Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 37x
1- 1 5
Autor: Recepty

Domácí krtkův dort

Obtížné
Těsto
Rostlinný olej 100 ml
Moučkový cukr 100 g
Vejce 2 ks
Rum 1 lžíce
Polohrubá mouka 180 g
Kakao 2 lžíce
Prášek do pečiva 1 ks
Mléko 125 ml
Náplň
Banán
může být i víc
3 ks
Smetana ke šlehání 2 kelímek
Ztužovač šlehačky 2 ks
Moučkový cukr 40 g
Čokoláda na vaření 80 g
Domácí krtkův dort

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Korpus: olej, cukr a žloutky utřeme do pěny. Přidáme lžíci rumu a ještě zamícháme. Mouku smísíme s kakaem a práškem do pečiva.
Tuto směs střídavě s mlékem přidáme do těsta.
Na závěr lechce vmícháme sníh.
Vlijeme do vymazané a kokosem vysypané kulaté formy o průměru cca 24 cm. Pečeme při teplotě 175 °C asi 30 minut.
Po obvodu vychladlého korpusu vytvoříme nožem kruh (asi 1,5 cm od kraje).
Vnitřek korpusu vydlabeme lžící do zvláštní misy, dáme pozor, aby se nám na dně korpusu nevytvořily díry. Pokud se tak stane, vraťte na místo vydloubnuté těsto.
Náplň: smísíme cukr, ztužovač a nahrubo nastrouhanou čokoládu.
Do téměr ušlehané šlehačky vsypeme tuto směs a došleháme.
Banány rozkrojíme podélně na poloviny a vložíme je do vydlabaného korpusu. Na ně navrstvíme slehačku s kousky čokolády a vytvoříme jakýsi kopeček.
Na tento namačkáme jemně rozdrobený vnitřek korpusu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 37x)
Reklama
Roláda z bramborového těsta Bramborové těsto krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Domácí krtkův dort

Komentáře

  1. ksab57   26.05.2013 | 13:40 | reagovat | závadný

    Podle mě bylo těsta málo. Bylo výborné, ale příště jej udělám z dvojité dávky. :-)

  2. Hope.rock   29.04.2012 | 10:57 | reagovat | závadný

    Dort dopadl velmi dobře, akorát krtinec byl hodně nízký.... To se ještě musí vychytat.. Jinak moc dobrý... :-)

  3. MartikK   25.03.2012 | 10:53 | reagovat | závadný

    Připravovala jsem prckovi k narozeninám a dortík sklidil velký úspěch. Pekla jsem ho ve větší formě o průměru 26 cm a po upečení mi korpus připadal dost nízký, ale nakonec se vydlabalo dost "materiálu" na "krtinu". Místo hořké čokolády jsem použila dvě tyčinky Ledových kaštanů, banány jsem krájela na kolečka. Dort jsem dělala den předem, aby se v ledničce pěkně uležel. Měla jsem trochu strach z porcování a servírování, že se bude sypat, ale dopadlo to dobře. Příště udělám z 1,5 dávky, aby byly i kraje dortu trošky vyšší a použiji 3 šlehačky.

  4. RauM   19.01.2012 | 10:52 | reagovat | závadný

    manžel sice žbrblal na ty banány, ale jinak výborné.. těsto na povrch se výborně drobilo a vše skvěle chutnalo!

  5. Nikola   18.08.2011 | 13:51 | reagovat | závadný

    Dort je výborný akorát jsem doma zrovna neměla šlehačku tak jsem místo ní našlehala bílky a dort byl vynikající ;-)

1 2 3 4 ... 6 ... 8 ... 10 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X