Zeleninová frittata

Hodnocení:

Moje:

45 minut
8
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g hrášek
    • 200
      g listový špenát
    • 350
      g cuketa
    • 1
      svazek jarní cibulka
    • 5
      snítka petržel hladkolistá
    • 3
      snítka tymián
    • 3
      ks vejce středně velká
    • 75
      ml mléko odtučněné
    • 1
      lžíce olivový olej
    • muškátový oříšek na dochucení
    • sůl na dochucení
    • pepř mletý na dochucení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hrášek a špenát opláchněte a osušte. Omytou cuketu nakrájejte na plátky, očištěnou jarní cibulku nadrobno, lístky petržele a tymiánu nasekejte.
2
Troubu předehřejte na 180 °C.
3
Vejce prošlehejte s mlékem, osolte, opepřete a poprašte trochou strouhaného muškátového oříšku. Na širší pánvi se zesíleným dnem rozehřejte olej a osmažte na něm zeleninu. Osolte ji a opepřete, přesuňte do zapékací formy, zalijte vejci a asi 25 minut zapékejte.
4
Podávejte krájené na řezy.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • swolonda
    swolonda |

    15. 2. 2014 14:59

    Počet porcí je sice dost mimo (to co nám stačilo na 4 porce je tu uvedeno jako 12 porcí), ale jinak nám moc chutnalo.