Autor:

Pařeznická bramboračka

70 minut PT0H70M
Snadné
Ingredience
Brambory 750 g
Mrkev 2 ks
Petržel 1 ks
Celer 1 plátek
Cibule 2 ks
Česnek 5 stroužek
Sušené houby 1 hrst
Drcený kmín 1 špetka
Sůl  
Voda 2 l
Pepř mletý 1 špetka
Kroupy 10 lžíce
Na jíšku
Polohrubá mouka 50 g
Máslo 50 g
Pařeznická bramboračka

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Očistíme a nadrobno nakrájíme zeleninu, cibuli a česnek. Dáme do vody, přidáme houby, pepř a kmín a dáme vařit.

V jiné vodě vaříme doměkka(asi hodinu) kroupy. Když jsou brambory měkké, přidáme uvařené kroupy. Připravíme jíšku, kterou přímo z pánvičky vpravíme lžící do vařící polévky. Přidáme ještě majoránku a nadrobno nasekanou petrželovou a celerovou nať (nemusí být).

Necháme ještě 5-8 minut pod pokličkou povařit.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Reklama
Květáková polévka s parmazánem Co dát na víkendový stůl? Články z

Komentáře k receptu: Pařeznická bramboračka

Komentáře

  1. Ladia   11.06.2012 | 20:09 | reagovat |

    Do jíšky patrně patří těch 50 g másla...

    1. Vlasta Novák   12.06.2012 | 9:32 | reagovat |

      Přesunul jsem, díky...

  2. Eva Skálová   25.01.2011 | 13:46 | reagovat |

    Prosím Vás, ty kroupy, mají se předem namočit? Než je dáte uvařené do polévky, nějak je promyjete?

    1. recepty73   25.01.2011 | 14:11 | reagovat |

      Evo,kroupy se vaří mimo(zvlášť).Pak se do polévky přidají,klidně promyté přes cedník ;-) .

  3. Milan   26.12.2010 | 17:40 | reagovat |

    Můj kamarád říká, že bramboračka bez krup, to je jako lízat med přes igelit a má pravdu !!

  4. recepty73   23.11.2010 | 13:59 | reagovat |

    Jíšku neudělá z polohrubé mouky snad nikdo,chtělo by to ještě máslo,které je v ingrediencích nahoře ;-)

  5. Di   13.01.2008 | 12:50 | reagovat |

    Moje babička také dělávala bramboračku s kroupama a ještě přidávala malé nočky z hladké mouky a vody, říkalo se jim "buclíky". Jinak vše jako v uvedeném recpetu, možná ještě trochu majoránky na závěr. Byla to dobrá, sytá polévka.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první 8 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první
Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět? Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět?
Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad! Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web