Autor:

Telecí medailonky s parmskou šunkou a čerstvou šalvějí

Obtížné
Ingredience
Telecí kýta 400 g
Parmská šunka 4 plátek
Šalvěj
(čerstvé lístky)
20 g
Olivový olej
(nefiltrovaný)
50 ml
Máslo
(jedno balení)
 
Parmazán
(na posypání)
 
Francouzská bageta 1 ks
Mořská sůl  
Pepř celý  
Kadeřavý salát 1 ks
Mangold 1 ks
Rukola 1 balení
Špenát 1 balení
Hlávkový salát 1 ks
Okurka salátová 1 ks
Kopr
(čerstvý)
10 g
Bílý jogurt
(na zálivku)
 
Pomeranč 2 ks
Párátka 8 ks
Telecí medailonky s parmskou šunkou

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Telecí

Kýtu odblaňte a nakrájejte na cca 1-1,5 cm široké plátky. Lehce plátky naklepejte klouby prstů (můžete maso naklepat i přes igelitový pytlík, aby se příliš nerozbila struktura masa). Sůl a pepř rozdrťte v hmoždíři nebo v mlýnku. Plátky osolte a opepřete. Parmskou šunku nakrájejte na stejně velké plátky jako je maso a položte je na každý medailonek. Navrch dejte 1-2 lístky šalvěje podle velikosti medailonku a připíchněte párátkem. Rozehřívejte v pánvi máslo a olej, přidejte pár lístků šalvěje. Po cca 1-2 minutách lehkého opečení lístky vyjměte a vyhoďte. Vložte medailonky a opečte z obou stran 2-3* minuty.

Příprava telecích medailonků:

Kýtu odblaňte a nakrájejte na cca 1-1,5 cm široké plátky. Lehce plátky naklepejte klouby prstů (můžete maso naklepat i přes igelitový pytlík, aby se příliš nerozbila struktura masa). Osolte a opepřete. Parmskou šunku nakrájejte na stejně velké plátky jako je maso a položte je na každý medailonek. Navrch dejte 1-2 lístky šalvěje podle velikosti medailonku a připíchněte párátkem. Rozehřívejte v pánvi máslo a olej, přidejte pár lístků šalvěje. Po cca 1-2 minutách lehkého opečení lístky vyjměte a vyhoďte. Vložte medailonky a opečte z obou stran 2-3* minuty. Opečte nejprve stranu s parmskou šunkou. Při opékání druhé strany posypte medailonek pokrytý parmskou šunkou na závěr kousky parmazánu a nechte lehce rozpustit.

Hlávkový salát s mangoldem Salátové listy zbavte košťálu a rychle a pečlivě opláchněte ve studené vodě. Vodu z listů setřepte a natrhejte na kousky velikosti sousta. Okurku oloupejte a nakrájejte na jemné plátky. Kopr opláchněte, vodu setřepte a snítky najemno nasekejte.

Zálivka: z pomerančů vymačkejte šťávu (2-3lžičky), přeceďte, aby byla čistá a dohladka rozmíchejte s jogurtem, dostatečně osolte a opepřete Nakonec přimíchejte nasekaný kopr. Salát a zálivku pečlivě promíchejte a připravte na talíř, kam přidejte opečené medailonky. Nakrájejte čerstvou křupavou bagetu a podávejte na stůl.

* Délka přípravy opékání se může lišit podle druhu zdroje tepla a použitého nádobí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Pochoutka na víkend: Steaky s cibulovými prstýnky Články z

Komentáře k receptu: Telecí medailonky s parmskou šunkou a čerstvou šalvějí

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web