Jednoduchá koprová omáčka z mléka

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 101
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 70
      g máslo
    • 1
      lžička sůl
    • 70
      g hladká mouka
    • ocet dle chuti, přidáváme po lžičkách
    • 20
      g kopr čerstvý, drobně nasekaný
    • 1
      lžíce olej
    • 1
      l mléko polotučné nebo tučné
    • 60
      g cukr krupice dle chuti, cca 50 -

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V hrnci si na lžíci oleje necháme rozpustit máslo, které zaprášíme moukou a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. K jíšce za stálého míchání přilijeme mléko, dobře rozmícháme, přivedeme k varu, přidáme sůl, cukr a necháme cca 5 minut provařit, ke konci vaření přidáme kopr a po lžičkách dle chuti ocet (cca 4-5 lžiček).
2
Podáváme s houskovým knedlíkem nebo bramborem, vařeným vejcem nebo plátkem vařeného (dušeného) hovězího (vepřového) masa.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Hana Valna
    Hana Valna |

    23. 4. 2017 19:48

    Byla vyborna a rada ji brzo zopakuji.

  • Žaneta
    Žaneta |

    20. 4. 2017 10:33

    Výborná jednoduchá koprovka. Nic co by nesvedla začátečnice jako já, která někdy neodhadne i vajíčka na hniličko :-D Děkuji za recept, byla skvělá <3 :-* :-P <3 :-)) :-)

  • alalanto
    alalanto |

    18. 4. 2017 12:07

    za mě zkažená dávka kopru :( ...místo 60g cukru jsme dali 30 a i tak to bylo sladký jak ty blivajzy co dělávali ve škole

  • Kačka
    Kačka |

    27. 3. 2017 13:48

    Taky musím pochválit recept ;-) Jednoduchý a moc dobrý :-)

  • foltpa
    foltpa |

    24. 3. 2017 20:53

    Opravdu úžasná.Mockrat děkuji.

  • foltpa
    foltpa |

    24. 3. 2017 20:53

    Opravdu úžasná.Mockrat děkuji.

  • Iva Románková
    Iva Románková |

    7. 3. 2017 10:38

    Omáčka je vážně skvělá a taak jednoduchá! Jestli sháníte kopr, mrkněte do kauflandu. Tam jak mají čerstvý špenát, rukolu atd. mají i pěkně velký čerstvý kopr a není ani drahý. Kolem dvacky určitě stojí i ten zavařený ve skleničce.

  • Drahuše
    Drahuše |

    26. 2. 2017 17:47

    Omáčka byla vynikající :-* , kopr jsem dala ze skleničky, protože na čerstvý teď není doba. No i tak jsme se olizovali až za ušima a na každý pád už se těšíme na tu z čerstvého.

  • Vlaďka
    Vlaďka |

    22. 10. 2016 13:01

    Moje první koprovka. Zrovna jsem ji dojedla (s knedlíkem a vejcem) a ještě se olizuju. Naprosto výborná. Dala jsem na rady a kopr v nálevu dala do menšího hrnečku a ohřála, pak teprve přidala postupně do omáčky a vůbec se nesrazila. Děkuji moc za recept! :-))

  • Maru
    Maru |

    10. 10. 2016 12:11

    Smetanu jsem tentokrát mohla opravdu vynechat,omáčka byla výborná i bez ní.Děkuji za recept.

  • jerry2004
    jerry2004 |

    2. 10. 2016 11:01

    díky vyzkouším

  • Simona Milichovská
    Simona Milichovská |

    31. 8. 2016 14:34

    Zkuste s naloženým koprem v nálevu. Já to dneska tak udělala a bylo to taky výborné.

  • Lucka
    Lucka |

    24. 6. 2016 13:56

    Senzační omáčka :-* první plus, že je rychlá a druhé plus a to hlavně, že je bez masa, takže pro nás kytičkáře je naprosto bez chybky!

  • borůvka
    borůvka |

    22. 6. 2016 09:59

    Atˇ je omáčka super a skvělá jak chce, tak jen nemohu :-( kopr ani cítit :-$ :-( :-$

  • kikina
    kikina |

    19. 6. 2016 12:47

    moja prva a tak skvela <3 <:-)

  • Mišutka
    Mišutka |

    12. 6. 2016 08:29

    Děkuji za recept, omáčka byla super :-) .

  • PavlaPetrsová
    PavlaPetrsová |

    12. 6. 2016 06:14

    Nejlepší rajská <3

  • mazlik88
    mazlik88 |

    4. 6. 2016 12:46

    super!

  • Andrea
    Andrea |

    30. 5. 2016 10:45

    Byla výborná a kluci si dokonce dvakrát přidávali!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Děkuju :)

  • Nikola Andrlová
    Nikola Andrlová |

    29. 5. 2016 20:13

    Byla skvělá <3

  • Andrea Slabá
    Andrea Slabá |

    18. 5. 2016 10:34

    Koprovku jsem dělala poprvé a povedla se mi! :-)) fakt jsem šťastná, páč je to přítelovo nejmilejší omáčka. Děkuju za recept, je super.

  • Máňa
    Máňa |

    13. 5. 2016 11:41

    Byla skvělá dík za recept :-D

  • Eva Šulcová
    Eva Šulcová |

    12. 5. 2016 21:24

    Rychlá a výborná omáčka. Tu musí zvládnout opravdu každý.

  • J.Tereza
    J.Tereza |

    5. 5. 2016 06:41

    Môžem sa spýtať, ako ste tú kôprovlku varili, že vám to trvalo skoro celý deň? :-D

  • Adriana zelinkova
    Adriana zelinkova |

    3. 5. 2016 06:26

    rychlá vynikajici predtim nez sem nasla tady ten recept sem koprovku varila pomalu cely den ale ted za 30minut nemam co delatt ;-) ;-) ;-)

  • Adriana zelinkova
    Adriana zelinkova |

    3. 5. 2016 06:26

    rychlá vynikajici predtim nez sem nasla tady ten recept sem koprovku varila pomalu cely den ale ted za 30minut nemam co delatt ;-) ;-) ;-)

  • Jiřina
    Jiřina |

    22. 2. 2016 18:08

    Je naprosto senzační!!! :-)

  • bobotc
    bobotc |

    23. 1. 2016 13:20

    jednoduchá a vinikající

  • silvinka
    silvinka |

    18. 1. 2016 13:00

    koprovku jsem vařila poprvé, nic nevážím vše dávám od oka a povedla se je výborná, lepší jsem nejedla :) super recept -> píšu si jej do kuchařky :) luxusní :) příteli moc chutnala :)

  • Holíková
    Holíková |

    18. 1. 2016 10:56

    Výborná, není na ní co vylepšovat. Kopr jsem použila sterilovaný.

  • Nicky
    Nicky |

    18. 9. 2015 16:52

    nooooo....po dlouhééé době vařím koprovku a tak jsem potřebovala pomoct jsem myslela že to cele ze začatku dělam špatně aleee mmmm vynikajůůůůce děloooo mnam až přijde přitel sní mi celý hrnec fajny recept a polotuč.mleko super bez hrudek mnam mnam 8-) <3 <3 <3 <3 <3 <3 <:-)

  • Lenka Šandová
    Lenka Šandová |

    23. 6. 2015 12:37

    Byla výborná. Prý jako od maminky :D

  • Jujájo
    Jujájo |

    21. 6. 2015 11:53

    Výborný recept! Vařím podle něj koprovku už přes rok. Dneska jsem ale použila plnotučné mléko a byla ještě lepší. Předtím jsem používala polotučné a také jsem na konci měla pocit že se malinko zdrcla :-\ Ale při použití plnotučného ne ;-) A myslím, že vliv na zdrcnutí může mít i teplota omáčky, pokud nevaříme dostatečně dlouho :-P

  • Jitka
    Jitka |

    14. 6. 2015 11:32

    Naprosto luxusní:))) Vřele doporučuji

  • Bobi
    Bobi |

    9. 6. 2015 20:40

    Koprovka byla :-*

  • Daniela
    Daniela |

    5. 6. 2015 12:54

    Bezvadný oběd. Bezvadná omáčka.

  • R.Dvořáková
    R.Dvořáková |

    28. 5. 2015 10:15

    Je jednoduchá a hlavně výborná,děkuji.

  • Andrea
    Andrea |

    21. 5. 2015 17:27

    Takovou rychlost jsem ani nečekala a je fakt skvělá že ani vejce nemuselo být :D

  • Radka
    Radka |

    18. 5. 2015 13:08

    <3 :-P

  • marahana
    marahana |

    9. 5. 2015 09:18

    nase luxus prvni koprovka a fakt good

  • WilldaDc
    WilldaDc |

    26. 4. 2015 10:03

    jednoduchy jako facka,za 25minut jsem objedval... :-D diky za recept

  • Mišula
    Mišula |

    13. 4. 2015 13:02

    Moje první koprovka a hned taaaaak dobrá. Dík za recept!

  • Miroslava Týcová
    Miroslava Týcová |

    10. 3. 2015 14:36

    Opravdu moc dobrá, byl to výborný nápad na rychlý oběd, děkuji vám.

  • barbarons
    barbarons |

    10. 3. 2015 07:20

    Mooooooc dobrá :)

  • Katarina
    Katarina |

    12. 2. 2015 10:25

    Vyborna, rychla chutna, ale namna sladka, nabuduce dam menej cukru. Ocot som pridala podla navodu a mne sa nezrazila. :-) Inak druha koprova co som varila vobec :)

  • Lenka
    Lenka |

    11. 2. 2015 11:08

    Výborná, píšu si do kuchařky <3

  • Gábina
    Gábina |

    2. 2. 2015 11:07

    Velmi dobrá omáčka, hlavně rychle hotová, konečně umím dobrou koprovku, díky :-)

  • Ilona
    Ilona |

    29. 1. 2015 14:22

    Doporučuji nakonec přidat zakysanou smetanu, omáčka je potom krémovější, octu pak dáváme méně nebo vůbec (podle chuti).

  • Katka
    Katka |

    22. 1. 2015 11:10

    Je to super len namiesto octu davam citon :))))))

  • Zdena Rudlová
    Zdena Rudlová |

    15. 1. 2015 16:20

    Použila jsem kopr mražený z vlastních zdrojů a vařila přesně jak se píše. Omáčka byla moc dobrá a asi i nejrychlejší jakou znám.

  • Anina
    Anina |

    31. 12. 2014 16:54

    Dělala jsem omáčku dětem k obědu a byla skvělá, všichni jsme si po knedlíku ještě přidaly. Děkuji za recept O:-)

  • marci2
    marci2 |

    23. 11. 2014 22:53

    Všechny mléčné nebo smetanové omáčky, do kterých přidávám ocet, tak dělám jako paní Jana Hýblová. Ocet se ohřeje na teplotu omáčky a ta se nesrazí. Tak mě to učila moje babička. Tato omáčka je jednoduchá a výborná. Dávám 1.

  • marci2
    marci2 |

    23. 11. 2014 22:42

    Výborná !

  • Jana Hýblová
    Jana Hýblová |

    19. 11. 2014 10:34

    Opravdu výborný recept a rychlý. Jedna rada, aby se omáčka po přidání sterilovaného kopru nesrazila. Do hrnečku si dám sterilovaný kopr a přidám několik lžic omáčky, zamíchám a naliji do omáčky. :-)

  • Sarka
    Sarka |

    1. 8. 2014 12:13

    Mne maminka vzdy rikala, ze mam ocet dat az kdyz je omacka vypnuta a pak se nezdrcne a nikdy se mi nezdrcla.

  • alis
    alis |

    23. 7. 2014 12:38

    Jednoduchá , rychlá a výborná:-) <3

  • barbora.kotyzova
    barbora.kotyzova |

    11. 7. 2014 18:23

    Dokonalá! :))

  • chrystal
    chrystal |

    21. 5. 2014 14:23

    jednoduchy, rychli, vyborny :-)

  • Ráďa
    Ráďa |

    18. 5. 2014 12:28

    Úžasný recept na úžasnou omáčku!

  • Barča
    Barča |

    1. 5. 2014 14:09

    Tak jsem asi další z umělců :) Kdyby se mi nesrazila, tak super. :-\

  • ¨Gabriela
    ¨Gabriela |

    16. 4. 2014 10:40

    Koprovka je výborná :-P Doteď jsem ji dělávala jinak,ale tento recept mi vyhovuje mnohem více...Děkuji :) :-* :-*

  • Katka
    Katka |

    26. 3. 2014 11:47

    Ani jsem netušila, že koprovka se dělá ze smetany :) Vždy jsem ji dělala z mléka, základ byl řidší bešamel (máslo+mouka = jíška + polotučné mléko) a pak dochucení - sůl, trošku cukru, pepř, kopr v nálevu. Ocet nedávám, bývá součástí naloženého kopru a olej taky ne. Za chvíli je hotová :)

  • AŠAB
    AŠAB |

    25. 3. 2014 10:56

    Výborná! Dala bych příště o trošičku méně cukru protože máme raději slanou než sladkou, ale prostě I tak byla super!!!! Děkuji za recept :-*

  • recepty73
    recepty73 |

    14. 3. 2014 11:51

    ...je výborná, ale taky netuším, proč se vám srazila ...pokud jste postupovala podle receptu a ocet přidávala až ke konci, tak by ke sražení mléka dojít nemělo ...nestalo se mi to nikdy ani se smetanou...

  • Lin
    Lin |

    9. 3. 2014 19:14

    omáčka výborná, jen co jsem ochutnala, tak se mi zdrcla... :'( nevím proč :-X

  • Anonymous
    Anonymous |

    21. 2. 2014 19:14

    koprovka od mèho tàty byla výborná

  • Kočková
    Kočková |

    17. 1. 2014 13:33

    Čerstvý kopr jsem vyměnila za sterilovaný a oběd byl skvělý a do půlhodiny hotový. Smetanu jsem nepostrádala, mléko bohatě stačilo a kdybych omáčku nevařila tak bych to nepoznala.

  • Martina
    Martina |

    9. 1. 2014 07:14

    Tu smetanu tam přidáváte taky ke konci vaření? Děkuji :-)

  • Bohuna
    Bohuna |

    6. 1. 2014 18:34

    Vynikající ;-) , kopr jsem ale předem povařila s octem a trochou vody.

  • Anonymous
    Anonymous |

    1. 12. 2013 19:24

    vybloijuij

  • Verča
    Verča |

    25. 11. 2013 12:22

    Přidala jsem ještě trochu smetany a výborná,takovou znám i od maminky :)