Cizrnová polévka

moje hodnocení:

2,5

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: twiGGy4

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balení cizrna (400 g)
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks mrkev
    • smetana
    • česnek
    • zázvor - mletý
    • máslo
    • voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cizrnu namočíme a necháme do druhého dne nabobtnat. Nejlépe je nechat ji namočenou 14 až 15 hodin, pak se nemusí tak dlouho vařit.
2
Cizrnu uvaříme doměkka spolu s nakrájenou mrkví. Slijeme vodu a odložíme na pozdější použití.
3
Na troše másla orestujeme cibuli a poté přidáme cca 3/4 směsi vařené cizrny a mrkve a prolisovaný česnek. Zalijeme vodou, kterou jsme předtím slili, přidáme trochu smetany a krátce povaříme.
4
Rozmixujeme tyčovým mixérem a dochutíme zázvorem, popř. solí. Vmícháme zbylou čtvrtinu vařené cizrny s mrkví a můžeme podávat.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • KeyCe1331
    KeyCe1331 |

    14. 1. 2017 14:57

    Právě jsem to dojedla a bylo to mé první jídlo s cizrnou a musím říct, že to bylo dobré :) Nedávala jsem tam zázvor a pro příště vím, že mám dát více vody, když to budu nechávat bobtnat. Jsem zvědavá na další recepty z cizrny :)