Autor:

Cizrnová omáčka

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 5
Ingredience
Cizrna 200 g
Rajský protlak 250 g
Sůl  
Muškátový oříšek  
Pepř mletý  
Prolisovaný česnek 5 stroužek
Uzený špek 10 g
Cibule 1 ks
Majoránka  
Cizrnová omáčka

Postup přípravy:

Přes noc si namočíme cizrnu, asi hrst na porci. Pak ji uvaříme v nové vodě se solí. Je to asi za 30 minut.
Na pánvi osmažíme trochu špeku na kostičky - kvůli chuti, přidáme cibuli na kostičky, pak na to nasypeme přecezenou cizrnu. Trochu opražíme, zalijeme protlakem, přidáme prolisovaný česnek, mletý pepř, sůl, trochu muškátového oříšku, majoránku, necháme trochu vyvařit ten protlak, ať je to hustší.
Podáváme s rýží nebo těstovinami a nějakým sýrem, chutná mi to s balkánským.
Dobrou chuť.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Tipy & triky pro zavařování Články z

Komentáře k receptu: Cizrnová omáčka

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web