Zavařené fazolky nakyselo

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Lenka B.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • smetana
    • sůl
    • fazolky sterilované, zelené
    • ocet
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Fazolky slijeme a vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Z másla a mouky uděláme jíšku, kterou vmícháme do fazolek, necháme 5 minut povařit, přidáme smetanu, osolíme, opepříme, dochutíme octem.
2
Podáváme s brambory a natvrdo uvařenými vejci.
Zařazení: Pokrmy Ze zeleniny
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 |

    25. 10. 2012 12:32

    ...spíš vařené než zavařené, ale dobré...

  • BoskovaLucie
    BoskovaLucie |

    11. 2. 2011 11:19

    Moc nám chutnalo.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    28. 7. 2008 11:51

    Ak ste mysleli fazuľky ako prílohu namiesto uhoriek, tak tu je druhý recept :Nakladané fazuľky na kyslo1 kg fazuliek, 40 g soli, 2 strúčiky cesnaku, 2 cibule, 250 ml bieleho vínneho octa, 1 lyžica cukru, 1 lyžica horčičných semienok, kôporFazuľkám odrežeme konce a v osolenej vode ich asi 8 min povaríme. Scedíme a ihneď prepláchneme studenou vodou.Cibuľu narežeme na dieliky a s 500 ml vody, cesnakom, octom, cukrom a semienkami prevaríme.Na dno fliaš dáme vetvičku kôpru, naukladáme fazuľky a zalejeme horúcim nálevom. Sterilizujeme 25 min od varu vody.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    28. 7. 2008 11:39

    Monika, tu je recept :Zaváraná fazuľkaZelená fazuľka, kôpor, soľ, ocot, cukorFazuľkové struky narežeme a v slanej vode obvaríme, asi 5 min. Do každej fľaše dáme vetvičku kôpru a naložíme fazuľky. Z vody, v ktorej sa fazuľka varila, odoberieme potrebné množstvo na zaliatie, ochutíme octom a cukrom ( množstvo podľa vlastnej chuti ). Prevaríme, nalejeme na fazuľku a uzavrieme. Sterilizujeme 15 min od bodu varu.

  • Monika Benianová Kührová
    Monika Benianová Kührová |

    28. 7. 2008 10:50

    Vypadá to dost dobře, určite vyzkoušíme. Nemáte někdo recept, jak zavařit na kyselo fazolky čerstvé? Díky za tip.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    14. 3. 2007 13:28

    Fazuľkový prívarok je výborný aj s kúskom mäska, alebo narezanou klobáskou na cibuľke s paprikou.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    14. 3. 2007 11:25

    Já ještě přidávám na kostičky nakrájený a rozpečený měkký salám. To kvůli masožravému zbytku rodiny. A fazolky steriluji rovnou ve sladkokyselém nálevu, takže už pak ocet pochopitelně nedávám. Je to moc dobré jídlo :-)