Autor:

Domácí rohlíky od Hodinářů

60 minut PT0H60M
Snadné
Ingredience
Hladká mouka 500 g
Vejce 2 ks
Hera 50 g
Droždí 30 g
Mléko  
Cukr  
Mák 1 špetka
Sůl  
Rozšlehané vejce 1 ks
Máslo
rozpuštěné
1 ks
Domácí rohlíky od Hodinářů

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Pečivo

Do hladké mouky dáme vykynutý kvásek (mléko, droždí, lžíce cukru, lžíce mouky), přidáme vejce, rozpuštěný tuk, mléko, sůl, trochu cukru a vypracujeme těsto. Těsto rozdělíme na 4 díly, každý rozválíme do kruhu silného 5 mm, potřeme ho máslem.
Kruh rozdělíme na 8 částí (trojúhelníčků) - stáčením od širší strany ke špičce trojúhelníku tvoříme rohlíky.

Rohlíky dáme na vymaštěný plech, necháme je vykynout, potřeme vejcem, posypeme kmínem či mákem, posolíme, pečeme dozlatova. Horké rohlíky potřeme rozpuštěným máslem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 21 x
1-
4.57 21 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 21x)
Dort Red Velvet Dárek pro maminku: Dort Red Velvet Články z

Komentáře k receptu: Domácí rohlíky od Hodinářů

Komentáře

  1. Lucie   15.01.2016 | 13:23 | reagovat | závadný

    Dobrý den, také ráda vyzkouším. Těsto necháte kynout po zadělání nebo ihned tvarujete rohlíky a necháte kynout před upečením? Děkuji

  2. romccca   19.10.2015 | 15:07 | reagovat | závadný

    Nevím, proč se tak rohlíky jmenují. Recept jsem si kdysi vystřihla v novinách. Jsem ráda, že Vám chutná. Taky ho musím zase po dlouhé době udělat :-)

  3. lenka   25.08.2015 | 21:20 | reagovat | závadný

    lepší jsem nejedla - ani od pekaře... :-) :-) :-)

  4. jana   09.05.2015 | 20:47 | reagovat | závadný

    Smim se zeptat proc od hodinaru ma to nejakou pointu? jsem totiz hodinarka proto me to zaujalo dekuji :-)

  5. Kateřina   01.03.2015 | 11:53 | reagovat | závadný

    Mě by zajímalo, jestli musím používat jen bílou, respektive světlou mouku. Zda by šlo testo vypracovat i z tmavé, napr. chlebové? Nebo hladké špaldové. Máte prosím někdo zkušenost?

1 2 3 4 5 6 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web