Nakládaný hermelín VI.

moje hodnocení:

4,2

hodnotilo: 13
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: princezna

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na 5ti-litrovou sklenici
    • 8
      ks hermelín
    • 1,5
      balíček pepř celý
    • 1
      balíček bobkový list
    • 1
      balíček nové koření
    • 1
      hrst bylinky nebo bylinné koření na steak garden
    • 1
      sklenice feferonka
    • 8
      stroužek česnek prolisovaný nebo česneková pasta
    • 1
      lžička chilli mleté
    • 3
      ks cibule větší
    • 1
      sklenice kozí rohy
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hermelíny rozkrojíme na dvě tenší kolečka a potřeme směsí z mleté chili, česneku a bylinek. Cibuli nakrájíme na tenké proužky. Nejprve na dno sklenice poklademe tři kolečka hermelínu a posypeme plátky cibule, přidáme kuličky nového koření, pepře, pár bobkových listů, feferonky a kozí rohy (vždy asi 2 kusy) a stále postup opakujeme, až naplníme sklenici. Potom zalijeme olejem až po hrdlo, aby byly všechny suroviny ponořené v oleji. Necháme uležet asi 1-2 dny na chladném místě a můžeme podávat.
Zařazení: Chuťovky Ze sýra
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ariza
    ariza |

    19. 11. 2015 21:30

    Pokud nechcete dělat hermelín doma, koukněte na hodnocení hermelínů v českých restauracích: www.nakladany.hermos.webnode.cz

  • ariza
    ariza |

    19. 11. 2015 21:30

    Pokud nechcete dělat hermelín doma, koukněte na hodnocení hermelínů v českých restauracích: www.nakladany.hermos.webnode.cz

  • Vojtěch
    Vojtěch |

    17. 11. 2015 13:09

    AHoj, zajímá mě jak dlouho hermelíny vydrží ? Než se zkazí ? A jaký na to má vliv teplota ? A ta cibule ? Jaký tedy má vliv na celkovou výdrž hermelínu ? 8-)

  • sn50
    sn50 |

    16. 3. 2014 12:38

    Nechtěl bych zkazit hodnocení tak dobrého receptu, a to jen kvůli omylu a nedokonalosti stránek...

  • sn50
    sn50 |

    16. 3. 2014 12:37

    Omylem jsem klikl na 5 a až pak jsem si uvědomil, že to je na opačné straně stupnice -- při hodnocení. Myslíte, že to hodnocení lze nějak změnit? Mě to nejde...

  • Jana
    Jana |

    23. 9. 2013 12:26

    Cibuli nedávat, ta způsobuje kvašení

  • Jana
    Jana |

    18. 6. 2013 19:14

    Jinak je taky důležité pořádně uzavřít sklenici. Není-li tak, taky zkvasí.

  • Jana
    Jana |

    18. 6. 2013 19:13

    Tak zkuste dát do ledničky, jestliže chutnal perlivě, tak se vám zkvasil a to už je samozřejmě nejedlé. Pozná se i tak, když otevřete sklenici, tak vám "bouchne" a hned začnou letět nahoru bublinky. V letních dnech je holt lepší to nechat v ledničce na 14 dnů a pak si pošušňáte.

  • Zdenka
    Zdenka |

    10. 6. 2013 18:27

    Tak mám stejnou zkušenost, ale nikdo nereagoval na můj dotaz, čím by to mohlo být, - Ahoj, chci se zeptat, co jsem udělala špatně, po asi třech dnech, kdy jsem sýr naložila začal kvasit, nemá někdo nějaký nápad? sýr pak štípal na jazyku. :'(

  • Barbora Bísková
    Barbora Bísková |

    22. 1. 2013 18:08

    právě jsme ho spořádali na posezení, byl výborný. Děkuji za recept :-)

  • Klára
    Klára |

    3. 1. 2013 09:47

    Můžete mi poradit? Už jsem dělala nakl. hermelín dvakrát a pokaždé měl takovou zvláštní chuť, vůbec se neproležel, chutnal jakoby "perlivě"... Co s tím?

  • Pepa
    Pepa |

    21. 12. 2012 18:25

    Já dělal teď nedávno nakládaný hermelín podle receptu na http://www.nakladany-hermelin.eu/ Nemám rád feferonky, takže jsem je tam nedával. A souhlasím s Blankou, že je dobré uskladnit je na 2-3 dny při pokojové teplotě a pak až do ledničky, dělám to stejně. A byla to fakt mňamka, budu dělat znovu :).

  • Blanka
    Blanka |

    25. 7. 2012 09:00

    naložené hermelíny je lepší mít 2 dny v pokojové teplotě, lépe vyzrají. Pak se mohou dát do lednice, kde vydrží i delší dobu.

  • lydia
    lydia |

    16. 6. 2012 20:59

    okej tak podme nato...

  • Lucka
    Lucka |

    2. 1. 2012 20:31

    Je to bomba!!! Udelala jsem je na Silvestra. Ty kozí rohy bych příště dala klidně 2 sklenice a cibule taky více. Nechala jsem je na balkoně, asi by to chtělo příště trochu teplejší místo. Díky za super recept. ;-)

  • honza
    honza |

    4. 9. 2011 18:34

    mají být v lednici nebo v komoře? popř. kolik °C, děkuji :)

  • libor
    libor |

    19. 5. 2011 16:37

    Steak koreni=jakekoli koreni s nazvem grilovaci, delam to s tim a je to vyborne

  • Sisinka
    Sisinka |

    4. 4. 2011 11:29

    Moc děkuji, určitě vyzkouším. Hermelíny už mám v lednici. :-)

  • princezna
    princezna |

    1. 4. 2011 17:49

    koření steak garden je směs na steaky od kotany

  • Sisinka83
    Sisinka83 |

    29. 3. 2011 09:47

    Chtěla bych poprosit o bližší identifikaci koření Steak garden?!Ráda bych Váš recept vyzkoušela.Děkuji O:-)

  • Lenuplinka
    Lenuplinka |

    30. 12. 2010 14:33

    Výborné!