Autor:

Domácí rohlíčky

30 minut PT0H30M
Snadné
Ingredience
Hladká mouka 600 g
Mléko 0,3 l
Droždí 40 g
Rostlinný tuk 150 g
Vejce 1 ks
Cukr 1 lžička
Sůl 1 lžička
Domácí rohlíčky

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Pečivo

Z mléka, cukru, trochy mouky a droždí připravíme kvásek. Po vykynutí ho smícháme s moukou, tukem, vejcem, solí a vypracujeme tužší těsto. Dáme na půl hod. kynout.

Rozdělíme ho na 4 části, každou na pomoučeném vále vyválíme do kruhu o síle asi 4 mm, překrojíme na 8 dílů v podobě trojúhelníku. Zavineme od nejširší strany, vytvarujeme do tvaru rohlíčku, položíme na pečící papír, potřeme rozšlehaným vejcem, sypeme dle chuti, lněným nebo sezamovým semínkem, kmínem atd., necháme chvíli vykynout a dáme péci - 180 °C, cca 15 minut.

Upečené rohlíčky potíráme čerstvým máslem!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1
4.87 8 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 8x)
Obložené chleby Obložené chleby - vyzkoušejte nové kombinace! Články z

Komentáře k receptu: Domácí rohlíčky

Komentáře

  1. allena89   11.04.2014 | 11:03 | reagovat | závadný

    Výborné rohlíčky! Dělala jsem se šunkou, sypané sýrem a semínky.
    Těsto se nelepilo, netrhalo, perfektně se s ním pracovalo.
    Budu dělat často.

  2. Muffin97   15.02.2014 | 16:51 | reagovat | závadný

    Rohlíčky byly výborné...zkoušela jsem je i s párkem, šunkou, nivou apod. a osvědčilo se. Vřele doporučuji :)

  3. Mariánka   23.09.2007 | 19:10 | reagovat | závadný

    tak jsem se nechala zlákat tímto receptem a udělala jsem moooc dobře :) zkusila jsem i plněné se šunkou sýrem a kečupem a nebo do bílku kterým potírám rohlíčky dát stroužek prolisovaného česneku a taky výborný :) nu, jdu vyndat poslední várku a všechny je sní

  4. Břetislav Krejčí   09.09.2007 | 22:26 | reagovat | závadný

    dnes jsem pekl a super možná nachat déle v troubě

  5. -Dada -K -   17.07.2007 | 18:43 | reagovat | závadný

    Tento recept je výborný, taky ráda tyto rohlíčky peču, ale ještě po rozválení placku pomažu rozpuštěným máslem a pak stáčím rohlíčky. ( jen lehce, jinak máslo z rohlíčků vytéká). Poté jsou rohlíčky uvnitř krásně vláčné a jakoby lískují.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde? Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web