Blesková česnečka s uzeným masem

Hodnocení:

Moje:

-
3
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g uzené maso například moravské nebo kousek uzené plece či krkovičky
    • máslo nebo olej
    • 1
      ks mrkev menší
    • celer - kousek
    • 2
      ks brambory středně velké
    • 2
      lžička celerová nať nebo petrželová
    • 700
      ml vývar cca
    • 1
      ks rozšlehané vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      stroužek česnek dle chuti, cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na tuku krátce osmažíme očištěnou, hrubě nastrouhanou mrkev s celerem a nadrobno pokrájené uzené maso. Přidáme na slabé hranolky pokrájené brambory a vše zalijeme vývarem (můžeme použít z kostky) a přivedeme k varu. Během vaření vmícháme rozšlehané vejce, celerovou nať, nastrouhaný nebo rozetřený česnek a dle chuti dosolíme a opepříme. Když jsou brambory měkké, máme hotovo a můžeme podávat.
2
Pokud chceme mít polévku ostřejší, polovinu česneku přidáme až po odstavení (klidně až přímo do talíře), jelikož vařením česnek ztrácí sílu.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Miloslava Wipplerová
    Miloslava Wipplerová |

    2. 3. 2017 14:53

    Byla výborná, děkuji.

  • Karin Bocková
    Karin Bocková |

    25. 2. 2017 12:13

    Moc dobrá, rychlá polévka :-), česnek jsem dala na konec a chuťově byla výtečná. Děkuji :-)

  • Beagirl
    Beagirl |

    14. 4. 2016 15:56

    Vyborna polevka, davam za jedna!

  • Jitka
    Jitka |

    19. 1. 2016 11:34

    Vážně je výborná :-* a trvá je tak dlouho něž jsou brambory vařené.

  • Eva Vicanová
    Eva Vicanová |

    4. 10. 2015 20:20

    Byla vynikající!

  • Andělová
    Andělová |

    20. 4. 2015 11:24

    Vynikající :-)

  • Zuzana
    Zuzana |

    10. 4. 2015 06:43

    Nezbývá než souhlasit. K večeři jsme jí snědli s přítelem na posezení.

  • Léňa
    Léňa |

    16. 3. 2015 11:06

    Je SKVĚLÁ :-*