Autor:

České kuře pečené

60 minut PT0H60M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Kuře
bez drobů
1 ks
Sůl  
Máslo
rozdělíme na 80g a 40g -
120 g
Drůbeží vývar
kuřecí
 
České kuře pečené

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Očištěné a vykuchané kuře na povrchu i uvnitř osolíme (mužeme přidat kmín dle chuti) a pak jej svážeme.

Svazování:
Aby si drůbež, kterou upravujeme v celku, uchovala pěkný tvar, zejména aby vystoupila prsa (hrudník), upravujeme ji takto: Do silné jehly navlékneme slabý, ale pevný motouz. U otvoru, kterým jsme vyndali vnitřnosti, obě pulky těla propíchneme a protáhneme motouz. Oba konce motouzu vedeme přes stehna, pak znovu tělem protáhneme motouz tak, aby konce motouzu vyústili na hřbetě, kde je pevně svážeme. Tím přitáhneme stehna k tělu a prsa hezký vystoupí. Křídla, vykloubíme nazad a připevníme k tělu. Celkovým svázáním zároveň uzavřeme dutinu břišní.

Potom na pekáči rozehřejeme máslo a kuře do něj vložíme prsíčky dolů, dáme do trouby a pečeme. Při pečení občas kuře poléváme vlastní šťávou a podle potřeby přiléváme ke šťávě trochu vývaru.

Před dopečením (asi 15 minut) slijeme většinu šťavy, aby zbylo na dně pekačku asi půl centimetru (zajistí, aby se kuře nepřipeklo) a kuře obrátíme, potřeme jej máslem, aby dostalo pěkný lesk, a necháme jej zčervenat.

Upečené kuře rozčtvrtíme, upravíme na nahřátou mísu, přelijeme šťávou a ozdobíme například hlávkovým salátem. Zbylou šťávu podáváme v omáčníku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Štěpánská s žemlovými knedlíky Česká klasika na talíři Články z

Komentáře k receptu: České kuře pečené

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web