Česnekové závitky se slaninou v omáčce

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 21
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • maso - libové
    • česneková pasta nebo česnek utřený se solí
    • pepř mletý
    • slanina - staročeská, anglická ... , plátky
    • hladká mouka
    • vepřový vývar nebo bujon
    • olej nebo sádlo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso použijeme dle chuti - vepřové, kuřecí(prsa), hovězí, které nakrájíme na plátky, naklepeme a opepříme. Plátky potřeme z jedné strany česnekovou pastou, poklademe plátky slaniny a pevně svineme. Závitky zajistíme provázkem nebo jehlicí proti rozmotání a trochu osolíme(uvnitř závitek nesolíme, pasta i slanina jsou slané). Na oleji zprudka ze všech stran osmažíme dozlatova, pak do výpeku nasypeme vrchovatou lžičku hladké mouky, kterou necháme zpěnit, podlijeme vývarem(nebo vodou a půl kostky bujonu), zamícháme a dusíme doměkka. Během vaření hustotu omáčky redukujeme - buď podléváme nebo necháváme vyvařit.
2
Z hotových závitků sundáme nit nebo vyndáme jehlice.
3
Podáváme s bramborovou přílohou, rýží, knedlíkem, těstovinami.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Maria Latesa
    Maria Latesa |

    7. 1. 2016 21:29

    Delikátní záležitost pro jazyk, nos i oko.

  • MJG
    MJG |

    12. 8. 2015 11:34

    Jednoduche, dobre, co dodat.. :-*

  • Otmarová
    Otmarová |

    17. 2. 2015 09:00

    Zážitky neměly chybu a s kaší se výborně doplňovaly. Děkuji

  • Vladka
    Vladka |

    8. 2. 2014 13:54

    Skvele jidlo, dekuji za vynikajici recept.

  • karel
    karel |

    26. 2. 2013 02:15

    Rad bych to skusil ale nemam čas na to furt si honim noo rad bych chtěl ženu kuchařku a jebat ji a pak byc ji zabil

  • Marcela Treblová
    Marcela Treblová |

    22. 12. 2012 21:00

    Jednoduché a výborné,rodině chutnalo a přitom mě nedaly ani moc práce,děkuji a chválím!

  • saly15
    saly15 |

    22. 10. 2012 12:46

    výborné a snadné, povedlo se, podávala jsem s kolínky...

  • Pajaja
    Pajaja |

    21. 8. 2012 11:50

    Tak toto jídlo s přidáním kysaného zelí do závitku u nás nazýváme Záhorácký závitek a je to výborné. Ale tím, že to znám s tím zelím bych to bez něj nezkoušela jako samostatný pokrm. ;-)

  • Cardová
    Cardová |

    13. 7. 2012 09:11

    Výborné <:-) , česnek jsem dala už náš letošní, aby měly šmrnc :-P .

  • iveta
    iveta |

    29. 1. 2012 00:06

    mňam, miluju masíčko s omáčkou a k tomu bramborovou kaši ;-)