Báječný jablkový koláč

45 minut PT0H45M
Snadné
Těsto
Hera 1 ks
Měkký tvaroh 1 ks
Polohrubá mouka 250 g
Náplň
Jablka 1 kg
Vanilkový cukr 1 balení
Skořicový cukr 1 ks
Hnědý rum 2 lžíce
Rozinky 50 g
Cukr krupice 1 lžíce
Strouhanka 1 lžíce
Na plech
Tuk  
Vejce 1 ks
Vanilkový cukr 1 balení
Báječný jablkový koláč

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Z Hery, tvarohu a mouky vypracujeme těsto a rozdělíme na 2 části. Dáme na 1 hod. do chladničky. Mezitím nastrouháme na hrubo jablka a namočíme rozinky do rumu. Vyválíme jeden plát, dáme na vymazaný a vysypaný plech, posypeme jablky, rozinkami, cukrem, vanilkovým cukrem a skořicovým cukrem a strouhankou.

Na náplň dáme druhou vyválenou placku, propícháme vidličkou a potřeme rozšlehaným vejcem.
Pečeme nejprve zprudka (15 min. asi na 200 °C) a poté 15 minut zvolna - asi na 170 °C. Upečený posypeme vanilkovým cukrem.

Do těsta se skutečně nedává cukr ani vejce - podobně jako do výborných tvarohových šátečků.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 33 x
1-
4.55 33 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 33x)
Reklama
Rebarborový koláč s drobenkou Tip na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou Články z

Komentáře k receptu: Báječný jablkový koláč

Komentáře

  1. igy   30.11.2015 | 14:52 | reagovat | závadný

    Nechápu jak někdo dokáže vyválet placku z lepivého těsta,chtělo by to video,jinak děs běs :-S :-S

  2. Ladunaa   22.11.2013 | 14:13 | reagovat | závadný

    nic moc, jako štrúdl trochu, ale štrúdl je lepší..:/

  3. kristaaaaa   09.11.2013 | 14:19 | reagovat | závadný

    Kolac je opravdu vyborny, stavnaty a vsem chutnal. S testem se snadno pracuje.

  4. Ajinka   21.10.2013 | 13:37 | reagovat | závadný

    Tenhle kolac miluju od malicka :-) mamka ho delavala kazdou chvily..je naprosto vynikajici a jednoduchy :-) hned jak zmizne buchta z margotky tak se vrhnu do peceni;-)

  5. mouris   07.04.2013 | 16:56 | reagovat | závadný

    to je vynikající buchta jeden čas jsem ji dělala pomalu ob den.ještě sem do tej jablkové směsi dala pudinkový prášek .s př,vanilky.po upečení to krásně ztuhne.tak že nevytéká.miluju tuhle buchtu.... <3

1 2 3 4 ... 6 ... 9 ... 11 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web