Domácí krtkův dort na plechu

Hodnocení:

Moje:

70 minut
8
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 320
      g hladká mouka
    • 180
      g cukr
    • 3
      ks vejce
    • 3
      lžíce kakao
    • 200
      ml olej
    • 200
      ml mléko
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Stracciotelový krém
    • 250
      g tvaroh v kostce
    • 400
      g zakysaná smetana (dvě balení)
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 100
      g čokoláda na vaření
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 4
      ks banány
  • Pudink
    • 250
      ml mléko
    • 1,5
      balíček vanilkový pudink
    • 4
      lžíce cukr cca, dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
**Pudink:** Nejdříve si ze surovin uvaříme hustý pudink, klasicky dle návodu a necháme vychladnout.
2
**Těsto:** Oddělíme si žloutky od bílků. Ze žloutků a cukru ručním šlehačem vyšleháme pěnu, do které pak po částech zašleháme olej a mléko. Potom si smícháme hladkou mouku s kakaem a práškem do pečiva a též zašleháme do těsta. Nakonec vařečkou vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme na sádlem vymazaný a polohrubou moukou vysypaný vyšší plech (nejlépe buchťák s
3
ušima) a dáme péct na 160°C asi na 30 minutek.
4
**Stracciatelový krém:** V míse si ručním šlehačem vyšleháme tvaroh se zakysanou smetanou. Potom do toho po lžících zašleháme vychladlý hustý pudink, aby nám krém držel, na jemno nastrouhanou čokoládu na vaření a vanilkový cukr. Nakonec si vyšleháme smetanu (bez ztužovače) a zašleháme ji do krému. Pro nás byl krém sladký akorát, ale klidně dle chuti ještě můžete přisladit.
5
Když je těsto upečené a zchladlé, tak si navrchu nožem naznačíme okraje a pak ještě jakoby šachovnici (viz. foto). To aby se nám buchta dobře dlabala. Vezmeme lžíci a střed buchty vydlabeme. Ale pozor, ne až na dno!!! Vydlabané kousky schováme
6
bokem do misky a připravíme si stracciatelový krém. Když je krém hotový, tak si banány podélně rozkrojíme a naskládáme je na dno buchty. Na ně pak rozetřeme krém a navrch krému rozdrobíme kousky vydlabaného těsta
7
A je hotovo... Už jen zbývá vydržet a nechat přes noc buchtu ztuhnout v lednici nebo někde v chladnu.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Eva
    Eva |

    5. 4. 2017 09:37

    Na velký plech dělám vždy dvojtou dávku a místo kakaa dávám granko a můžu říct je to vyborné u nás vždy vyhrává a je toho velká hromada :-* :-*

  • Anice
    Anice |

    1. 3. 2017 10:32

    Čauky, zdědila jsem po mojí praprababičce recept na naprosto luxusní krtkův dort, recept najdete zde: http://krasna-anice.blog.cz/1702/recept-krtkuv-dort <3 <3

  • Romana
    Romana |

    17. 2. 2017 21:14

    Musím říct, že na klasický plech je těsta málo, je nízké, taky jsem měla potíže vůbec vydlabat. přitom krému je na tak velký plech naopak dost. Banánů jsem spotřebovala 8 a ještě byly mezery...tak snad bude zítra aspoň chutnat.. :-)

  • Alena
    Alena |

    27. 5. 2016 12:12

    Výborný, místo banánů kompotované mandarinky-jsou osvěžující a pěkně tam vynikne chuť. A místo 3 vajec 4. Paráda. <:-)

  • pavlavan
    pavlavan |

    11. 2. 2016 19:56

    Tak dnes jsem delala poprve a asi naposledy :-D pudink se mi srazil, mliko uteklo :D ale to byla moje chyba :-) ale k dortu :-) v komentarich je napsano ze přepočet na 320g mouky je na velky plech .. bohuzel musim nesouhlasit, testo mam tenke a tvrde, sotva jsem vydkabala... :-( takze za me to je na maly plech a ne na 35x40 nebo kolik to ma.. ale každopádně podle ochutnavani jednotlivych casti parada :-) doufam jen, ze to do rana ztuhne, nebo bude hodne zklamanych pánu u muže v práci :)

  • pajucha30
    pajucha30 |

    28. 2. 2015 16:09

    Luxusní, peču po několikáté a vždy všem moc chutnal a měl veliký úspěch ;-) ;-) ;-) :-* :-* :-* <3 <3 <3

  • prcek018
    prcek018 |

    16. 2. 2015 15:18

    Tak uz se chladi :) vypada moc dobre a jen u ochutnavani jednotlivych casti,bude urcite vynikajici

  • Grace
    Grace |

    30. 7. 2014 13:58

    Vypadá skvěle, už vím, co upeču příteli na oslavu <:-)

  • NeliJ
    NeliJ |

    30. 5. 2014 15:34

    Výborný,peču již po několikáté a všem moc chutná :-)

  • Gábi
    Gábi |

    1. 5. 2014 21:54

    Výborný! Piškot jsem si dělala teda podle svého receptu, ale krémík moc dobrý, děkuji :)

  • Mimushka909
    Mimushka909 |

    22. 4. 2014 13:59

    Najlepsi krtkov dort <3 :-) iny uz ani nepeciem.

  • Verada
    Verada |

    9. 9. 2013 09:45

    Bylo to vynikající a všem jen doporučuji.

  • Hanka
    Hanka |

    6. 6. 2013 09:58

    Skvělé postřehy, díky za ně, osvědčily se ;-)

  • Katka
    Katka |

    25. 4. 2013 18:38

    Tak už se chladí v lednici tak jsem zvědavá, zítra vezu na návštěvu ke kamarádce na zahradě, tak snad si děti i my pochutnáme :-) díky za receptík :-)

  • Katka
    Katka |

    16. 10. 2012 17:26

    Výborný recept, dělávám jen tohoto krtka... :-) Jednou jsem neměla banány, tak jsem použila kompotované brodkve a zákusek všem chutnal ještě víc. <3

  • Katja
    Katja |

    14. 9. 2012 17:41

    Tak dnes ještě jednou. Po upečení tohoto receptu dávám super postřehy. Srhnu to s předešlým komentářem: 1. tento recept - tedy množství je akorát na velký plech - vnitřní rozměr 35x40cm, všechny suroviny až na banány, stačí. Banánů jsem spotřebovala cca 8 - ale byly menší.. takže 6-8 bude stačit:) 2. Když si koupíte zakysanou smetanu extra hustou a tvaroh ne ve vaničce ale v papíru a po přidání 1 ztužovače do šlehačky, nebyl problém buchtu konzumovat už po hodině v ledničce. (čekala jsem návštěvu - ztužovač musel být) 3. Upozorňuji ještě jednou na dobrou poznámku někde v předešlých komentářích... pudink je vhodné vyšlehat ještě teplý s tvarohem a nechat jej vychladnout a pak do studeného dát smetany.. krém byl skutečně hladoučký 4. Já dala na svůj plech místo 1,5 pudinku 2 a cca 450-500ml mléka (jeden vanilkový a jeden banánový) na velký plech nebylo třeba přidávat žádnou smetanu.. úplně to stačilo 5. Někdo si v předešlých komentářích stěžoval na drobivost... to je způsobeno vyschnutím těsta, které by u krtka samozřejmě mělo být.. já jej dělám už déle a nechám těsto upéci jen tak akorát a pak polovinu vydlabaných koustků nechám chvilku dosušit v troubě. Jednu polovinu (normálně upečenou - ne přeschlou) rozdrobím na vršek, pěkně uplácám a pro efekt krtka dodrobím přeschlou polovinou. Dort se dá hned konzumovat, nemusí ještě vlhnout a není až tak drobivý a bez efektu uplácnutí. Recept je skvělý a po vyzkoušení určitě už nebudu kupovat od Dr... i když byl perfektní, za téměř stejnou cenu mám plný velký plech, což u 4 čl. rodiny je znát:)) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

  • Katja
    Katja |

    14. 9. 2012 14:56

    Ahoj, tak já jsem dělala dnes poprvé krtkův dort na plech. Mám doma větší plech - tedy větší než je standardní do vestavěných troub )ty jsou někdy i o 1/5 menší. Upozorňuji ..., ti kteří mají menší plechy na menší dávky krému. Nicméně také dávám sem na začátek důležité info o krému - někde v textu je poznámka, že je nejlepší ještě vlažný či teplý pudink smíchat s tvarohem - je to dost podstatná poznámka.. fakt to pak nehrudkuje. Další vychytávkou je například dát jeden vanilkový a jeden (či půlky) banánového pudinku, krásně to pak voní:)) Jinak díky za super recept:)))))) ;-) ;-) ;-)

  • Sandy
    Sandy |

    14. 7. 2012 12:24

    Může se těsto na dort nalít do dortové formy, než na plech?

  • Míša
    Míša |

    5. 7. 2012 10:58

    Vyzkoušela jsem a je dobrý, jen krém doporučuji udělat den předem, aby pořádně ztuhl

  • M_a_r_c_e_l_k_a
    M_a_r_c_e_l_k_a |

    30. 6. 2012 07:38

    Dobrý den, přečetla jsem si v diskuzi, že se peče na velkém plechu s vyššími okraji. Prosím, může někdo napsat rozměr plechu ?

  • Martina
    Martina |

    25. 6. 2012 13:59

    Vynikají!!! U nás byl hned spapaný a už se těšíme až si ho zase uděláme.. <3

  • Renata
    Renata |

    15. 5. 2012 20:16

    ten vypada super zajtra ho hned vyskušam ;-) :-P

  • verupindru
    verupindru |

    10. 5. 2012 20:00

    Krtkův dort je báječný,všichni se oblizovali :-D,když jsem ho dělala podruhé,tak jsem dala do krému víc zakysané smetany a musím říct,že to bylo taky moc dobré. :-D

  • Hope.rock
    Hope.rock |

    29. 4. 2012 10:58

    Boží!! Naprosto jako origoš z pytlíku... Tenhle recept si mě získal a to jsem pouhý začátečník... :) <3

  • Very.N
    Very.N |

    12. 4. 2012 18:05

    Děkuju :-)

  • Vlasta Novák
    Vlasta Novák |

    6. 4. 2012 16:37

    Dobrý den, známku jsem smazal, můžete oznámkovat znovu.

  • Very.N
    Very.N |

    6. 4. 2012 15:26

    Mám takovej blbej dotaz - dala jsem omylem hodnocení pět, pak sem si až všimla, že je to jako ve škole. Jde to změnit? Tenhle recept je totiž parádní, dort nám moc chutnal a i když to na mě (začátečníka) bylo trochu pracnější, tak se moc povedl.

  • Jitka Lojková
    Jitka Lojková |

    4. 3. 2012 15:15

    mooooooc dobroučký.

  • Jitka Lojková
    Jitka Lojková |

    4. 3. 2012 15:14

    Ahoj všichni kuchaři a pekaři, moc dobrý tento krtkův dort všem doporučuji !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;-) ;-) ;-)

  • lenka
    lenka |

    16. 2. 2012 16:39

    ...výborný O:-) Doporučuji. :-)

  • teanoa
    teanoa |

    7. 12. 2011 19:29

    ahoj je skvělý dobrý a bezva co? (beer)

  • Lucie
    Lucie |

    29. 10. 2011 11:22

    Udělala jsem tento Krtkův dort. Vše jsem dělala podle ingrediencí a postupu, na menší plech z vysokým okrajem. Po vykrájení jsem na povrch dala čtyři banány. Krému bylo příliš, půlku jsem ho vyhodila. Na tento recept se zbytečně vyplácá spousta potravin, nic není zadarmo :-\ . Nehodnotím kladně. :-( Teď už jen čekám , jestli to vůbec ztuhne. O:-)

  • Jarka
    Jarka |

    23. 10. 2011 18:10

    Opavdu výborný. :-)

  • Michaela H.
    Michaela H. |

    10. 10. 2011 16:30

    Dobrý a jednoduchý

  • Melina
    Melina |

    10. 10. 2011 12:34

    Dělala jsem na velký plech s vyššími okraji a byl akorát...

  • Melina
    Melina |

    10. 10. 2011 12:33

    Už jsem ho dělala 2x a kupovanému se zdaleka nevyrovná. Je úžasný. Dělala jsem ho i na dětskou oslavu a i dětské rozmlsané jazýčky ho zbaštily a ještě se všichni oblizovali, že tak dobrý jejich maminka nedělá ;-) :-[ . Doporučuji!!! :-) :-)

  • Kvášová Božena
    Kvášová Božena |

    9. 10. 2011 16:45

    Receptu posílám velkou jedničku.

  • Jenna
    Jenna |

    8. 10. 2011 19:19

    Naprosto výborné!!! Dělala jsem včera a dneska zbylo jen pár kousíčků :)

  • nama
    nama |

    22. 9. 2011 12:17

    výborný !

  • Oli
    Oli |

    31. 8. 2011 23:36

    Dobrý den, na jak velký pekáč nebo plech je tento recept? jen přibližně.. Děkuji za odpoveď

  • HelčaH
    HelčaH |

    15. 8. 2011 13:41

    Bylo to výborné, všem nám moc chutnal a během 2 dnů byl pryč :-)

  • Andrea
    Andrea |

    29. 7. 2011 08:54

    Dobrý den, můžu se zeptat co mohu použít místo tvarohu? Děkuji

  • nnln
    nnln |

    16. 5. 2011 10:39

    to bych nedělala. asi by se to tak nedrobilo, ale ztratilo by to ten efekt.. mě to přes noc z té náplně trochu zvlhne a v lednici trochu ztuhne a zas tolik se nesype. ale je to prostě nadrobené těsto, tak drobit se to holt bude pořád..

  • Blanka Wr.
    Blanka Wr. |

    16. 5. 2011 09:53

    Jani, už jsem tady psala,že do tvarohu je nejlépe pudink zašlehat hned po uvaření, je zbytečné nechávat ho vychladit. S krémem to nic neudělá (nesrazí se) a mnohem lépe se ušlehá. I když já jsem tady taky dala jen 1 pudink a stačilo to. Šlehačku vmíchám, až tvaroh s pudinkem je studený.

  • Lenka
    Lenka |

    15. 5. 2011 12:52

    Rozdrobený vrch se mi i na druhý den při servírování dost sypal.Mám jej zatížit přes noc?

  • JanaDe
    JanaDe |

    14. 5. 2011 16:40

    Chuťově je to skvělé i když jsem to trošku přisladila. Jediné co mi vadí je, že ten pudink je tak betonový, že tam zůstaly hrudky - a to si myslím, že mám poměrně výkonný šlehač - no možná to tak má být. Já si příště udělám ten pudink trošku tekutější, protože mám ráda krémy hladké. Ale kdybych na to nepoukázala tak si toho nikdo ani nevšimnul :-)

  • jelena
    jelena |

    5. 5. 2011 11:10

    Dělám tento dort i s jiným ovocem a trochu jiným krémem (šlehačka, jogurt nebo tvaroh, želatinový ztužovač za studena, kompot. šťáva, podle chuti cukr)

  • jelena
    jelena |

    5. 5. 2011 11:01

    Nám sice kupovaný krtkův dort chutná, ale radši peču vlastní. Krém obvykle dělám ze šlehačky a jogurtu nebo tvarohu a želatinového ztužovače za studena, který míchám do šťávy z kompotu. Cukr dávám podle chuti, případně přidám do té šťávy i trochu rumu. Ovoce mám raději výraznější. Nejčastěji používám kompotované mandarinky nebo ananas nebo čerstvé jahody.

  • nnln
    nnln |

    5. 5. 2011 10:16

    rumem se určitě nic nezkazí, ale mě se docela osvědčilo dávat dost zralé banány. přece jen mají výraznější chuť a jsou sladké, s tou zakysanou smetanou je to pak skvělá kombinace. a taky už dávám jen tak půlku té čokolády, úplně to stačí. dělala jsem moučník i teď mamce na oslavu do práce a jen se zaprášilo:)

  • BindiDindi
    BindiDindi |

    5. 5. 2011 09:35

    Tak jsem také zkusila tento moučník, byl dobrý, ale přeci jen mi tam chyběla trošku výraznější chuť. Nemyslím, aby se to podobalo Krtkovu dortu od Dr. Oetkera-ten jsem dělala jednou, a připadá mi příliš "voňavý" a chemický. Ale zkrátka mi přišlo, že by to celé chtělo trošičku zvýraznit. Napadá mě pokapat vydlabaný rozdrobený korpus trochou rumu či rumové příchuti.. Nevím. Rozhodně je to dobrý moučník, ale něco malinko mi tam prostě chybí.

  • Tereza T
    Tereza T |

    4. 5. 2011 11:37

    Opraveno, díky.

  • beda meda
    beda meda |

    4. 5. 2011 09:49

    sníh ne sních!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • zujano
    zujano |

    24. 4. 2011 16:49

    Vyzkoušela jsem a je výborný. Pekla jsem na velikonoce dva plechy, ještě není pondělí a jeden je už pryč! Výborný i s jiným ovocem. Na druhý plech už mi zbyly pouze dva banány, tak jsem doplnila jahodami a kompotovanými mandarinkami a je rovněž vynikající! Chválím a dávám za jedna :-)

  • Ráďa
    Ráďa |

    19. 4. 2011 07:10

    Půjde ten pudink vůbec umíchat? Nebude to bude tuhé příliš?

  • kikinka251
    kikinka251 |

    16. 4. 2011 13:07

    Nej.Nej.Nej. GOOD very good

  • Tahitty
    Tahitty |

    14. 4. 2011 16:21

    Už se mi chladí v lednici. Krém byl výborný a korpus taky, tak snad to dohromady špatný nebude :) akorát sem zapoměla koupit banány, tak to snad vadit nebude.

  • nnln
    nnln |

    9. 4. 2011 13:26

    výborné! dělala jsem přesně podle receptu, jen jsem nedělala mřížku a vydlabala jsem korpus lžickou. Přišlo mi to snadnější. samozřejmě jsme zkusili, když to ještě nebylo pořádně ztuhlé, ale bylo to i tak výborné! mamka to snědla tak rychle, že si ani nevšimla, že v tom je i babán:)) i ještě ne roční syn si pochutnal a to dostal ochutnat jen korpus.. prostě dobrota:)

  • Milena
    Milena |

    14. 2. 2011 15:01

    Vynikajici muzu doporucit delam ho casto :-))