobré a z jednoho pekáče, takže žádná hromada nádobí kolem.

  • Lucka
    Lucka |

    7. 2. 2013 10:04

    Dělala jsem je včera a jako správný Čech jsem je nakonec posypala ještě sýrem :-) , byla to žranice, rychlá a výborná a všichni jen mlaskali :-))

  • Martina
    Martina |

    30. 8. 2012 14:44

    Oběd byl výborný a taky rychlý a vůbec jsem nepodlévala protože mi rajčata pustila dost šťávy. Řízky naruby znám i jinak a smaží se ještě před pečením, tyhle jsou rychlejší. Díky za nový recept.