Autor:

Telecí kýta na hříbkách

Ingredience
Telecí kýta 600 g
Cibule 50 g
Slanina 50 g
Šunka 70 g
Olivový olej 40 g
Čerstvé houby
(Nebo 20 g sušených hub)
80 g
Rajčata 120 g
Bílé víno 5 dl
Bobkový list 2 ks
Pepř mletý 1 špetka
Hřebíček 1 špetka
Sůl 1 špetka
Telecí kýta na hříbkách

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Telecí

Telecí maso nakrájíme na menší filátka, naklepeme, osolíme a opepříme. Maso opečeme na rozpáleném oleji a necháme stranou. Do výpeku dáme drobně nakrájenou cibulku, slaninu a posekanou šunku. Krátce orestujeme, zastříkneme bílým vínem a okořeníme bobkovým listem a mletým hřebíčkem. Do základu přidáme nakrájené čerstvé houby nebo namočené sušené a oloupaná posekaná rajčata, která zbavíme jadérek. Základ chvíli povaříme a urovnáme do něj pečená telecí filátka. Zvolna podusíme doměkka, aby šťáva získala potřebnou hustotu. Podávat můžeme se zeleninovým salátem a ochucenou rýží.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Penne s hovězím ragú a houbami Nejoblíbenější klasika: hovězí maso Články z

Komentáře k receptu: Telecí kýta na hříbkách

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web