Autor:

Špenátovka

Snadné
Ingredience
Mražený špenát 1 ks
Cibule 1 ks
Česnek
dle chuti, cca
2 stroužek
Sůl  
Pepř mletý  
Olej  
Sýr
- Eidam, Gouda ... , cca
200 g
Špenátovka

Postup přípravy:

Špenát necháme rozmrazit, přebytečnou vodu odlijeme. Na rozpáleném oleji osmažíme dorůžova pokrájenou cibuli, přidáme špenát a rozetřený česnek. Osolíme a opepříme dle chuti a necháme chvíli podusit. Solíme opatrně, sýr je také slaný! Špenát odstavíme a ihned vmícháme větší část(3/4)strouhaného sýru, který v něm za stálého míchání necháme rozpustit.
Špenátovou pomazánku natíráme na čerstvé pečivo, tousty, topinky, které dozdobíme zbytkem strouhaného sýru nebo i čerstvou zeleninou.

***U nás je oblíbená na smaženkách: krajíčky chleba namáčíme v osolených rozšlehaných vejcích a smažíme dozlatova z obou stran.

*Dá se jíst i vychladlá.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 47 x
1-
4.79 47 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 47x)

Komentáře k receptu: Špenátovka

Komentáře

  1. Martina   24.09.2016 | 18:05 | reagovat | závadný

    Vyborna zalezitost <3 diky.

  2. gina   10.05.2015 | 22:28 | reagovat | závadný

    je vyborna 8)

  3. Adéla Feixová   26.08.2014 | 13:54 | reagovat | závadný

    Byla to bašta, kterou ani hlava rodiny nepohrdla. K vaječným chlebům se velmi dobře hodí a je to zase něco jiného. Jen abych je všechny nakrmila, použila jsem špenáty dva.

  4. A.Reznerová   21.11.2013 | 18:58 | reagovat | závadný

    S cibulí jsem zároveň smažila i slaninu,pak už vše podle receptu,pomazánka byla vynikající a večeře na jedničku s hvězdičkou.K receptu se brzo vrátím.

  5. Věra   27.08.2013 | 19:03 | reagovat | závadný

    Je výborná a velmi žádaná :-* , vyzkoušená i z nivou a také dobrota.

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web