Studená polévka z jablek

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g jablka
    • 40
      g cukr
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      ks citron
    • 1
      lžička skořice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Omytá jablka oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky a vykrojíme jádřince. Vložíme do kastrolu s trochou vody a mírně rozdusíme. Propasírujeme přes cedník nebo rozmixujeme. Přidáme Solamyl rozmíchaný v trošce vody, cukr, špetku skořice a krátce povaříme. Nakonec podle chuti přikyselíme citronovou šťávou. Před podáváním vychladíme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    7. 9. 2013 21:55

    Mně osobě tato polévka chutnala, ale byla jsem v tom sama, nikdo jiný ji nejedl :) Chutí by se dala velmi výstižně přirovnat k jablečné přesnídávce (což mně bavilo a ostatním vadilo). Takže pokud máte rádi dětskou výživu, určitě vyzkoušejte. Jinak v receptu mi chybělo množství vody, tak jsem si nebyla jistá tím, jakou výslednou hustotu autorka u polévky zamýšlela...