Housky

moje hodnocení:

3,8

hodnotilo: 13
45 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg hladká mouka
    • 0,5
      l mléko
    • 50
      g tuk rozpuštěný
    • 2
      ks žloutek
    • 40
      g droždí
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vše zaděláme v těsto a necháme vykynout. Po vykynutí pleteme houstičky, potíráme rozšlehaným vajíčkem, sypeme solí a kmínem nebo mákem nebo strouhaným sýrem. Lze udělat i jako malé bochánky (ve velikosti housek), plněné uzeninou a sýrem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • sandra
    sandra |

    16. 4. 2015 21:52

    chtěla bych se jen zeptat jak dlouho a na kolik stupnu se peče děkuji

  • sandra
    sandra |

    16. 4. 2015 21:51

    chtěla bych se jen zeptat jak dlouho a na kolik stupnu se peče děkuji

  • Barbora Štefanová
    Barbora Štefanová |

    7. 3. 2014 11:57

    výborný !!! teď jsem dopekla :-)

  • Palka07
    Palka07 |

    20. 7. 2013 13:29

    syr navrh, vice soli, krapet cukru a je to za 1+++

  • KlarusSse
    KlarusSse |

    3. 3. 2013 18:39

    Vynikající,dnes jsme dělaly s mamkou a povedlo se nám jich 40. Přidávám fotku :-)

  • Adéla
    Adéla |

    7. 12. 2012 21:08

    Naprosto dokonalé! Dělala jsem je dnes poprvé a můžu říct, že byly hned přyč!! :) díky :-[

  • pepik
    pepik |

    17. 11. 2012 23:01

    prostě genialní recept jen jeste trochu vic soli ,,díík =-O

  • katka v.
    katka v. |

    25. 10. 2011 00:35

    Vyzkoušela jednou, peču stále. Doma nic jiného nechtějí. Prostě parádní recept. děkuji Shift+R zlepší kvalitu vyznačeného obrázku. Shift+A zlepší kvalitu všech obrázků na webové stránce.

  • Danca27
    Danca27 |

    28. 5. 2011 16:10

    delali jsem celozrnné a to je tedy, ale doslova,,žrádlo,,:o)

  • Šárka C.
    Šárka C. |

    5. 3. 2008 14:40

    Nejraději mám na pečení housek právě tento recept, protože není složitý a na suroviny náročný.Po spočítání cen za suroviny a odběru elektřiny, jsem zjistila, že je levnější housky upéci doma než koupit.Z tohoto receptu jich mám asi 20ks a rozdíl ceny mezi domácími a koupenými je zhruba 1,-Kč.Myslíte si, že je výhodnější housky upéci za 30,- Kč nebo je koupit za 50,- Kč.

  • Jana V.
    Jana V. |

    22. 9. 2007 15:22

    Miroslave,vejcem se těsto potírá právě kvůli hezké barvě po upečení.Já kynuté těsto vždycky vejcem potřu.Zkuste ještě jednou,uvidíte rozdíl.

  • Edr Josef
    Edr Josef |

    22. 9. 2007 03:37

    Manzelka upekla housky,podle receptu Simci.Zavonela mi vune domova.Po dlouhe dobe jsem jedl ceske housky.Byla to pohadka

  • Miroslav Vlasák
    Miroslav Vlasák |

    10. 5. 2007 14:16

    také jsem zkoušel upéct housky podle Simči,ale něco se nepovedlo.Předně se mi hotové housky přilepily k pečícímu papíru.Rád bych se tedy zeptaĺ,zda je nutné pečící papír mastit.Nebo je to druhem papíru?Za druhé...než jsem upletl poslední housku,tak ta první mezi tím nakynula.Chci říct,že i kddyž jsem nechal housky odstat předtím,než jsem je dal péct,tak byl veliký rozdíl,mezi houskou první a poslední.Podle receptu Ivany jsem je nepotíral vejcem,ale vodou a housky po pečení zustali v barvě těsta,vubec nezezlátli (i když se pekli vic než 20 min) Barvy hrozná,vůbec neláká ke konzumaci.Co jsem udělal špatně?Poradí mi někdo?Zatím to vypadá,že první várku housek dostane můj pes :((Díky Mirek

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    18. 2. 2007 16:38

    Katko díky za pochvalu. Jsem ostuda, už před dvěma týdny jsem tu slíbila fotky a neposlala je.... Polepším se.... :-)

  • Kateřina S
    Kateřina S |

    18. 2. 2007 12:40

    Dělala jsem housky podle Simči a byly výborné.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    1. 2. 2007 19:19

    Dcera přinesla z kroužku vaření obdobný recept, na kilo mouky 1 kostka droždí (42g), 1/2 l vody, 10 lžic oleje, větší špetka soli, malá lžička cukru na nakynutí kvasnic a sůl, kmín či mák na posyp. Pekly jme je na zítřejší snídani. Musím je vyfotit a pošlu obrázek.

  • Ivana
    Ivana |

    18. 6. 2006 21:32

    Já do těsta na housky nepřidávám mléko ani žloutky, místo tuku dávám sádlo, potírám vodou a sypu