Cibulovo-paprikové kořeněné maso

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
2
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g vepřová plec nebo kýta, případně drůbeží nebo králičí maso
    • 1
      lžička mletá sladká paprika nebo pálivá - dle chuti
    • 0,5
      lžička česnek sušený nebo nastrouhaný čerstvý, necelá
    • 1
      lžička majoránka rovná
    • pepř mletý
    • sůl
    • 1
      lžíce olej
  • Dále
    • 2
      ks cibule větší
    • 1
      ks červená paprika velká
    • olej na smažení
    • sojová omáčka nebo worcester - není nutné

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso pokrájíme na nudličky nebo kostky a dáme do misky. Osolíme, opepříme, posypeme paprikou, česnekem a majoránkou, zakápneme olejem, promícháme a necháme v chladnu odležet alespoň hodinu. Mezitím si pokrájíme cibule na silnější půlměsíčky a papriku na větší kostky nebo nudličky.
2
Naložené maso dáme zprudka smažit do pánve s trochou rozpáleného oleje společně s pokrájenou zeleninou, občas promícháme. Po osmažení můžeme ještě dochutit sojovou omáčkou nebo worcestrem.
3
Podáváme s bramborovou přílohou, topinkou, čerstvým pečivem a třeba i sklenicí dobře vychlazeného piva.

Komentáře k receptu

  • Irena
    Irena |

    20. 8. 2015 16:04

    Bylo to fajn a bylo to rychlé.