Třešňový koláč II.

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 75
      g strouhanka
    • 0,3
      l zakysaná smetana
    • 100
      g máslo Měkké
    • 100
      g cukr
    • 4
      ks žloutek
    • 1
      špetka sůl
    • 65
      g mleté mandle
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 500
      g třešně
    • moučkový cukr Na posypání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Strouhanku rozmícháme se smetanou. Máslo s cukrem utřeme do pěny a postupně přidáváme žloutky. Do vymíchaného krému přidáme strouhanku se smetanou, sůl, mandle a citrónovou kůru. Dortovou formu (24 cm) vymastíme a naplníme polovinou těsta.
2
Dáme do trouby na chvilku předpéct. Jen aby se vytvořil povlak (to je proto, aby třešně nepropadly těstem na dno). Třešně omyjeme a vypeckujeme. Rozložíme je na předpečené těsto po celé ploše. Zakryjeme zbylým těstem, povrch uhladíme a dáme dopéct. Upečený koláč pocukrujeme.
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    21. 6. 2006 14:09

    A co sníh z bílků, ten se do těsta nedává ? Prosíme autor(ku)a o odpověď na naše dotazy!

  • Mirka G.
    Mirka G. |

    20. 6. 2006 14:12

    Netreba tam dať prášok do pečiva? Nebude veľmi nízky?

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    20. 6. 2006 12:00

    Je to hrozně zajímavý recept a ráda bych jej vyzkoušela až nám dozrají třešně. Když bych koláč dělala na plech, tak určitě alespoň z jedné a půl dávky, ne ? Může mi autor(ka) poradit ?