Česnekové plátky se slaninou

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 17
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      lžíce olej
    • 600
      g maso - plátky (vepřové, drůbeží, králičí)
    • 50
      g uzená slanina -jemně pokrájená
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce hladká mouka -na zahuštění
    • sůl
    • pepř mletý
    • vývar nebo voda na podlití

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky jemně naklepeme, nařízneme kraje, osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem a jemně pokrájenou slaninou je posypeme. Necháme v chladu alespoň hodinu uležet. Na rozpáleném oleji plátky z obou stran osmažíme dozlatova, ve výpeku uděláme jíšku tak, že tuk zaprášíme moukou, necháme jí zpěnit, zalijeme vodou, řádně rozmícháme, přidáme bujón (nemusíme) a maso v omáčce dusíme do měkka a do vydušení vody do potřebné hustoty omáčky. Během dušení občas zamícháme, případně podlijeme. Dochutíme solí, pepřem. Podáváme například s bramborem, bramborovou kaší... .Zjemnit můžeme i smetanou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Líba
    Líba |

    8. 2. 2017 12:34

    Výborné. Určitě zopakuji ;-)

  • Eliška
    Eliška |

    1. 3. 2016 14:59

    Hmm bylo to výborný masíčko, slanina mu dala s česnekem šmrncovní šmak

  • Stáňa
    Stáňa |

    12. 10. 2015 12:13

    Moc jsme si pochutnali, bylo to bezva!

  • Eva
    Eva |

    4. 4. 2013 11:17

    Výborné :-* , já jen zahusťuji tmavou hotovou jíškou, aby omáčky z vepřového vypadaly jak z hovězího :-)) .

  • Kotlárová
    Kotlárová |

    15. 8. 2012 19:04

    Vynikající! Co bych podtrhla je minimum ingrediencí, výrazná chuť masa a rychlá příprava :-) .

  • Iva
    Iva |

    11. 10. 2011 07:09

    Kuřecí prsa jsem nakrájela a promíchala se špekem,česneku jsem dala víc, bylo to rychlé a moc dobré :P .

  • Barča
    Barča |

    9. 8. 2011 17:49

    Velký dík, povedlo se ;-) !

  • P. Nováková
    P. Nováková |

    8. 6. 2011 20:37

    Dnešní večeře se velmi vydařila, díky, díky, díky :-)

  • Žaneta
    Žaneta |

    27. 4. 2011 18:49

    S bramborovou kaší to nepostrádalo už vůbec nic, děkuji za chutný recept!

  • Kamila
    Kamila |

    9. 3. 2011 10:40

    Vyzkoušela jsem takto naložit králíka a pekla jsem ho v troubě pod pokličkou.I dětem moc chutnal a to je co říct! :-)) Určitě budu opakovat