Autor:

Bramborovo-šunkový květák se sýrem

Snadné
Ingredience
Vařené brambory
, oloupané
500 g
Květák
krátce vařený v osolené vodě
500 g
Cibule 2 ks
Olej  
Šunka
nebo salám dle chuti
250 g
Pepř mletý
a sůl
 
Sýr Niva
nebo jiný nastrouhaný sýr
100 g
Rozšlehané vejce 3 ks
Smetana na vaření
nebo mléko
1 dl
Máslo
na vymazání formy
 
Bramborovo-šunkový květák se sýrem

Postup přípravy:

Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, pak scedíme a pokrájíme na kousky. Květák krátce povaříme a scedíme, pak pokrájíme na větší kousky. Na trošce oleje orestujeme pokrájené cibule, přidáme orestovat šunku (salám) a přidáme do mísy k bramborám a květáku, opepříme. Do mísy nastrouháme Nivu a vše promícháme. Pokud budeme dávat jiný sýr a ne zrovna pikantní Nivu, můžeme ho dát o trochu více. Vše dáme do zapékací mísy vymazané máslem a zapečeme v předehřáté troubě cca 35 minut zakryté. Pak odkryjeme a celé zalijeme vejci rozmíchanými v osolené smetaně. Zapékáme ještě asi 10-15 minut, dozlatova.

Podáváme se zeleninou nebo salátem.

*Pokud vynecháme šunku, máme vegerariánský pokrm.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 111 x
1
4.97 111 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 111x)
Kysané zelí Oblíbená ingredience - kysané zelí. Vyzkoušejte skvělé recepty! Články z

Komentáře k receptu: Bramborovo-šunkový květák se sýrem

Komentáře

  1. Viky   21.09.2016 | 13:44 | reagovat | závadný

    Bylo to skvělé a navíc hodně snadné. Děkujeme :D

  2. Alena   01.07.2016 | 12:20 | reagovat | závadný

    Dnes jsem měla k obědu a bylo to výborné jídlo.Všem moc chutnalo a děkujeme za prima baštu <3 :-D

  3. ANAStrtip   15.06.2016 | 7:30 | reagovat | závadný

    Meli jsme ho vcera k veceri. Byl vyborny.

  4. Pokorná   13.06.2016 | 11:46 | reagovat | závadný

    Děkuji za recept, byla to bašta :-)

  5. Vituš   07.06.2016 | 21:11 | reagovat | závadný

    Výborné! Lepší to už být ani nemohlo.

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web