Autor:

Pařeznická bramboračka

70 minut PT0H70M
Snadné
Ingredience
Brambory 750 g
Mrkev 2 ks
Petržel 1 ks
Celer 1 plátek
Cibule 2 ks
Česnek 5 stroužek
Sušené houby 1 hrst
Drcený kmín 1 špetka
Sůl  
Voda 2 l
Pepř mletý 1 špetka
Kroupy 10 lžíce
Na jíšku
Polohrubá mouka 50 g
Máslo 50 g
Pařeznická bramboračka

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Očistíme a nadrobno nakrájíme zeleninu, cibuli a česnek. Dáme do vody, přidáme houby, pepř a kmín a dáme vařit.

V jiné vodě vaříme doměkka(asi hodinu) kroupy. Když jsou brambory měkké, přidáme uvařené kroupy. Připravíme jíšku, kterou přímo z pánvičky vpravíme lžící do vařící polévky. Přidáme ještě majoránku a nadrobno nasekanou petrželovou a celerovou nať (nemusí být).

Necháme ještě 5-8 minut pod pokličkou povařit.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Reklama
Dýňová polévka se zázvorem Lehké polévky na zahřátí i na hubnutí Články z

Komentáře k receptu: Pařeznická bramboračka

Komentáře

  1. Ladia   11.06.2012 | 20:09 | reagovat |

    Do jíšky patrně patří těch 50 g másla...

    1. Vlasta Novák   12.06.2012 | 9:32 | reagovat |

      Přesunul jsem, díky...

  2. Eva Skálová   25.01.2011 | 13:46 | reagovat |

    Prosím Vás, ty kroupy, mají se předem namočit? Než je dáte uvařené do polévky, nějak je promyjete?

    1. recepty73   25.01.2011 | 14:11 | reagovat |

      Evo,kroupy se vaří mimo(zvlášť).Pak se do polévky přidají,klidně promyté přes cedník ;-) .

  3. Milan   26.12.2010 | 17:40 | reagovat |

    Můj kamarád říká, že bramboračka bez krup, to je jako lízat med přes igelit a má pravdu !!

  4. recepty73   23.11.2010 | 13:59 | reagovat |

    Jíšku neudělá z polohrubé mouky snad nikdo,chtělo by to ještě máslo,které je v ingrediencích nahoře ;-)

  5. Di   13.01.2008 | 12:50 | reagovat |

    Moje babička také dělávala bramboračku s kroupama a ještě přidávala malé nočky z hladké mouky a vody, říkalo se jim "buclíky". Jinak vše jako v uvedeném recpetu, možná ještě trochu majoránky na závěr. Byla to dobrá, sytá polévka.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web