Autor:

Oříškové rohlíčky

Střední
Ingredience
Hladká mouka 200 g
Máslo 100 g
Moučkový cukr 75 g
Vejce 1 ks
Vanilkový cukr 1 balíček
Náplň
Vlašské ořechy 100 g
Skořice 1 lžička
Sladká smetana 100 g
Citronová kůra
z
1 ks
Hnědý rum
trocha - podle chuti
 
Oříškové rohlíčky

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky, Cukroví

Dobře zpracujeme mouku, máslo, cukr, vajíčko a vanilkový cukr. Těsto necháme 1-2 hodiny v chladu.

Náplň: ořechy umeleme, smícháme je s citronovou kůrou, skořicí, rumem, horkou smetanou a necháme 15 minut nabobtnat. Z těsta vyválíme na pomoučeném vále tenkou placku (3-4 mm) a vykrajujeme z ní rovnostranné trojúhelníčky o stanách přibližně 9 cm. Na každý dáme náplň a od jedné strany trojúhelníhu srolujeme k protějšímu úhlu do tvaru rohlíčku. Pečeme při teplotě 180 °C.

Já je ještě teplé obaluju v moučkovém cukru s vanilkovým cukrem, ale je možné je nechat vychladnout a potom smočit rohy rohlíčků v rozehřáté čokoládě.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
4.86 7 5 1
Reklama
Babiččin třený beránek Babiččin třený beránek Články z

Komentáře k receptu: Oříškové rohlíčky

Komentáře

  1. Mery96   04.01.2014 | 18:42 | reagovat |

    Výborné, rychlé. Není co dodat.

  2. biggi-smajlik   29.11.2011 | 17:10 | reagovat |

    Chtěla jsem se zeptat jestli je ta citronová kůra nutná a jestli je to bez ní hnusný nebo ne. :-)

  3. lucka   21.11.2011 | 20:01 | reagovat |

    delala jsme dnes poprve rohlicky a skvele ale chci se zeptat jestli zmeknou diky za odpoved

  4. Alice   06.12.2007 | 19:16 | reagovat |

    Strašně děkuju za tenhle recept, rohlíčky jsou vážně výborný! Škoda že mi z tý jedný dávky vyšlo jen 14, ale i tak super.. Namáčela jsem je v čokoládě a vynechala jsem kůru z citronu, protože i když jí umeju, je nahořklá. Ale i tak se ale náplň povedla :) Hodně zdarů při pečení

  5. Renča Pop   13.01.2007 | 17:50 | reagovat |

    Toto cukroví dělám pravidelně každé Vánoce a je u nás velmi oblíbené. S těstem se pracuje výborně (pro paní Lucii: snad každá kuchařka ví, že se těsto při válení podsypává moukou). Chuť a vůně náplně prostoupí po upečení celým rohlíčkem a není vůbec mdlá. Po upečení se obalují rohlíčky v cukru! Je potřeba si pořádně přečíst recept, milá Lucie!! Pokud neumíte zabalit rohlíček, jak je na obrázku, udělejte si jiný tvar, ale náplň musí být uvnitř těsta, paní Lucie!!

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu! Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web