Autor:

"Hned" jablečný (hruškový) koláč

Snadné
Koláčová forma 26 cm
Jablka
cca
5 ks
Piškoty
nebo čerstvá strouhanka, cca 6 -
8 lžíce
Máslo  
Skořice - mletá  
Citron
dle chuti
 
Hnědý rum  
Vejce 3 ks
Cukr krupice 90 g
Polohrubá mouka 50 g
"Hned" jablečný (hruškový) koláč

Postup přípravy:

Máslem vymažeme koláčovou formu, kterou vysypeme piškotovými drobečky (čerstvou strouhankou) a na dně formy necháme zbytek piškot (strouhanky), které trošku pokapeme rozpuštěným máslem, nasypeme pokrájená očištěná jablka (hrušky), která maličko pokapeme rumem a citronovou šťávou, posypeme cukrem a skořicí.

Žlouty vyšleháme s cukrem a špetkou citronové kůry, přidáme mouku, kterou dobře ve žloutcích promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na jablka, vložíme do předehřáté trouby a při střední teplotě (170°C) pečeme asi 30 minut.

Koláč je určený k rychlé konzumaci, proto ,,hned,,.
Stačí když bude vlažný a můžeme podávat.

Před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 21 x
1-
4.71 21 5 1
Gastronomické poklady šťavnaté Brazílie Články z

Komentáře k receptu: "Hned" jablečný (hruškový) koláč

Komentáře

  1. Ročková   17.04.2015 | 14:13 | reagovat |

    Hned a výborný a nejlepší ještě teplý :-)

  2. Jolanalana   05.10.2013 | 18:30 | reagovat |

    upečeno ... voní úžasně, těšíme se na :-) nej !!!

  3. Simona   05.03.2013 | 19:29 | reagovat |

    Jo,jo,byl hned snědený :D

  4. Dany   01.12.2012 | 17:13 | reagovat |

    Skoro kilo cukru, to mi přijde šíleně moc...nebude to moc sladké? Chystám se právě na něj a teď jsem se kvůli tomu cukru zasekla :'(

    1. Dany   01.12.2012 | 17:16 | reagovat |

      jsem blbka :) o jednu nulu jsem se sekla 8-) jdu na to <3

      1. Dany   01.12.2012 | 18:56 | reagovat |

        tak do třetice..hotovo, přidala jsem drvené vlašské ořechy..na dno jsem dala opravdu hodně piškot, koláč je křehoučký výborný, rumem jsem taky nešetřila.
        Dávám za 1. :-)

  5. HanaKvapil@seznam.cz   26.11.2012 | 20:48 | reagovat |

    Tenhle typ s hruškami ráda zkusím. Obdržela jsem přepravku hrušek a zkusila zavařit s bezinkovou štávou a mletou skořicí. Taky jsem zvědava co to udělá.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web