Cizrnová polévka s řapíkatým celerem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g cizrna
    • 4
      ks brambory
    • 0,5
      ks řapíkatý celer
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks cibule
    • mletá paprika
    • celerová nať
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cizrnu namočíme do studené vody na 12 hodin a pak uvaříme (v tlakovém hrnci 20 minut). Přidáme na kousky nakrájený celer, na kostky nakrájené brambory, dolijeme vodou na potřebné množství, osolíme a vaříme, pokud nejsou brambory měkké.
2
V kastrůlku na troše oleje opražíme nadrobno nakrájenou cibuli, přisypeme mouku, krátce orestujeme, přidáme papriku, promícháme a zalejime asi 1 dl vody. Rozvaříme na hladko. Vlijeme do polévky a necháme 5 minut provařit na slabém plameni.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • pippiva
    pippiva |

    15. 11. 2011 14:47

    Tento recept delam take, cizrnu my muzem porad 8-) . Jen vynechavam mouku, vody davam jen aby se nereklo a osmazenou cibulkou (na olivovem oleji) pak ozdobim jednotlive porce. :-)

  • Vlasta Novák
    Vlasta Novák |

    15. 11. 2011 10:34

    Opraveno, díky

  • Ladia
    Ladia |

    15. 11. 2011 10:13

    Hladká mouka l