Autor:

Zavařené fazolky nakyselo

Střední
Ingredience
Máslo 2 lžíce
Hladká mouka 2 lžíce
Smetana  
Sůl  
Fazolky
sterilované, zelené
 
Ocet  
Pepř mletý  
Zavařené fazolky nakyselo

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Ze zeleniny

Fazolky slijeme a vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Z másla a mouky uděláme jíšku, kterou vmícháme do fazolek, necháme 5 minut povařit, přidáme smetanu, osolíme, opepříme, dochutíme octem.

Podáváme s brambory a natvrdo uvařenými vejci.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Ančovičkový salát s kapary Recepty z ostrova Sardinie Články z

Komentáře k receptu: Zavařené fazolky nakyselo

Komentáře

  1. recepty73   25.10.2012 | 12:32 | reagovat | závadný

    ...spíš vařené než zavařené, ale dobré...

  2. BoskovaLucie   11.02.2011 | 11:19 | reagovat | závadný

    Moc nám chutnalo.

  3. Tereza J.   28.07.2008 | 11:51 | reagovat | závadný

    Ak ste mysleli fazuľky ako prílohu namiesto uhoriek, tak tu je druhý recept :Nakladané fazuľky na kyslo1 kg fazuliek, 40 g soli, 2 strúčiky cesnaku, 2 cibule, 250 ml bieleho vínneho octa, 1 lyžica cukru, 1 lyžica horčičných semienok, kôporFazuľkám odrežeme konce a v osolenej vode ich asi 8 min povaríme. Scedíme a ihneď prepláchneme studenou vodou.Cibuľu narežeme na dieliky a s 500 ml vody, cesnakom, octom, cukrom a semienkami prevaríme.Na dno fliaš dáme vetvičku kôpru, naukladáme fazuľky a zalejeme horúcim nálevom. Sterilizujeme 25 min od varu vody.

  4. Tereza J.   28.07.2008 | 11:39 | reagovat | závadný

    Monika, tu je recept :Zaváraná fazuľkaZelená fazuľka, kôpor, soľ, ocot, cukorFazuľkové struky narežeme a v slanej vode obvaríme, asi 5 min. Do každej fľaše dáme vetvičku kôpru a naložíme fazuľky. Z vody, v ktorej sa fazuľka varila, odoberieme potrebné množstvo na zaliatie, ochutíme octom a cukrom ( množstvo podľa vlastnej chuti ). Prevaríme, nalejeme na fazuľku a uzavrieme. Sterilizujeme 15 min od bodu varu.

  5. Monika Benianová Kührová   28.07.2008 | 10:50 | reagovat | závadný

    Vypadá to dost dobře, určite vyzkoušíme. Nemáte někdo recept, jak zavařit na kyselo fazolky čerstvé? Díky za tip.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde? Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web