Autor:

Spaghetti aglio, olio e peperoncini

Snadné
Ingredience
Špagety 1/2 balení
Česnek 3 stroužek
Papričky peperoncini
sušené
4 ks
Petrželka
čerstvá, popřípadě sušená
 
Olivový olej 4 lžíce
Spaghetti aglio, olio e peperoncini

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z těstovin

Špagety vaříme ve značně osolené vodě, až než jsou „al dente“ (na zkus). Česnek nahrájíme ostrým nožem na velmi tenké plátky, sušené peperoncini a petržel (máme-li čerstvou) posekáme. Do pánve přidáme olivový olej, plátky česneku, a posekané peperoncini. Na mírném plameni ohřejeme, pozor nesmažíme! Česnek se nesmí zbarvit. Pánev sejmeme z plotny, přidáme scezené špagety, promícháme přidáme petržel, znovu promícháme a podáváme.

Tipy: petržel lze též ohřivat v oleji, podle toho, co komu chutná lépe. Peperoncini jsou z rodiny pálivých červených papriček, mají ovšem jiný stupeň pálivosti než chilli papričky a jsou menší. Lepší obchody s kořením je mají. V případě nouze lze použít i kořenící směs Piri-Piri, kterou lze zakoupit v hypermarketech. Kdo cítí pořebu, může si hotové jídlo na talíři ještě dosolit.

Toto tradiční a velmi jednoduché jídlo je známé v celé Itálii, v Neapolské variantě se jí těstoviny Linguine. Oproti různým fámám a české tradici podávání špaget s vidličkou a lžící je spravný způsob jezení špaget omotávání špaget kolem vidličky za současného tlačení proti okraji talíře. Používání lžíce je považováno spíše za nezdvořilé.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 21 x
1
4.81 21 5 1
Rozkvétá černý bez. Jak z něj vyrobit lahodný sirup nebo med? Články z

Komentáře k receptu: Spaghetti aglio, olio e peperoncini

Komentáře

  1. Zuzka   24.08.2016 | 13:49 | reagovat |

    Zůstaneme u boloňských, tohle neprošlo.

  2. Jaja   01.12.2015 | 16:35 | reagovat |

    Tak biologický extra virgin slyším poprvé. Zajímalo by mne, jaký je jiný. Že by z ropy? :-D

  3. Iva   15.09.2015 | 0:00 | reagovat |

    Parmezan tam italove davaji, jak kdo :-[ Jinak recept je napsany srozumitelne, jen pozor na vyber olivoveho oleje, tady je jeho chut obzvlast znat takze cim vyssi kvalita, tim lepsi! Olio extra vergine, nejlepe biologicky ;)

  4. Magda   09.08.2013 | 16:40 | reagovat |

    Zkusim na zkus! :-D

  5. Týna   07.02.2013 | 13:57 | reagovat |

    Bylo to výborné , jen jsem neodhadla pálivost papriček :-S :-\ ;-)

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout? Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout?
Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse
Těhotné a kojící ženy - jaké látky, vitamíny a minerály jsou potřebné? Těhotné a kojící ženy - jaké látky, vitamíny a minerály jsou potřebné?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web