Sýrové rohlíčky s česnekem

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 83
60 minut
96
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 200
      g hera
    • 100
      g sýr do těsta
    • 1
      kostka droždí 42 g
    • sůl
    • 1
      ks vejce
    • 1
      dl mléko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ze všech přísad vypracujeme na vále hladké těsto (neděláme kvásek, kvasnice jen rozdrobíme). Necháme 1/2 hodiny odpočinout. Rozdělíme na 6 dílů, každý díl rozválíme na kolečko a uděláme z něj 16 výsečí. Na každou dáme trochu utřeného česneku se solí a svineme do rohlíčku. Nenecháváme kynout, potřeme vajíčkem, posypeme solí, mákem, sezamem, sýrem, atd. a hned pečeme.
2
96 rohlíčků = 2 plechy. Česneku padne nejméně 1 hlavička - čím více, tím lépe.
Zařazení: Pokrmy Pečivo
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • bajanaba
    bajanaba |

    12. 7. 2013 17:55

    moc dobré a je jich dost, taky jsou snadné a s těstem se dělá lehce :-)

  • Bu.blan
    Bu.blan |

    27. 1. 2013 14:15

    Rohlíčky jsou výborné, s těstem se dobře pracovalo a taky velmi rychle mizí. Česnekem určitě nešetřete ;-) .

  • Ivette
    Ivette |

    20. 11. 2012 00:35

    Dobrý den, zajímalo by mne, jak vám dlouho vydrželi rohlíčky měkké ? ráda bych je upekla na silvestrovskou chatu. :-)

  • syr
    syr |

    18. 11. 2012 22:38

    Nějak nevidím 16rohlíčků ale jenom 8 ,dohromady 48.Jinak dobré.

  • sýr
    sýr |

    18. 11. 2012 14:57

    dobrý, dneska jsme je dělali znova a česneku na ně padne hodně :-))

  • MADE
    MADE |

    17. 11. 2012 15:41

    Rohlíčky byly vynikající podle komentářů jsem přidala víc sýru prášek do pečiva.

  • Terezka
    Terezka |

    16. 11. 2012 18:56

    taky je zrovna dělám 8-) akorád mi nějak nehřeje trouba :-S :-S :-S :-D

  • sýr
    sýr |

    16. 11. 2012 14:12

    vyzkoušíme a dáme vědět, vypadá to dobře

  • Alela
    Alela |

    8. 11. 2012 14:10

    Chtěla bych poděkovat paní, co sem tenhle recept dala, protože je bezvadně popsanej a srozumitelně vysvětlenej, navíc s fotkama, takže se mi rohlíčky povedly hned napoprvé uplně bezvadně a to nejsem žádná kuchařka, zvládám tak tak nějakou tu bublaninu a s kvasnicema jsem dělala poprvé, ale opravdu mně udělá radost, když je z receptu jasné, co se má dělat krok za krokem, ještě jednou moc děkuju! Alča.

  • l.
    l. |

    24. 8. 2012 14:00

    výborný <3 <3 <3

  • Eva Skálová
    Eva Skálová |

    31. 12. 2010 21:31

    Pekli jsme je na Silvestra, škoda, že nemůžu dát znovu jedničku. Do těsta jsme dali skoro 20 dkg cihly a do rohlíčků padlo přes 20 dkg nivy + další pochutiny. Vynikající ...

  • Klára K.
    Klára K. |

    31. 12. 2010 16:56

    Už soém ich robila niekoľko krát, ale najviac nám chutia posypané dceným kmínem

  • pippiva
    pippiva |

    19. 12. 2010 11:39

    Vyzkousela jsem dalsi variantu:Testo jsem pouzila na "plnenou pizzu" na plech se sunkou a syrem.Mohu jen doporucit!Pridala jsem i fotku.

  • pippiva
    pippiva |

    21. 11. 2010 09:00

    Tak jsem vyzkousela dalsi varianty:polovinu jsem npotrela bazalkovym pestem,a druhou polovinu plnila parmskou sunkou,foto pridana.Vyborne,tento recept nikdy nezklame. 8-)

  • Tereza T
    Tereza T |

    19. 11. 2010 10:38

    Česnek je uveden pouze v postupu, stejně jako ve staré verzi webu.

  • recepty73
    recepty73 |

    18. 11. 2010 18:58

    Fotky už jsem dodal,ale česnek přidat do surovin neumím :-\ ....

  • Ladia
    Ladia |

    17. 10. 2010 16:29

    Jíří, v pr... Já dneska koukala, že většina receptů, kam jsem posílala foto - podotýkám do staré verze ho prostě nemá. Tak nevím, jestli si z nás dělají srandu nebo co :-X :-X :-X

  • recepty73
    recepty73 |

    17. 10. 2010 16:26

    1*-kde je foto???

  • recepty 73
    recepty 73 |

    14. 1. 2010 08:19

    Petule,když jsem je dělal poprvé,tak jsem se držel receptu a výsledek byl podobný jako váš.Pak jsem začal ,,vylaďovat,,.Podruhé jsem je naplnil masovou směsí z mletého masa-to byla dobrota,protože těsto pobralo věškerou vlhkost a tak byly rohlíčky krásně vláčné.Naposledy jsem je dělal s nivou,uzeným,herkulesem a česnekem,byly výborné všechny,česnekové mají úspěch u všech,třu česnek se solí a olejem,udělám si takovou pastu,kterou kruhy potírám,jde to dobře a možná ten olej dodá na vláčnosti... .Do těsta dávám o dost více sýru(řekl bych,že určitě 20dkg)a jeden prášek do pečiva,s droždím se to nepopere,možná i tím jsou lepší?!Poprvé s novým receptem většinou dodržuji váhu ingrediencí,podle výsledku pak improvizuji.Snad se příště zadaří s větším úspěchem!Hodně štěstí!Jiří

  • Petule B.
    Petule B. |

    13. 1. 2010 19:03

    Tak jsem také vyzkoušela, ale musím přiznat, že jsem byla trochu zklamaná, podle komentářů jsem čekala víc. Dělala jsem je přesně podle receptu, ale za pár hodin už byly dost tvrdé a druhý den úplně. Zkusila jsem je tedy znovu, tentokrát jsem z těsta udělala šneky, ale bohužel to samé, po krátkém čase tvrdé. Tak nevím, kde je chyba, ale třeba takové být mají....

  • Zora Manasová
    Zora Manasová |

    2. 1. 2010 00:09

    Trápne je nevedieť a neopýtať sa - Hera zmäkne, ale nerozpustí sa na tekutinu. Šťastný rok 2010 všetkým. Zora

  • zdenka supolova
    zdenka supolova |

    1. 1. 2010 18:41

    Je mi to až trapné se ptát na takovou banalitu,ale pro stopro jistotu: Hera se nerozpouští?

  • Benova Lenka
    Benova Lenka |

    31. 12. 2009 08:34

    Vynikajúce, vrch som posypala kryštalickou soľou. Dávam 1

  • Alena Veverková
    Alena Veverková |

    13. 12. 2009 20:34

    Skvělé! Vzkoušela jsem jen z poloviční dávky, ale byla to chyba - snědly se za večer! Díky Za recept.

  • Tomas Novotny
    Tomas Novotny |

    25. 9. 2009 18:44

    Musim říct že neměli chybu.děkuji za 1

  • Radka Křížová
    Radka Křížová |

    20. 9. 2009 18:34

    byly vynikající - sice jsem je němala tak hezké,protože nejsem moc zručná,ale zmizely za jeden večer,kdy přišla početnější návštěva..plnila jsem česnekem,česnekem s vysočinou,zakysankou s gyros kořením a rajčatovým protlakem s bazalkou a oreganem, chutnaly všechny

  • hana Valentová
    hana Valentová |

    24. 8. 2009 10:44

    zkoušeli jste to někdo ze sušeného droždííí??

  • Bacula ----
    Bacula ---- |

    8. 6. 2009 12:05

    Rohlíčky byli výborné, moc jsme si pochutnali, určitě budu dělat znovu.Dávala jsem jen česnek, padly na to 2 hlavičky, SUPER!K tomu komentáři, kde místo Hery přidali olej, to se snad Hera olejem nedá nahradit, nedovedu si to vůbec představit. Máslem ano, také jsem dělala s máslem, Heru nepoužívám, ale lít tam olej, to tedy nechápu.To pak asi muselo být úplně něco jiného, autorka i píše, že jim nechutnalo.....

  • Klára Keselyova
    Klára Keselyova |

    20. 3. 2009 21:47

    Nie som autor, ale som ich robila viac krát a vajíčko som dala do cesta a ďalším som potrela rohlíčky pred upečením. Nech sa vydaria!!!!!!!

  • Jana Nováková
    Jana Nováková |

    20. 3. 2009 19:24

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat - v ingrediencích je mimo jiné uvedeno vajíčko. Recept začíná "ze všech přísad". Chtěla jsem se zeptat, zda vajíčko patří do těsta, nebo je tím myšleno, že ho budu potřebovat na potření rohlíčků. Děkuji za odpověď

  • ilis ilis
    ilis ilis |

    18. 3. 2009 13:50

    Dnes jsem vyzkoušela s poloviční dávky.Každou placku jsem rozdělila na 8 dílků.Heru jsem vyjímečně zapoměla dokoupit,takže jsem vyzkoušela z másla.Povrch jsem posypala najemno nastrouhaným sýrem.Po upečení a krátkém vychladnutí,byly krásně křupavé a výborné.Okamžitě se po nich zaprášilo.Výborně se budou hodit,jak k červenému,tak bílému vínu.Příště vyzkouším upečené s Hery.Ale použité máslo v těstě nemělo chybu.Rohlíčky byly krásně provoněné...

  • ilis ilis
    ilis ilis |

    17. 3. 2009 15:45

    Evo,děkuji za připomenutí tohoto receptu.Chtěla jsem vyzkoušet před měsícem,ale mávnutím kouzelného proutku jsem na něj úplně zapoměla.V nejbližší době vyzkouším...

  • Eva Řezníčková
    Eva Řezníčková |

    16. 3. 2009 23:03

    Dneska jsem je zkusila a vzala jsem je pro známé na kuželky. Jsou výborné a na příště musím pro všechny vytisknout recept. Vůbec nic bych na receptu neměnila. Do česneku jsem ještě kápla olivový olej. Díky za recept a dávám 1.

  • A B
    A B |

    22. 2. 2009 19:21

    teď odešla návštěva, která nešetřila chválou. Dělala jsem je větší - jen 8 výsečí, dala jsem ještě kolečko šunkového salámu, bylo to vynikající.

  • Klára Keselyova
    Klára Keselyova |

    22. 2. 2009 19:15

    Piekla som ich dnes zase. Nakoľko mi cesnak moc nesedí, tak som polovicu z celej dávky natierala tukom, do ktorého som namiesto cesnaku dala zomletú rascu, na vrch celú a bolo to výborné.

  • Eva Skálová
    Eva Skálová |

    22. 2. 2009 18:43

    Super. Dělala jsem jen osm výsečí a jsou velké tak akorát. Doufám, že je svou jedničkou trochu povytáhnu.

  • recepty 73
    recepty 73 |

    17. 2. 2009 18:05

    Dělal jsem rohlíčky větší a naplnil jsem je masovou směsí podle receptu:Těstoviny naší Janči.FANTAZIE.Jiří

  • Kateřina Moťková
    Kateřina Moťková |

    5. 2. 2009 10:49

    Musím tedy říct, že jsem doma neměla Heru, takže jsem použila do těsta obyčejný olej. Těsto se opravdu krásně zpracovávalo a rohlíčky byli krásné a jeden jak druhý. Jen nám tedy tolik nešmakovaly. Jsou hodně těžké, navíc, když jsou s česnekem nebo s nějakým tučnější salámem. Vydrží hodně dlouho měkké, takže jako pohoštění na večerní posezení s přáteli bych je možná ještě zkusila s Herou, ale za nás musím říct: "nic moc".

  • Kateřina Reinoldova
    Kateřina Reinoldova |

    4. 2. 2009 11:05

    Super recept, těsto krásně zpracovatelné, jen jsem dělala 8 dílů, sice jsou asi trochu větší, ale na chuti to nic nezměnilo. Díky za recept :o)

  • Klára Keselyova
    Klára Keselyova |

    29. 1. 2009 22:29

    Tak dnes som ich piekla zas a zožala som znova veľký úspech. Tak ako som už písala ,sú vynikajúce a ohromne ľahko sa stým setom pracuje. Polovicu som natrela podľa receptu cesnakom a do druhej som dala osolenú a drvenou rascou rozmiešanú kyselú smotanu. Obe variacie sú za 1.

  • Vlasta Spoustová
    Vlasta Spoustová |

    26. 1. 2009 21:41

    Pro p. Evu Piarovou.Pekla jsem v horovzdušné troubě při 170 st. asi 15 minut.

  • Apina Hrbek
    Apina Hrbek |

    25. 1. 2009 23:58

    Dnes jsem je upekla, pridala jsem do testa trochu cerneho pepre, moc dobre. Priste je udelam z hladke mouky, neco mi rika, ze budou jeste krehci. Kazdopadne autor tohoto receptu si zaslouzi medajli.

  • Lenka walová
    Lenka walová |

    25. 1. 2009 20:45

    Plnila jsem rajčatovou pomazánkou z těchto stránek, bylo to vynikající, po rohlíčcích se jen zaprášilo.

  • Eva Pilarova
    Eva Pilarova |

    25. 1. 2009 18:00

    Jsou vynikajici,hned se po nich zaprasilo.Chci se jen pozeptat, na kolik stupnu a jak dlouho se pecou? Delala jsem je odhadem.Dekuji.

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    25. 1. 2009 14:12

    U jednoho mého receptu kdysi kdosi radil vykrojit z vyváleného těsta pravidelný kruh podle pokličky:-)

  • Klára Keselyova
    Klára Keselyova |

    24. 1. 2009 19:41

    Katka, je to veľmi jednoduché, tak ako radí Apina. žiada si to len prax.

  • Apina Hrbek
    Apina Hrbek |

    24. 1. 2009 17:20

    Katko, udelejte si z testa bochanek a kdyz ho vyvalujete otacejte ho po kazdem vyvaleni valeckem o par stupnu. Nevim jestli to pisi jasne, ale v podstate budete posunovat testo a nebudete jenom rozvalovat v ruznych smerech.

  • Katka B.
    Katka B. |

    24. 1. 2009 16:11

    Nemáte někdo nějaký dobrý tip jak vyválet pěkné kolečko, aby se z toho daly dělat stejné výseče? Včera jsem pekla a jsou moc dobré, jen je každýn rohlíček jiný :) Díky

  • Jana Vencková
    Jana Vencková |

    21. 1. 2009 19:40

    To je paráda! teď jsem vytáhla z trouby, dělala jsem je přítelovi k narozeninám a odteď je z toho favorit číslo 1 jako slané pohoštění pro návštěvy! Jsou opravdu výborné, bezvadně se pracuje s těstem. Dělala jsem jen výseče 8 ks, takže mám zhruba poloviční počet rohlíčků ale přijde mi to tak akorát. Stačillo mi jeden a půl hlavičky česneku. Dávám jedna a těším se, že je zase brzo udělám.

  • Michaela Honzíková
    Michaela Honzíková |

    19. 1. 2009 20:07

    Mňamka naplnila jsem uzeným masem a naprostá dokonalost :)

  • Marta Dočkalová
    Marta Dočkalová |

    16. 1. 2009 10:29

    Včera jsem rohlíčky vyzkoušela, do části jsem dala truchu nivy, do části kolečko paprikáše a do včech i česnek. Moc nám chutnaly, nejvíc ty, kde byl jenom česnek. Chce to hodně česneku, min. 2 hlavičky. Na to, že jsme byly po večeři, ve 4 jsme snědli půlku dávky. Měly velký úspěch. Myslela jsem, že zůstanou i na víkend, ale zítra už budu muset péct, dnes se to určitě dorazí. Budu dělat často, výborné i na oslavy místo slaného pečiva.

  • Alena Hreusová
    Alena Hreusová |

    14. 1. 2009 05:50

    Sú veľmi dobré, hodnotím 1. Minula som dve veľké hlávky cesnaku, do ktorého som pridala trochu olivového oleja. Bohato som ich posypala strúhaným syrom. Inak som sa držala presne rceptu. Aj veľkosť rohlíčkov je taká akurát.

  • Klára Keselyova
    Klára Keselyova |

    11. 1. 2009 20:24

    Robila som dnes tieto rohlíky a mali veľký úspech. Velmi ľahká a jednoduchá príprava. S cestom sa dobre pracuje. Išlo to ozaj od ruky. dávam 1

  • venyss venyss
    venyss venyss |

    5. 1. 2009 12:58

    Nedávno jsem vyzkoušela, jen to chce opravdu hodně česneku a když se tam do těch rohlíčků zabalí anglická slanina v hojnějším množství,tak je to k nezaplacení. Dávám jedničku, těsto jednoduché,dobře zpracovatelné a fakt moc dobré:-)

  • Anastazie Malá
    Anastazie Malá |

    29. 12. 2008 10:27

    Včera jsem pekla. Jsou opravdu vynikající, s těstem se moc dobře pracuje, nelepí se, netrhá. Protože jsem líná zadělávat cokoliv "v ruce" dala jsem ingredience do domácí pekárny, program pro kynutí těsta. Nechala jsem těsto promíchat a jen chvíli kynout, pak jsem program ukončila.

  • Marie Šindelová
    Marie Šindelová |

    27. 12. 2008 19:15

    jelikož jsem se potřebovala,,zbavit,,uzeniny,přidala jsem do rohlíčků debrecínku,poličan a slaninu.VYNIKAJÍCÍ.JEŠTĚ VLÁČNĚJŠÍ.Rádýlkem se i salám krásně rozkrájí.

  • ivana nová
    ivana nová |

    26. 12. 2008 20:42

    Dneska jsem čekala návštěvu, tak jsem se rozhodla vyzkoušet, jenže jsem měla málo času tak jsem z těsta vyválala placky, pomazala česnekem, zabalila jako štrůdl, nakrájela na kolečka, potřela vejcem, posypala sýrem a byly z toho úžasný česnekový šneci. Dostala jsem velkou pochvalu a já dávám velkou 1.

  • iva nemcova
    iva nemcova |

    26. 12. 2008 11:35

    davam za 1,jsou vyborne! dala jsem na stedrovecerni stul a sklidila jsem velky uspech.Cast rohlicku jsem potrela bazalkovym pestem,dobrutka

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    23. 12. 2008 14:40

    tak včera jsem dopekla s tím, že vydrží aspoň do 24.12. Nevím, jak jsem si to mohla myslet, takže dneska je dělám znova, zkusím tam dát i kousek Nivy Jsou oporavdu výborné. Jen je musím schovat :-))

  • Marsí ***
    Marsí *** |

    23. 12. 2008 00:29

    Trochu inovace....na česnek jsem "jemně" nasypala oregáno...a na několik ostatních jsem zkusila nasypat pizza koření...fakt moc dobré..:-))

  • angelika trejbalova
    angelika trejbalova |

    22. 12. 2008 21:08

    chutnají celé rodin,jsou výborné a ,,výroba,, jde od ruky.

  • rony bukovsky
    rony bukovsky |

    22. 12. 2008 10:20

    opravdu vyborne..............

  • Hančovidlo Ka
    Hančovidlo Ka |

    22. 12. 2008 08:14

    100 g sýra do těsta je myšlena obyčejná cihla. Díky sýru vydrží déle čerstvé (pokud se po nich nezapráší). Samozřejmě fantazii se meze nekladou. Původně tento recept našla moje maminka v novinách a receptů už jsem na přání rozdala mnoho a stále mají úspěch. Nebojte se, vyzkoušejte, určitě je pochválí i odpůrci česneku.

  • Eva Simpson
    Eva Simpson |

    22. 12. 2008 01:26

    Olinko, proc bych se urazela? Mluvila jsem o TAVENEM syru. Nemela jsem na mysli "obycejny" emental i tady je jeden z nejdrazsich. Asi jsem se spatne vyjadrila, Ale stejne Vam dekuji za rady. Mejte hezke Vanoce

  • Olga .
    Olga . |

    22. 12. 2008 00:56

    Eva Simpson, prosím neurazte se, ale ujasněme si pojmy: těžko si lze představit trh, kde by byly jen měkké sýry. Nakonec, sama připouštíte existenci Ementálu. Neznám Váš žebříček hodnot co se kvality sýrů týká, ale ten "obyčejný ementál" patří ve světě ke špičce mezi tvrdými sýry a v ČR bohužel k nejdražším ... A nový nápad? Mám podobný recept a je celkem jedno jaký sýr se přidá, protože česnek spolehlivě chuť sýra přerazí. Lze použít i tvaroh a není třeba ani snižovat množství mléka a ani nepoznáte že je to nepatrně kyselejší...

  • Olga .
    Olga . |

    22. 12. 2008 00:53

    Eva Simpson, prosím neurazte se, ale ujasněme si pojmy: těžko si lze představit trh, kde by byly jen měkké sýry. Nakonec, sama připouštíte existenci Ementálu. Neznám Váš žebříček hodnot co se kvality sýrů týká, ale ten "obyčejný ementál" patří ve světě ke špičce mezi tvrdými sýry a v ČR bohužel k nejdražším ... A nový nápad? Mám podobný recept a je celkem jedno jaký sýr se přidá, protože česnek spolehlivě chuť sýra přerazí. Lze použít i tvaroh a není třeba ani snižovat množství mléka a ani nepoznáte že je to nepatrně kyselejší...

  • Eva Simpson
    Eva Simpson |

    21. 12. 2008 22:56

    Dekuju za radu, ale tavene syry jsou tu jenom mekke, ktere by asi strouhat nesly a tak to zkusim s obycejnym ementalem. Nebo mate nekdo jeste jiny napad?

  • Klára Keselyova
    Klára Keselyova |

    21. 12. 2008 21:54

    Pre pani Simpson: nie som autor receptu, ale sum sa dáva jednoznačne tavený syr typu Ementál a pod.

  • Eva Simpson
    Eva Simpson |

    21. 12. 2008 08:32

    Rada bych vedela jaky je to syr "do testa". Jaky druh? Tady je tech syru cela rada a tak nevim, ktery by byl nejlepsi. Recept zni bajecne a chtela bych ho brzo vyzkouset. Predem dekuji

  • Dana Genzerová
    Dana Genzerová |

    19. 12. 2008 18:25

    Znám jinou variantu tohoto receptu a pro pbměnu plním pestem, zeleným nebo červeným.

  • juppigi juppigi
    juppigi juppigi |

    18. 12. 2008 08:12

    VÝBORNÉ A STUDENÉ MOŽNÁ JEŠTĚ LEPŠÍ...Jen do každého "rohlíčku" jsem zabalila tenký hranolek gothaje a bylo to vynikající a zároveň výborná večeře se zeleninovým salátem a čajem.. Doporučuji

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    17. 12. 2008 17:02

    Tohle ještě musím vyzkoušet, nějak mi to uniklo. Přitom je tam všechno dobré :-))

  • Táňa Tylečková
    Táňa Tylečková |

    17. 12. 2008 15:54

    Právě dopečeno, na zkoušku z poloviční dávky a výsledek perfektní!!!

  • Dagmar Motlová
    Dagmar Motlová |

    16. 12. 2008 13:44

    výborné, plnila jsem také sýrem, šunkou, vlašským ořechem.., sypala provens.kořením,měla jsem 8koleček, 8výsečí, tj.64kousků /kvasnice sušené1pytlík/je to chuťovčička, určitě zkuste!!

  • Božena Nová
    Božena Nová |

    16. 12. 2008 12:42

    Právě jsem je dopekla. Jsou moc dobré a ta piplačka není zas tak hrozná :-). Celé mi to trvalo asi 2 hod. Doporučuji a dávám za 1!

  • Eva P.
    Eva P. |

    14. 12. 2008 14:25

    Dobre! bylo to moje prvni testo s drozdim a pouzila jsem hladkou mouku (tady ve Francii ji sezenu nejsnadneji). Kazdopadne se s nim dobre pracovalo. K utrenemu cesneku jsem pridala trosicku olivoveho oleje a do nekterych rohlicku pribalila jeste platecek sunky a ty nam chutnali jeste vic. Sypala jsem je kminem, syrem a makem.

  • Petra Šmejkalová
    Petra Šmejkalová |

    14. 12. 2008 11:04

    Rohlíčky upečené a s těstem se opravdu nádherně pracuje.Místo Hery jsem také dala máslo.Posypala jsem je sýrem a jsou vynikající.Škoda jen,že pod receptem není napsán autor,protože mu patří dík a velká 1*

  • Daniela Šrámková
    Daniela Šrámková |

    13. 12. 2008 19:41

    Jedním slovem - vynikající!!! Trošku práce s motáním maličkých rohlíčků, ale je jeden jako druhý a chutnají opravdu báječně. Česneku jsem také použila 3 paličky, je to lepší pikantnější :o)

  • Marie L.
    Marie L. |

    11. 12. 2008 14:21

    Můžu se zeptat čím nahrazujete Heru? Připadá mně, že už jiný tuk ani není. Pak už jen Zlatou Hanou nebo máslo.

  • Marie Šindelová
    Marie Šindelová |

    11. 12. 2008 07:52

    Každý recept s Herou si obměním jiným tukem,já z Hery nepeču-nechutná nám.Máslo určitě použít můžete.

  • iva nemcova
    iva nemcova |

    10. 12. 2008 19:57

    Mohu pouzit misto Hery maslo? Dekuji za odpoved.

  • Petra Bukovská
    Petra Bukovská |

    5. 2. 2008 19:19

    Děti pomáhaly zamotávat a jak se předháněly. Upekli jsme a zrovna povečeřeli, protože jsou výborné!!! Děkuji za recept. Určitě neděláme naposled.Petra

  • Anonym
    Anonym |

    29. 1. 2008 07:59

    Středně horká trouba - elektrická - cca 160-180°C.Dle velikosti - maličké 10 min,větší 15-20min.PS

  • Květa -
    Květa - |

    28. 1. 2008 14:36

    Prosím, jak dlouho se pečou a na kolik stupňů?

  • Anonym
    Anonym |

    24. 1. 2008 08:54

    Upečeno.Jsou luxusní.K posezení jsem udělala maličké a k čaji na sváču větší .Do nějakých jsem dala místo česneku plátek turisty.Sýr jsem použila goudu.Dík za recept.Určitě se stanou naší stálicí.:-) PS

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    22. 1. 2008 09:21

    S těstem se nádherně pracuje, rohlíčky jsou jeden jako druhý, vypadají nádherně, i tak chutnají. Skvělý recept, moc děkuji.

  • Jitka
    Jitka |

    17. 1. 2008 09:44

    MŇAMMM!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Lenka Ber.
    Lenka Ber. |

    14. 1. 2008 15:35

    Jsou moc dobré!!!!Manžel chválil a doslova sežral na posezení.Dávám za jedna.

  • Ivča
    Ivča |

    13. 1. 2008 20:41

    Také jsem zkusila o víkendu upéct. Část mouky jsem nahrdila celozrnnou a do utřeného česneku se solí jsem přidala trochu strouhané Nivy a lžičku bazalkového pesta. Moc dobré!!

  • Vlaďka
    Vlaďka |

    13. 1. 2008 06:50

    Byly vynikající, bohužel byly, nezbyl ani jeden. Nedělala jsem je tak malé, každý kruh jsem rozkrájela jen na 8 kousků. Návštěva pochválila.

  • Maruška
    Maruška |

    10. 1. 2008 09:57

    Je to nejlepší slané pečivo co jsem kdy jedla!! Mám je několikrát vyzkoušené a vždy sklidí úspěch. Kdo ochutná, chce recept!!!Zvládne je každý, žádná práce s kynutým těstem jestli správně vykyne. Prostě jsou senzační!!! Některé návštěvy si je dávají jako podmínku, abych je vyrobila, když k nám mají přijít.Zaslouží si 1* 2x podtrženou!!

  • milena kubikova
    milena kubikova |

    20. 12. 2007 10:44

    su uplne skvostne......cesnak som urobila podla pani zdeny z jm a cesto som uz len potrela vajickom..nerobila som ich az take malicke.....pretoze sa mi s nich v rure tvorili slimacky miesto rostekov....davam 1

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    5. 6. 2007 07:26

    Konečně jsem tenhle recept taky vyzkoušela.Těsto jsem si rozdělila na 8 dílů a z každého udělala 16 rohlíčků.Měla jsem tedy128 rohlíčků.Spotřebovala jsem 2 velké pálky česneku a do toho asi 3 lžičky soli.Ochutnalo asi 30 lidí a všichni byli přímo nadšeni.Pár rohlíčků jsem schovala,abych ochutnala,jestli budou dobré i druhý den,když už nebudou úplně čerstvé.Musím říst,že druhý den byly možná ještě o něco lepší,protože česneková chuť krásně natáhla do celého rohlíčku.Také mě překvapilo,že to není tak pracné,jak jsem si myslela.Dávám 1.

  • Miroslava Kokšalová
    Miroslava Kokšalová |

    19. 2. 2007 21:17

    Rohlíčky jsou moc dobré,dělala jsem je poprvé a hned se povedly.Děkuji za recept-budu dělat častěji

  • Věra
    Věra |

    28. 11. 2006 13:45

    Jsou výborný a moc dobrý. Krásně nakynuly a možná by se daly dělalt ještě menší.

  • Hanka
    Hanka |

    6. 11. 2006 08:52

    Ty rohlíčky jsou velké asi jako malíček. K vínu vynikající. Do toho prolisovaného česneku jenom špetička soli, aby se lépe rozetřel. Sůl je už v těstě a ještě se trochu sypou solí, než se dají do trouby. Té česnekové náplně na každý rohlíček špetičku.Spotřebuji asi 1velkou hlavičku česneku. Rozetřený česnek si rozdělte na 6 dílů, jako bude koleček a to pak odhadnete. Vůbec se nelepí těsto, hezky se s ním pracuje.

  • Jana N.
    Jana N. |

    6. 11. 2006 08:00

    Jsou to mini rohlíčky, které chutnají a vypadají úžasně. Opravdu se potvrdilo, že čím víc česneku, tím líp. Padly 3 paličky jako nic. Výborné jsou sypané sýrem.

  • Anndy KV
    Anndy KV |

    3. 11. 2006 21:46

    z 500g 96 rohlíčků????? To musí být ale opravdu mini rohlíčky!!! Dokážu si představit ještě těch 32, ale opravdu 96???

  • spejsek
    spejsek |

    3. 11. 2006 15:51

    je to moc zajímavé, chtěla bych to vyzkoušet, ale můžete mi napsat na tu náplň kolik dát asi soli na 1 hlavičku. nerada bych to přehnala. té náplně celkem na 1 rohlíček asi půl lžičky?

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    2. 11. 2006 09:53

    Přimlouvala bych se Kuchařko.cz za upřesnění, že kostička droždí je 42 g - pečou podle této kuchařky kuchařinky i v cizině, kde mohou mít jiné balení, nebo by se časem mohlo stát, že se změní velikost balení droždí u nás a pak by bylo vše jinak :-)))).Díky - Simča