Autor:

Obrácená buchta z jablek

Střední
Ingredience
Žloutek 4 ks
Cukr krystal 200 g
Rostlinný olej 10 lžíce
Voda 10 lžíce
Prášek do pečiva 1 balíček
Hladká mouka 250 g
Sníh z bílku 4 ks
Jablka
oloupaných bez jadřinců
1 kg
Rozinky  
Oříšky  
Kokos  
Čokoládová poleva  
Obrácená buchta z jablek

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Pergamenový papír rozložím na klasický velký pekáč (plech s vysokým okrajem). Na něj nasypu nastrouhaná jablka (pozor nesladit!) a do jablek namíchám rozinky, oříšky, kokos... Dále si připravím těsto: vyšlehám žloutky s cukrem. Do vyšlehané hmoty přidám olej, vodu, mouku, prášek do pečiva a nakonec sníh z bílků. Těstem poté poleji jablka na pekáči. (Těsta je zdánlivě na velký pekáč málo, proto je potřeba polít ve velmi slabé vrstvě - nicméně nebojte, těsto naběhne). Peču na 170-180 °C ve vyhřáté troubě asi 20-25 minut. Vychladlé těsto opatrně otočím a sundám pergamen. Buchtu nakonec poleji čokoládovou polevou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
2+
4.5 8 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 8x)
Kantonská rýže s kachními prsíčky Ochutnejte Čínu doma Články z

Komentáře k receptu: Obrácená buchta z jablek

Komentáře

  1. Suzanne323f   03.04.2015 | 13:56 | reagovat | závadný

    Naprosto luxusní buchta. Chuť slaďounkého těsta nádherně doplňují neoslazená jablka. Buchta je vlahá, nadýchaná, křehounká.. Dělala jsem ze 4 větších jablek, posypala jsem je kokosem a zalila těstem. Místo prášku do pečiva jsem dala sodu a buchta je krásně nadýchaná, opravdu krásně nabyla a je vysoká, jako každá klasická buchta. Navíc je kupodivu i velice rychlá a jednoduchá, na to, jak chutná. Budu dělat pravidelně. Doporučuji!!!

  2. Dana K.   03.11.2012 | 11:08 | reagovat | závadný

    Tuto buchtu taky peču, ale nahoru potom dávám krém z 1 vanilkového pudinku (klasicky uvařeného) a 1-2 kysané smetany. Takto nám to moc chutná.

  3. Jana   29.09.2012 | 12:55 | reagovat | závadný

    Buchta se mi povedla hned, a je výborná..recept doporučuji. :-)

  4. Jana Remková   28.10.2008 | 11:03 | reagovat | závadný

    Jasně,ale myslím, že i tady z toho by to šlo, Terezko, že?

  5. Tereza J.   28.10.2008 | 7:01 | reagovat | závadný

    Janka, tá Jablečná roláda je aj tu, len ja som ju nevedela nájsť. Keď som dala do vyhľadívania termín jablka, tak mi to nevyhodilo:)))

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web