Špagety aglio olio

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 1
25 minut
3
porce
neuvedeno
autor: Víťa Jaroš

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g špagety
    • 4
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • olivový olej
    • bazalka
    • 150
      g parmazán
    • červené feferonky sušené

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Špagety uvaříme podle návodu na obalu.
2
Mezitím na pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém orestujeme plátky česneku a jemně pokrájenou feferonku (pokud máme jen drcenou, tak tu až na závěr přimícháme do špaget.
3
Špagety scedíme a rovnou vložíme na pánev s česnekem a feferonkou a krátce prohřejeme a smícháme dohromady.
4
Jemně osolíme a opepříme.
5
Pokud máme k dispozici čerstvou bazalku (či jiné oblíbené bylinky), přidáme též. Oheň vypneme a za stálého míchání vsypeme nastrouhaný parmazán.
6
Hotové špagety aglio olio můžeme podle chuti posypat dalším sýrem.
Zařazení: Pokrmy Z těstovin

Komentáře k receptu

  • Agi
    Agi |

    11. 8. 2016 17:34

    Soulasím ...

  • ježdík
    ježdík |

    14. 12. 2015 14:17

    Pepku námořníku a to Ti pověděl zase kdo ty jelito....

  • michal Ježdík
    michal Ježdík |

    14. 12. 2015 14:14

    Do italských originálních receptů a to převážné většiny přijde bazalka i parmesan....protože a zkrátka jednoduše jsou to produkty či bylinky pro Itálii jednoznačné......jestli se někdo rozhodne někam jednu či onu surovinu nedat je na zvážení hlavně když tam místo limetky či citronu nenaleje třeba MAGI... O:-) .Vařte jednoduše čerstvě nezahuštujte moukou smýchanou z vodou....a hodně spokojených hostů doma či restauraci Vás nemine.Zdar a sílu máš v sýru čus.... ;-)

  • Michala
    Michala |

    21. 3. 2013 13:01

    Omyl. Do pasty aglio olio e peperoncino krom feferonek patří jen česnek, olivový olej a petrželová nať. Žádná bazalka ani parmazán.

  • Pepek
    Pepek |

    1. 8. 2012 15:54

    Do aglio olio feferonky nepatřej.