Autor:

Povidlové kapsičky

Snadné
Ingredience
Listové těsto 1 ks
Švestková povidla
na plnění kapsiček
 
Vejce
na potření před pečením
 
Pečící papír
na plech
 
Moučkový cukr
na posypání(není nutné)
 
Hladká mouka
na vál
 
Povidlové kapsičky

Postup přípravy:

Listové těsto rozválíme na pomoučněném válu (stole). Rádýlkem (nožem) nařežeme na obdélníky velké cca 15 x 5 cm. Na každý obdélník dáme lžičku povidel. Těsto přehneme přes hromádku povidel a vidličkou pevně přitiskneme horní a spodní těsto k sobě. Pokud jsou povidla příliš řidká můžeme je zahustit zdrcenými piškoty nebo perníkem. Kapsičky přendáme na plech s pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v předehřáté troubě dorůžova.

Poznámky: Kapsičky můžeme posypat krupicovým cukrem ještě před pečením (zkaramelizuje). Po upečení jemně posypeme moučkovým cukrem (nemusíme).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1
4.83 6 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 6x)
Bazalkové tiramisu Dokonalé snoubenky: Jahody & rebarbora Články z

Komentáře k receptu: Povidlové kapsičky

Komentáře

  1. Pavlína   04.02.2015 | 20:18 | reagovat | závadný

    Jsou skvělý a rychlý. ;-)

  2. Ratrap   05.03.2014 | 7:51 | reagovat | závadný

    Děkuji paráda :-)

  3. Jana   27.02.2014 | 12:25 | reagovat | závadný

    Rychlé a výborné.

  4. Marcela   05.07.2011 | 14:40 | reagovat | závadný

    Vynikající nápad,těsto drželo pohromadě a nic neteklo na plech.Konečně jsme si pochutnali bez nahořklé chutě z přepalování náplně :-*

  5. MartikK   15.03.2011 | 21:18 | reagovat | závadný

    Tak to s tou vidličkou musím vyzkoušet. Včera jsem pekla z listového těsta šátečky s jahodovou zavařeninou a zase :'( mně všechny vytekly. Možná dávám moc zavařeniny na velikost šátečku nebo je to způsobem pečení, nevím. Můžu se zeptat na kolik stupňů rozehříváte troubu? Někde jsem četla, že aby listové těsto pěkně naběhlo musí se péct zprudka a neotevírat dokud nenaběhne. Tak se toho držím, tzn. rozehřívám na 200°C, peču horkým vzduchem cca 8 minut. Těsto opravdu krásně nabíhá, ale šátečky se vždy otevřou. Předem díky za radu. Martina

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web