Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 55x
1- 1 5
Autor: helikt

Domácí krtkův dort na plechu

70 minut
Středně obtížné
Porce: 8
Těsto
Hladká mouka 320 g
Cukr 180 g
Vejce 3 ks
Kakao 3 lžíce
Olej 200 ml
Mléko 200 ml
Prášek do pečiva 1 balíček
Stracciotelový krém
Tvaroh
v kostce
250 g
Zakysaná smetana
(dvě balení)
400 g
Smetana ke šlehání 250 ml
Čokoláda na vaření 100 g
Vanilkový cukr 1 balení
Banány 4 ks
Pudink
Mléko 250 ml
Vanilkový pudink 1,5 balíček
Cukr
cca, dle chuti
4 lžíce
Domácí krtkův dort na plechu

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Zákusky, Dorty

Pudink: Nejdříve si ze surovin uvaříme hustý pudink, klasicky dle návodu a necháme vychladnout.

Těsto: Oddělíme si žloutky od bílků. Ze žloutků a cukru ručním šlehačem vyšleháme pěnu, do které pak po částech zašleháme olej a mléko. Potom si smícháme hladkou mouku s kakaem a práškem do pečiva a též zašleháme do těsta. Nakonec vařečkou vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme na sádlem vymazaný a polohrubou moukou vysypaný vyšší plech (nejlépe buchťák s
ušima) a dáme péct na 160°C asi na 30 minutek.

Stracciatelový krém: V míse si ručním šlehačem vyšleháme tvaroh se zakysanou smetanou. Potom do toho po lžících zašleháme vychladlý hustý pudink, aby nám krém držel, na jemno nastrouhanou čokoládu na vaření a vanilkový cukr. Nakonec si vyšleháme smetanu (bez ztužovače) a zašleháme ji do krému. Pro nás byl krém sladký akorát, ale klidně dle chuti ještě můžete přisladit.

Když je těsto upečené a zchladlé, tak si navrchu nožem naznačíme okraje a pak ještě jakoby šachovnici (viz. foto). To aby se nám buchta dobře dlabala. Vezmeme lžíci a střed buchty vydlabeme. Ale pozor, ne až na dno!!! Vydlabané kousky schováme
bokem do misky a připravíme si stracciatelový krém. Když je krém hotový, tak si banány podélně rozkrojíme a naskládáme je na dno buchty. Na ně pak rozetřeme krém a navrch krému rozdrobíme kousky vydlabaného těsta

A je hotovo... Už jen zbývá vydržet a nechat přes noc buchtu ztuhnout v lednici nebo někde v chladnu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 55x)
Reklama
Haná Tradiční gurmánské speciality z Hané Články z

Komentáře k receptu: Domácí krtkův dort na plechu

Komentáře

  1. Mimushka909   22.04.2014 | 13:59 | reagovat | závadný

    Najlepsi krtkov dort <3 :-) iny uz ani nepeciem.

  2. Verada   09.09.2013 | 9:45 | reagovat | závadný

    Bylo to vynikající a všem jen doporučuji.

  3. Katka   25.04.2013 | 18:38 | reagovat | závadný

    Tak už se chladí v lednici tak jsem zvědavá, zítra vezu na návštěvu ke kamarádce na zahradě, tak snad si děti i my pochutnáme :-) díky za receptík :-)

  4. Katka   16.10.2012 | 17:26 | reagovat | závadný

    Výborný recept, dělávám jen tohoto krtka... :-) Jednou jsem neměla banány, tak jsem použila kompotované brodkve a zákusek všem chutnal ještě víc. <3

  5. Katja   14.09.2012 | 17:41 | reagovat | závadný

    Tak dnes ještě jednou. Po upečení tohoto receptu dávám super postřehy. Srhnu to s předešlým komentářem:
    1. tento recept - tedy množství je akorát na velký plech - vnitřní rozměr 35x40cm, všechny suroviny až na banány, stačí. Banánů jsem spotřebovala cca 8 - ale byly menší.. takže 6-8 bude stačit:)
    2. Když si koupíte zakysanou smetanu extra hustou a tvaroh ne ve vaničce ale v papíru a po přidání 1 ztužovače do šlehačky, nebyl problém buchtu konzumovat už po hodině v ledničce. (čekala jsem návštěvu - ztužovač musel být)
    3. Upozorňuji ještě jednou na dobrou poznámku někde v předešlých komentářích... pudink je vhodné vyšlehat ještě teplý s tvarohem a nechat jej vychladnout a pak do studeného dát smetany.. krém byl skutečně hladoučký
    4. Já dala na svůj plech místo 1,5 pudinku 2 a cca 450-500ml mléka (jeden vanilkový a jeden banánový) na velký plech nebylo třeba přidávat žádnou smetanu.. úplně to stačilo
    5. Někdo si v předešlých komentářích stěžoval na drobivost... to je způsobeno vyschnutím těsta, které by u krtka samozřejmě mělo být.. já jej dělám už déle a nechám těsto upéci jen tak akorát a pak polovinu vydlabaných koustků nechám chvilku dosušit v troubě. Jednu polovinu (normálně upečenou - ne přeschlou) rozdrobím na vršek, pěkně uplácám a pro efekt krtka dodrobím přeschlou polovinou. Dort se dá hned konzumovat, nemusí ještě vlhnout a není až tak drobivý a bez efektu uplácnutí.

    Recept je skvělý a po vyzkoušení určitě už nebudu kupovat od Dr... i když byl perfektní, za téměř stejnou cenu mám plný velký plech, což u 4 čl. rodiny je znát:)) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

    1. Hanka   06.06.2013 | 9:58 | reagovat | závadný

      Skvělé postřehy, díky za ně, osvědčily se ;-)

1 2 3 4 5 6 ... 8 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X