Špagety alla puttanesca

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
neuvedeno
2
porce
neuvedeno
autor: pippiva

Suroviny

Vložit do nákupu
    • špagety mnozstvi pro 2 osoby
    • 3
      ks rajčata 3-4 rajcata, zalezi na velikosti; take muzeme pouzit sterilovana loupana rajcata v konzerve 400 g
    • 4
      ks ančovičky
    • 8
      ks černé olivy cca, vypeckovane
    • 1
      lžíce kapary
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      ks papričky peperoncini nemusi byt
    • petrželová nať hrst
    • panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rajčata nařízneme a spaříme v horké vodě, poté oloupeme a nakrájíme na kousky. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, dáme smažit oloupaný celý česnek. Dále přidáme rozkouskované ančovičky, olivy nakrájená na kousky a kapary, můžeme přidat papričku. Promícháme a chvíli restujeme, přidáme rajčata, pokud použijeme rajčata sterilovaná, tak je rozmačkáme vidličkou a vše vaříme cca 15 minut. Nakonec vmícháme část petrželky, můžeme dosolit, ale ingredience jsou již dostatečně slané.
2
Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu. Když mají požadovanou tvrdost, slijeme, neproplachujeme a rovnou je přidáme k omáčce. Na větším plameni vše dobře promícháme a ihned podáváme. Jednotlivé porce dodatečně posypeme zbylou petrželkou.
3
Jeden z klasických italských receptů.
Zařazení: Pokrmy Z těstovin
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Smith-P.
    Smith-P. |

    15. 10. 2011 04:42

    Řekl bych, že ta místo petrželky patří oregáno, jinak to vypada v pořádku. Tento pokrm se stal populárním v šedesátých letech 20. století. Autorem receptu na sugo alla puttanesca je údajně jistý pan Sandro Petti, který spoluvlastnil podnik "Rancio Fellone", který byl restaurací a nevěstinec v jednom. Recept prý vymyslel někdy v padesátých letech. Co je na tom pravdy, nevíme. ;-)

  • pippiva
    pippiva |

    13. 10. 2011 11:14

    Mate pravdu, dokonce jedna z mnoha teorii o vzniku tohoto nazvu predpoklada, ze vznikl ve verejnych domech v Neapoli, jelikoz jeho priprava byla dostatecne rychla a chutna pro znavenou "klientelu". Ale je to jen nepotvrzena teorie. :-D

  • cuoco
    cuoco |

    13. 10. 2011 10:17

    <3 Vyborne spagety , aj recept co si pridala je super, mi davame extra krevety ale to je na kazdom individualne. Len neviem preco :-D =-O sa vzdy , vsade pouziva Talianske meno. V preklade :-D je to vulgarne (špagety děvka )