Autor:

Perníčky II.

Snadné
Ingredience
Hladká mouka 1 kg
Jedlá soda
zamícháme do mouky
1 lžíce
Vejce 3 ks
Tuk 200 g
Cukr 300 g
Med 5 lžíce
Skořice 1 lžička
Hřebíček 1 špetka
Anýz 1 špetka
Fenykl
všechno koření utlouct
1 špetka
Citronová kůra
podle chuti
1 lžička
Vanilkový cukr 1 balíček
Mléko 5 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Vše zamícháme, přidáme 5 lžic vlažného mléka a vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme cca 1 hodinu odpočinout a poté vykrajujeme různé tvary.

Perníčky jsou ihned měkké a jsou velmi dobré.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Reklama
Odpalovaná vajíčka s krémem 4 skvělé dezerty ke kávě Články z

Komentáře k receptu: Perníčky II.

Komentáře

  1. Adam Bolek   03.12.2016 | 13:43 | reagovat |

    Mam tam dat vejce celá nebo jen bílky/žloutky??? :-!

  2. Lucie   13.12.2010 | 17:59 | reagovat |

    Pokud nemám fenykl nevadí, že tam nepřidám? Na jak moc se perníčky mají péct a jak dlouho prosím? Děkuji za odpověď

  3. Lenka Keprdova   28.12.2008 | 17:19 | reagovat |

    Perníčky jsou moc dobré, ale měkké jsou jen chvilku po upečení a pak ztvrdnou. Takže čekám, až zase změknou:) Místo koření sem dala kořenící balíček na perník, protože sem nesehnala fenykl a myslím, že je to moc dobré:) všem chutná:)

  4. Pavlína Votkeová   11.12.2006 | 21:56 | reagovat |

    Potvrzuji, jsou super. Chutné, měkké, výborné..

  5. Alena H.   29.12.2005 | 10:59 | reagovat |

    Nemáte zač, jsem ráda, že Vám chutnalo.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně? Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web