Autor:

Kokosky

Střední
Ingredience
Bílek 4 ks
Cukr krystal
(Jemný)
280 g
Citronová kůra  
Strouhaný kokos 150 g
Strouhanka 25 g
Čokoláda na vaření 100 g
Máslo 10 g
Džem
(Na ozdobu)
 
Mandle
(Na ozdobu)
 
Kokosky

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Z bílků ušleháme tuhý sníh a po trošce do něj zašleháme polovinu cukru. Druhou polovinu cukru zlehka vmícháme současně s kokosem, citronovou kůrou a strouhankou. Husté těsto dáme do sáčku s hladkou širší trubičkou a na mastným papírem vyložený plech tvoříme koláčky. Zpočátku je jen sušíme ve velmi mírné troubě, potom teplotu zvýšíme a koláčky upečeme dozlatova. Na másle rozehřejeme čokoládu, natřeme jí okraje koláčků a povrch ozdobíme džemem a mandlí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 23 x
2+
4.18 23 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 23x)
Reklama
Mazanec Velikonoční recepty: mazanec, jehněčí, jidáše a další dobroty Články z

Komentáře k receptu: Kokosky

Komentáře

  1. Lucka   11.12.2012 | 13:46 | reagovat | závadný

    Recept vypadá opravdu lákavě!Jsem začátečník, proto bych poprosila o přesné stupně na horkovzdušné troubě,nemám ponětí na kolik kokosky péct.Děkuji moc! :-)

  2. marčána   08.12.2012 | 14:41 | reagovat | závadný

    jsou super, jak někdo píše že mu to nešlo protlačit doporučuji vetší hubici..ten kokos má tendenci v tom pytlíku zustávat a pak to prostě ucpe. je asi dobré je opravdu delat pomalu a pak troubu přidat. jeden plech jsem měla dost nízko tak se mi připekli více od spoda..čokoláda to schovala :-))

  3. AŠAB   24.11.2012 | 20:46 | reagovat | závadný

    taky jsem dělala ručně. Pytlík pod náporem tlaku hustého těsta nevydržel :'( nic méně vynikající a dávám za 1 :-)

  4. gabba09   19.12.2011 | 14:22 | reagovat | závadný

    Mně se vůbec nepovedly.... :'( Asi jsem něco udělala špatně...kokosky byly úplně tvrdé.

    1. IVO   11.12.2014 | 16:33 | reagovat | závadný

      Já tam přidávám lžíci rybízové marmelády a jsou hned k jídlu.

  5. Jenna   09.12.2011 | 22:24 | reagovat | závadný

    Kokosky jsou opravdu skvělé!!! :) Nejradši bych je snědla sama na posezení :D

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web