Pařeznická bramboračka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
70 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g brambory
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • 1
      plátek celer
    • 2
      ks cibule
    • 5
      stroužek česnek
    • 1
      hrst sušené houby
    • 1
      špetka drcený kmín
    • sůl
    • 2
      l voda
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 10
      lžíce kroupy
  • Na jíšku
    • 50
      g polohrubá mouka
    • 50
      g máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Očistíme a nadrobno nakrájíme zeleninu, cibuli a česnek. Dáme do vody, přidáme houby, pepř a kmín a dáme vařit.
2
V jiné vodě vaříme doměkka(asi hodinu) kroupy. Když jsou brambory měkké, přidáme uvařené kroupy. Připravíme jíšku, kterou přímo z pánvičky vpravíme lžící do vařící polévky. Přidáme ještě majoránku a nadrobno nasekanou petrželovou a celerovou nať (nemusí být).
3
Necháme ještě 5-8 minut pod pokličkou povařit.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Vlasta Novák
    Vlasta Novák |

    12. 6. 2012 09:32

    Přesunul jsem, díky...

  • Ladia
    Ladia |

    11. 6. 2012 20:09

    Do jíšky patrně patří těch 50 g másla...

  • recepty73
    recepty73 |

    25. 1. 2011 14:11

    Evo,kroupy se vaří mimo(zvlášť).Pak se do polévky přidají,klidně promyté přes cedník ;-) .

  • Eva Skálová
    Eva Skálová |

    25. 1. 2011 13:46

    Prosím Vás, ty kroupy, mají se předem namočit? Než je dáte uvařené do polévky, nějak je promyjete?

  • Milan
    Milan |

    26. 12. 2010 17:40

    Můj kamarád říká, že bramboračka bez krup, to je jako lízat med přes igelit a má pravdu !!

  • recepty73
    recepty73 |

    23. 11. 2010 13:59

    Jíšku neudělá z polohrubé mouky snad nikdo,chtělo by to ještě máslo,které je v ingrediencích nahoře ;-)

  • Di
    Di |

    13. 1. 2008 12:50

    Moje babička také dělávala bramboračku s kroupama a ještě přidávala malé nočky z hladké mouky a vody, říkalo se jim "buclíky". Jinak vše jako v uvedeném recpetu, možná ještě trochu majoránky na závěr. Byla to dobrá, sytá polévka.

  • barča
    barča |

    12. 1. 2008 20:48

    Máte pravdu Blanko, ale recepty to určitě nebudou.

  • Petra Plevová
    Petra Plevová |

    12. 1. 2008 15:41

    U nás,na českobudějovicku,se vždycky dělala bramboračka s kroupami,jinak si to ani nedokážu představit.To jsem netušila,že tam vlastně nepatří.Určitě je to krajová záležitost.

  • Blanka Budinská
    Blanka Budinská |

    10. 1. 2008 22:15

    Jani, Tomáš neví, že do klasické bramboračky nepatří kroupy....ale jistě zná spoustu jiných věcí..:-)

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    9. 1. 2008 20:18

    Tomáši,ani já nechápu vaše poznámky,je to dobrý recept a zajímalo by mne,jaký máte vy,abych jej opepřila ironií vám vlastní.Jana

  • Tomáš Marný
    Tomáš Marný |

    9. 1. 2008 09:29

    Takže bramboračka