Cizrnová pánev

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g cizrna vařená
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce zázvor čerstvý nastrtouhaný
    • 1
      ks cibule
    • 1
      plechovka sekaná rajčata
    • římský kmín
    • 1
      lžička koření - adžika
    • sůl podle potřeby
    • 200
      g vařená rýže k podávání
    • 150
      g dušená šunka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Přes noc namočenou cizrnu dáme vařit do tlakového hrnce, vaříme cca 40 min. Na pánev dáme olej, nasekanou cibulku, prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor,římský kmíín a adžiku a opékáme cca 3 minuty.Po 3 minutách přidáme na nudličky nakrájenou šunku, scezenou cizrnu a sekaná rajčata. Necháme cca 5 minut povařit a můžeme podávat s vařenou rýží :)
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • jednadesnedivnaholka
    jednadesnedivnaholka |

    12. 8. 2016 15:24

    Výborné. Místo Adžiky jsem dala kari a bylo to luxusní.

  • inkeeper
    inkeeper |

    25. 2. 2016 12:15

    Velmi dobré, přidávám do své kuchařky.

  • Ladia
    Ladia |

    31. 1. 2012 19:50

    Vlasto, a zrovna za tohle jo... Mrkněte na zdejší přílohy a možná pochopíte :-[

  • Vlasta Novák
    Vlasta Novák |

    30. 1. 2012 16:47

    Trochu jsem poupravil zařazení. Ladio - mě taky učili spoustu věcí, za které bych teď ruku do ohně nedal ;-) Jsou typy příloh, které se dají jíst samostatně a je to tedy hlavní jídlo. Třeba indická a arabská kuchyně jsou typickým příkladem.

  • Ladia
    Ladia |

    30. 1. 2012 15:36

    Nás učili, že buď je to hlavní jídlo nebo příloha. Pokrm bez masa to taky nebude, šunka se vyrábí z masa, a chceme-li tento pokrm mít zároveň zdravý, tak použijeme šunku, která právě obsahuje co nejvíce masa ;-)

  • Marquissa
    Marquissa |

    30. 1. 2012 14:35

    Co se Vám nelíbí?

  • Ladia
    Ladia |

    28. 1. 2012 20:11

    Zařazení: Pokrmy, Zdravě i chutně, Přílohy, Ostatní, Z rýže, Ze zeleniny, Luštěniny, Dietní, Z luštěnin, Obiloviny, Bezmasá jídla, Luštěnina. To jako fakt? :-D :-D

  • Jan Kominík
    Jan Kominík |

    25. 1. 2012 13:32

    dávám za jedna, moc dobré..

  • Lord
    Lord |

    25. 1. 2012 13:28

    Cizrnu mám rád a tohle vypadá zajímavě určitě vyzkouším potom napíšu jak chutnalo ;-)