Autor:

Zavařená kapie

30 minut PT0H30M
Snadné
Ingredience
Kapie
nebo silné červené papriky
 
Olej  
DeKo
nebo jiný nakladač
 
Zavařená kapie

Postup přípravy:

Do láhve dáme 1 lžíci oleje, poskládáme očištěné, na poloviny rozkrájené papriky (těsně, aby se jich vešlo co nejvíc), vršky paprik dáme navrch.
Zalijeme připraveným teplým nálevem a na vrch nalijeme opět 1 lžíci oleje. Lahve uzavřeme sterilujeme 10-15 min.
Na malé kousky papriky neřežeme, protože poloviny můžeme potom nakrájet i na dlouhé řezy, příp. jak potřebujeme (i ozdobně).
Takto připravené papriky jsou křupavé, pevné.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
2
4 6 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 6x)

Komentáře k receptu: Zavařená kapie

Komentáře

  1. Štěpán   25.03.2013 | 9:40 | reagovat | závadný

    Jednoduchý postup-výborný výsledek-ozkoušel jsem a hodně si pochutnal :-)

  2. hikle   16.09.2012 | 9:44 | reagovat | závadný

    Máme je rádi a taky už jsou ve sklenicích.

  3. recepty73   30.08.2011 | 19:22 | reagovat | závadný

    ...stačí 10 minut při 80°C a jsou :-P ;-) ...

    1. TerezaJ.   01.09.2011 | 8:20 | reagovat | závadný

      Jirko, žiadny teplomer na zaváranie sme nikdy doma nepoužívali, a tak také volovinky nekupujem ani teraz. Vždy sme počítali čas od začiatku varu ( sterilizujem vo vodnom kúpeli ), takže žiadnych 80°C nemôžem namerať. A je to aj podľa mňa zbytočné.

  4. Eva1   09.03.2011 | 22:48 | reagovat | závadný

    Prosím o přiřazení fota. Děkuji ;-)

  5. Tereza J.   22.08.2007 | 16:09 | reagovat | závadný

    Pani Eva, poviem vám pravdu, že kupujem rôzne konzervačné prostriedky na tento účel, uhorky zaváram bez nakladača. A oby čajne siahnem po tom, ktorý je v obchode najlacnejší :))) Nepozerala som sa, či obsahuje alebo nie kys. benzoovú, ale u kyslých výrobkov a kapie sa mi nestalo, aby sa mi obsah pokazil, hoci mám šaláty, ktoré nesterilizujem. Ono aj ocot a soľ konzervuje. Ktovie, čím to bolo, možno som ozaj vždy siahala po tom s kys. benzoovou :)))

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web