Autor:

Perníčky - hned měkké

123456789 kJ 29506173 kalorií kJ
90 minut PT0H90M
Střední
Ingredience
Hladká mouka
Dávám 80dkg a postupně přidávám.
0,9 kg
Moučkový cukr
Cukr i mouku prosívám.
300 g
Vejce 4 ks
Máslo
Může být i olej, nebo jiný tuk.
200 g
Jedlá soda
+1balení Koření do perníku
1 lžička
Med
teplý
250 g
Perníčky - hned měkké

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Důkladně zpracujeme všechny ingredience a necháme odležet v chladu do příštího dne. Pokud nevydržíte, stačí nechat i 1hod. Potom si na vále rozválíme placku silnou asi 2-3mm, vykrájíme tvary, které poklademe na pomoučený plech( nebo s pečícím papírem). Pečeme při 200C/7-10min, potíráme rozšlehaným vejcem. Poleva: Rozmixuji přesátý cukr moučka s bílkem a přidávám šťávu s citronu. Hustota se musí vyzkoušet- poleva by neměla ze lžičky stékat, jen mírně jakoby padat.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 19 x
1-
4.79 19 5 1
Reklama
Šťavnaté hruškové speciality - 1. díl Články z

Komentáře k receptu: Perníčky - hned měkké

Komentáře

  1. Petra Bischof Tomešová   23.12.2015 | 17:46 | reagovat |

    Děláme poprvé a těsto je moc dobře zpracovatelné, už se těšíme, až bude i upečeno ;-)

  2. Barča   13.12.2015 | 20:24 | reagovat |

    Super recept! po loňských neuspěšných pokusech o měké perníčky sem konečně narazila na tuten!
    Všem doporučuji, kdo dodrží suroviny a gramáž si opravdu pochutná!!! :-* :-* :-*

  3. erik   12.12.2015 | 15:00 | reagovat |

    Chcem sa opytat ci sa pridava kakao do toho cesta ? :-$ :-\ :-\ <3 <3

  4. Bára   01.12.2015 | 15:42 | reagovat |

    všechny ingredience co jsou v rámečku mám použít ??
    jestli ano tak tu polevu mám udělat z čeho ???

  5. Massachusetts   01.12.2015 | 8:37 | reagovat |

    Zkouseli jsme poprve na velikonoce a testo nam vyhovuje a je nejlepsi co jsme kdy meli, predevsim chutove... A mimo jine mam opravdu spoustu sesitu a knizek o pernickach a tento recept je hodne uzivany. Jedine co jsme pridali jsou dve polevkove lzice rumu a lzice kakaa(extra tmave, spis tak pro barvu).

    for Ilča: My peceme uz ted(konkretne dnes), nicmene i tyden pred vanoci si to u tohoto testa muzete dovolit

    for Pavlina Urbancova: At premyslim jak premyslim, nechapu, jak Vam pri tomto mnozstvi a konzistencich ingredienci muze vzniknout drobive testo... :-( A to my delame dvojnasobnou davku, neb peceme i chaloupky z toho testa...

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web