Autor:

Zapečené brambory s cuketou a třemi sýry

Snadné
Ingredience
Brambory
600-700 g
4 ks
Cuketa
400-500 g
2 ks
Gorgonzola
muzeme nahradit nivou
100 g
Strouhaný parmazán 50 g
Měkký sýr
zrajici, napr.: Romadur, Hermelin, Brie
50 g
Vejce 1 ks
Česnek
strouzky
2 ks
Strouhanka  
Olivový olej  
Zapečené brambory s cuketou a třemi sýry

Postup přípravy:

Brambory uvaříme i se slupkou, ještě teplé oloupeme a dobře rozmačkáme. Cuketu umyjeme a nakrájíme na kostičky. V panvi rozehřejeme olej, dáme smažit oloupaný česnek v celku, přidáme cuketu a necháme ji změknout. V míse smícháme brambory, vychladlou cuketu (česnek odstraníme), vejce, parmazan,osolíme, opepříme a promícháme. Zbylé dva sýry nakrajíme na kousky, přidáme ke směsi, promícháme. Pekáček vymastíme olejem, vysypeme strouhankou. Poklademe bramborovou směsí, posypeme strouhankou a pokapeme olejem. Dáme zapéct do teplé trouby na 200 °C po dobu 30 minut. Po upečení necháme trochu odstát a podáváme společně se zeleninovou přílohou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
5 7 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 7x)
Červená řepa s křenem a jablky Zavařovat můžete i v zimě! Články z

Komentáře k receptu: Zapečené brambory s cuketou a třemi sýry

Komentáře

  1. Julianka 84   17.09.2013 | 12:07 | reagovat | závadný

    Skvele,dekuji autorce.

  2. ZOEN   29.07.2013 | 21:20 | reagovat | závadný

    Skvělý recept, jednoduchý a výborný.

  3. Hanka   07.12.2012 | 7:28 | reagovat | závadný

    Ráda jsem vyzkoušela bylo to skvělé,chutově vyvážené a hlavně bez masa O:-) !!!

  4. kolousek   16.09.2012 | 19:38 | reagovat | závadný

    moc dobre papanicko, deti mi taky bastili bez reci

  5. recepty73   27.05.2011 | 19:38 | reagovat | závadný

    ...brambory a cuketu jsem krájel na plátky, ze sýrů použil Nivu, Hermelín a Formaggio da pasta, jelikož Pasmesán je jaksi zrovna nedostatkové zboží =-O , strouhanku jsem dal čerstvou, pokapal máslem a byla to :-P :-P :-P ...

    1. pippiva   28.05.2011 | 23:39 | reagovat | závadný

      Parmezan jeste muzes nahradit italskym Grana Padano nebo ceskym Gran Moravia. Jsem rada,z e chutnalo ;-)

      1. nnln   29.05.2011 | 8:42 | reagovat | závadný

        taky jsem použila Formaggio da pasta. sice vlastně netuším, zda je to druh sýra nebo jen nějaká obchodní značka, ale "pravý" parmezan jsem jedla jen jednou, je to už dávno, ale chuť mi přišla celkem podobná.. ale už je to fakt dávno:) Teď jen doufám, že se na zahradě cuketa urodí, protože ji jíme v různých obměnách tak třikrát týdně ;-)

        1. pippiva   29.05.2011 | 9:40 | reagovat | závadný

          Formaggio da pasta je pro me zatim neznamy pojem :-\ , budu se muset v cervenci "doskolit" (jedem do Ceska <:-) ) :-D

          1. nnln   29.05.2011 | 10:04 | reagovat | závadný

            tak snad nebudeš pohoršena:) ale asi to bude vážně jen název výrobku, možná nějaká směs parmezánu.. nevim. ale prodávají ho třeba v bille a je to takový malý červený pytlík, sýr je už nastrouhaný. ale "smrdí" i chutná docela dobře:)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web