Obrácené mleté řízečky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Jana Hamalova

Suroviny

Vložit do nákupu
  • I.varianta
    • 600
      g vepřový bůček od pupku - mletý libový
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička gyros
    • 1
      ks vejce do masa
    • mléko
    • strouhanka
    • olej
  • II.varianta
    • 750
      g vepřová játra
    • vegeta
  • Na obalení
    • 3
      ks vejce 2-3
    • strouhanka
  • Na pokladení
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks klobása telecí - nožičky
    • 500
      ml smetana 250-500

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
I.varianta: do masa přidáme všechny ingredience a uděláme klasickou sekanou. Z ní děláme menší řízečky, které nejdříve obalíme ve strouhance, pak ve vejci a dáme smažit na pánev. Pak přendáme na pekáček, posypeme cibulí, a na plátky nakrájenou klobásu a zalijeme smetanou a dáme zapéct do trouby. Kdo chce může přidat na cibuli na plátky pokrájené žampiony.
2
II.varianta: játra nakrájíme šikmo na plátky, obalíme ve strouhance. Do vajec na obalení přidáme vegetu. Obalená játra strouhankou smočíme ve vejcích a dáme na rozpálený olej smažit. Pak postup stejný jak u variace I.
3
Obě variace pečeme v troubě asi 35-40 minut podle druhu trouby.
4
Kdo chce může místo smetany dát Tatru mléko. Je hutnější.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    13. 11. 2006 10:30

    je to výborné a úžasně voňavé a chutné jídlo, ten gyros tam dělá své, dělám už potřetí z mletého masa a nemůžem si to vynachválit, fakt dobrý recept!