Spaghetti alla Carbonara ( Podle Antonia Carluccia )

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
30 minut
2
porce
neuvedeno
autor: Dominik R.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g špagety nebo Spagettoni
    • 24
      g pancetta nebo Guanciale (popř. jiná slanina)
    • 2
      lžička olivový olej
    • 2
      ks vejce
    • 50
      g parmezán (popř. Gran Moravia )

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Píšu zde recept pro toto velmi známé jídlo protože většina lidí ho dělá uplně špatně, buďto přidáním mléka či smetany nebo že nechají z vajec udělat omeletu. Tento recept je autentický. Byl přinesen do Lazie z Umbrie (Kraje ve střední Italii) horníky kteří přišli prodávat uhlí Římanům. Od te doby se stal tradičním pokrmem Římanum a stal se oblíbeným po celém světě.
2
Uvařte těstoviny v hrnci slané vody (měla by být tak slaná jako když vaříte polévku) dokud nebudou "Al dente" (tj. lehce tvrdé - na skus )
3
Mezitím rozehřejte olej v pánvi a osmahněte na kostičky nasekanou pancettu dokud nebude křupavá. Vedle v misce smíchejte celá vejce, nastrouhaný parmezán a pepř.
4
Jakmile jsou těstoviny uvařené, slíjte vodu, překlopte je do pánve s Pancettou a promíchejte. Nechte je lehce schladnout mícháním a poté přilejte směs se sýrem a promíchejte ( teplota by měla být tak akorát aby vejce nezhrudkovatěla)
5
Tento recept je z knihy "Antonio Carluccio’s Southern Italian Feast"
Zařazení:

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.