Autor:

Cibulovo-česneková polévka

40 minut PT0H40M
Snadné
Porce: 6
Ingredience
Cibulová nať 3 hrst
Česnek 1 svazek
Cibule 2 ks
Pohanka 1/2 hrnek
Brambory 2 ks
Vejce 1 ks
Majoránka 1 hrst
Mletý kmín 1 hrst
Podravka
dle chuti
3 lžíce
Sůl
po ochucení Podravkou, podle chuti
1 špetka
Hera
na smažení
1 lžička
Cibulovo-česneková polévka

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Připravíme si potřebné ingredience.
Na pánev: Nasekáme si cibuli (cibuli a půl) a nakrájíme oloupané česnekové stroužky na cca 0,3 cm plátky. Do této směsi připravené ke smažení přihodíme ještě hrst cibulové natě.

Do hrnce o objemu cca 1,5 l: Dáme vodu a přivedeme k varu. Do vroucí vody vložíme nakrájené brambory a půlku cibule nakrájenou na cca 0,5 cm tenké plátky. Vaříme na mírném plameni cca 10 minut.

Mezitím smažíme připravenou směs na pánvi na tuku mírně dozlatova, dáváme pozor, aby se cibule nepřipalovala. Když máme směs na pánvi hotovou, přidáme ji do hrnce. Zároveň přihodíme druhou půlku cibulové natě, promícháme a podle chuti okořeníme (např. hrst mletého kmínu, špetku pepře, 2-3 lžíce kořenící směsi – pozor, už obsahuje sůl, se solí tedy opatrně).
Necháme polévku mírně vřít (podle potřeby, pokud brambory nejsou změklé) a rozmícháme si v hrníčku 1 vejce, které potom za stálého míchání pomalu vléváme do polévky. Můžete si nechat trošku cibulové natě nebo česneku i na konec a povařit jen posledních pět minut, polévka bude pikantnější a o něco výraznější.

Na závěr nasypeme půl hrníčku pohanky a hrst majoránky a ještě minutu povaříme. Hotovou polévku můžete klasicky vylepšit opraženými kostičkami chleba (my vždy využijeme dva dny starý, který už se nedá jíst:)) i strouhaným sýrem. Druhý den je polévka krásně hustá díky pohance.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
3+
3.33 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3+ (hodnoceno 3x)
Květáková polévka s parmazánem Co dát na víkendový stůl? Články z

Komentáře k receptu: Cibulovo-česneková polévka

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web