Autor:

Cizrnová polévka

Střední
Ingredience
Cizrna
(400 g)
1 balení
Cibule 2 ks
Mrkev 2 ks
Smetana  
Česnek  
Zázvor - mletý  
Máslo  
Voda  
Cizrnová polévka

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Cizrnu namočíme a necháme do druhého dne nabobtnat. Nejlépe je nechat ji namočenou 14 až 15 hodin, pak se nemusí tak dlouho vařit.
Cizrnu uvaříme doměkka spolu s nakrájenou mrkví. Slijeme vodu a odložíme na pozdější použití.
Na troše másla orestujeme cibuli a poté přidáme cca 3/4 směsi vařené cizrny a mrkve a prolisovaný česnek. Zalijeme vodou, kterou jsme předtím slili, přidáme trochu smetany a krátce povaříme.
Rozmixujeme tyčovým mixérem a dochutíme zázvorem, popř. solí. Vmícháme zbylou čtvrtinu vařené cizrny s mrkví a můžeme podávat.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1
Sýrové koláčky se salsou Podzimní vegetariánské menu Články z

Komentáře k receptu: Cizrnová polévka

Komentáře

  1. KeyCe1331   14.01.2017 | 14:57 | reagovat |

    Právě jsem to dojedla a bylo to mé první jídlo s cizrnou a musím říct, že to bylo dobré :) Nedávala jsem tam zázvor a pro příště vím, že mám dát více vody, když to budu nechávat bobtnat. Jsem zvědavá na další recepty z cizrny :)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web