Autor:

Cizrnová omáčka

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 5
Ingredience
Cizrna 200 g
Rajský protlak 250 g
Sůl  
Muškátový oříšek  
Pepř mletý  
Prolisovaný česnek 5 stroužek
Uzený špek 10 g
Cibule 1 ks
Majoránka  
Cizrnová omáčka

Postup přípravy:

Přes noc si namočíme cizrnu, asi hrst na porci. Pak ji uvaříme v nové vodě se solí. Je to asi za 30 minut.
Na pánvi osmažíme trochu špeku na kostičky - kvůli chuti, přidáme cibuli na kostičky, pak na to nasypeme přecezenou cizrnu. Trochu opražíme, zalijeme protlakem, přidáme prolisovaný česnek, mletý pepř, sůl, trochu muškátového oříšku, majoránku, necháme trochu vyvařit ten protlak, ať je to hustší.
Podáváme s rýží nebo těstovinami a nějakým sýrem, chutná mi to s balkánským.
Dobrou chuť.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Báječné recepty z hub Články z

Komentáře k receptu: Cizrnová omáčka

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web