Autor:

Špagetová Roláda

120 minut PT0H120M
Střední
Porce: 5
Těstoviny
Špagety
Světlé, celozrné (tmavší) a pokud to jde i černé (jsou drahé)
1 balíček
Sýry
Eidam sýr
Potřebujete plátkový i strouhaný
1 balení
Uzeniny
Salám
Gothajského typu nebo něco tučnějšího (šunka se absolutně něhodí ale třeba to někomu i s ní půjde)
1 balení
Ingredience
Vejce
Na promazaná a pomazání
3 ks
Sezamová semínka
Na posypání
1 balíček
Cibule
Na drobnoučko
1 ks
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Česnek
Jen pokud ho máte rádi
4 stroužek
Grilovací koření
Není nutné ale unás ho máme rádi
1 špetka
Olej
Na lepší spojení
10 ml
Špagetová Roláda

Postup přípravy:

Uvaříme půl porce světlých špaget, půl porce celozrnných (tmavších) špaget a pokud budete chtít i půl porce černých špaget. Necháme je trošku vychladnout (aby se s nimi dalo pracovat rukama). Poté vezmeme alobal a pomažeme ho olejem a posypeme sezamem, poté klademe na tento povrch střídavě špagety (světlá, tmavá, černá, světlá, tmavá, černá, atd.). Musí být kladeny těsně vedle sebe, aby z toho vzniknul základ na zarolování.

Jakmile mám základ hotový, tak ho potřu olejem a posypu grilovacím kořením (kdo ho nemá rád tak jen sůl a pepř). Na to poklademe hned plátky sýra a pak uzeniny (já používám gothaj, protože je levný a máme ho rádi). Nakonec posypu strouhaným sýrem, ale ne moc aby se nám to dobře rolovalo.

Začneme rolovat roládu. Je to trošku náročnější, protože špagety se od sebe rozjíždí. POZOR ten alobal musí zůstat na povrchu, protože to v něm budeme péct.

Jakmile se nám podaří z toho vytvořit roládu, tak jí pomocí toho alobalu, který ještě pořád máme pod tou roládou uděláme obal kolem dokola a tím to bude držet, dokud roláda nebude hotová.

Zamotanou roládu i s alobalem dáme do trouby, na 100 stupňů rádoby upečeme (nepeče se, jen se zataví sýr). Musíme dát pozor, aby tam nebyla moc dlouho, protože pak se nám připečou špagety na alobal a nejde to dolů.

Hotovou roládu necháme na chvilku odstát. Ale nesmí ztuhnou úplně, protože pak nešel sundat alobal. Alobal musíme sundat ještě, když je roláda vlažná, nesmí být ani moc horká ani moc studená, protože pak jsou problémy sundat alobal. Každý si to musí zkusit sám.

Poznámky: Toť vše, moje rodina tuhle roládu miluje a každou chvilku jí někdo vyžaduje. Víceméně žádná rodinná oslava ani sešlost se bez ní neobejde. Pokud někdo vymyslí jak vylepšit sundávání toho alobalu tak mu budu vděčná. Každopádně do rolády můžete dát všechno, co máte rádi, ale nesmí být moc velká jinak se to blbě roluje.

Dobrou chuť

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Salát s opečeným chlebem a kapary Víkendové grilovací menu Články z

Komentáře k receptu: Špagetová Roláda

Komentáře

  1. Katka   05.10.2012 | 14:37 | reagovat | závadný

    A co použít místo špaget lasagne? ;)

  2. Jana   30.03.2012 | 22:54 | reagovat | závadný

    Já bych to taky zkusila balit namísto do alobalu do pečícího papíru, ten se lepí podstatně méně. Myslím, že by ho šlo eent. ještě předem nalhčit, aby se s ním lépe pracovalo :-\

  3. mambo   27.01.2012 | 12:24 | reagovat | závadný

    a co to balit do pečícího papíru místo alobalu? :-)

  4. Ladia   27.07.2011 | 14:23 | reagovat | závadný

    Báječný a neotřelý nápad :-)

  5. Bopik   26.07.2011 | 13:44 | reagovat | závadný

    Vypadá to dobře, určitě to zkusím.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání
Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie! Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie!
Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek? Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web