Telecí kýta na hříbkách

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g telecí kýta
    • 50
      g cibule
    • 50
      g slanina
    • 70
      g šunka
    • 40
      g olivový olej
    • 80
      g čerstvé houby (Nebo 20 g sušených hub)
    • 120
      g rajčata
    • 5
      dl bílé víno
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka hřebíček
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Telecí maso nakrájíme na menší filátka, naklepeme, osolíme a opepříme. Maso opečeme na rozpáleném oleji a necháme stranou. Do výpeku dáme drobně nakrájenou cibulku, slaninu a posekanou šunku. Krátce orestujeme, zastříkneme bílým vínem a okořeníme bobkovým listem a mletým hřebíčkem. Do základu přidáme nakrájené čerstvé houby nebo namočené sušené a oloupaná posekaná rajčata, která zbavíme jadérek. Základ chvíli povaříme a urovnáme do něj pečená telecí filátka. Zvolna podusíme doměkka, aby šťáva získala potřebnou hustotu. Podávat můžeme se zeleninovým salátem a ochucenou rýží.
Zařazení: Maso Telecí

Komentáře k receptu

  • Petr
    Petr |

    6. 9. 2013 09:25

    Mám pro vás další tip dobré telecí ... http://www.restaurantkandelabr.cz/cs/aktuality/items/teleci-osso-buco-v-milane-zboznuji.html <a href="http://www.restaurantkandelabr.cz/cs/aktuality/items/teleci-osso-buco-v-milane-zboznuji.html">recept na telecí</a>