Spaghetti aglio olio e peperoncino

Hodnocení:

Moje:

15 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • špagety
    • česnek palice na osobu
    • petrželka asi hrst
    • chilli papričky
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Špagety uvaříme v osolené vodě.
2
Česnek oloupeme a nakrájíme na slabé plátky. Chilli papričky (spíše se používají sušené) zbavíme semínek a také nakrájíme na plátky.
3
Na pánev nalijeme olivový olej (doporučuji kvalitní extra panenský) a přihodíme nakrájený česnek a chilli papričky.
4
Necháme pořádně prohřát, česnek se nesmí začít smažit, neměl by zhnědnout (ale mě osobně nevadí když trošku zezlátne :) ).
5
Potom přihodíme nasekanou petrželku. (Můžete jí tam samozřejmě přidat už hned s česnekem).
6
Nakonec přidáme přímo do pánve uvařené špagety, vše dobře promícháme a můžeme podávat. Při servírování ještě ozdobíme čerstvou petrželkou.
7
Dobrou chuť :)
8
Tip: Špagety by neměli být suché, takže buď dejte větší množství oleje a nebo můžete do pánve přidat trochu vody, ve které se vařily špagety.

Komentáře k receptu

  • Zdena
    Zdena |

    23. 2. 2015 19:01

    Krapet. Přesně tak. A kdyby každý přidal recept s krapet jinou váhou, tak už se tu nenajde nic.

  • Juicyk77
    Juicyk77 |

    31. 1. 2015 14:32

    Omlouvám se, jsem tu nová a zapomněla jsem se podívat, zda už tu stejný recept není. Ale jak tak koukám, tak já dávám "krapet" více česneku :-)

  • Juicyk77
    Juicyk77 |

    31. 1. 2015 14:32

    Omlouvám se, jsem tu nová a zapomněla jsem se podívat, zda už tu stejný recept není. Ale jak tak koukám, tak já dávám "krapet" více česneku :-)

  • Zdena
    Zdena |

    26. 1. 2015 11:28

    Prosím, nevkládejte stejné recepty. Tento recept je tu od roku 2008 a napsaný o dost lépe.

  • LucyBlack
    LucyBlack |

    26. 1. 2015 08:24

    Dělám úplně stejně. Jednoduché, rychlé a moc dobré :-)