Autor:

Špenátové rizoto Pepka námořníka

Snadné
Ingredience
Rýže Parboiled 250 g
Špenát
cerstvy nebo mrazeny
500 g
Cibule 1 ks
Zeleninový vývar
cca 800 ml
 
Strouhaný parmazán  
Máslo  
Olivový olej  
Špenátové rizoto Pepka námořníka

Postup přípravy:

Cibuli nakrájíme na drobno a necháme zesklovatět (nesmažíme) na oleji (1 lžíce) a kousku másla. Přidáme omytý špenát, podlijeme trochou vývaru a vaříme pár minut, dokud špenát nezmenší svůj objem. Pokud použijeme špenát mražený, postupujeme stejně, jen vaříme trochu déle. Pak přidáme rýži (neproplachujeme!), promícháme, osolíme a za stalého míchání po troškách přidáváme vařící vývar (vždy, když rýže zhoustne, přilijeme trochu vývaru) po celou dobu vaření. Pokud pouzijeme vývar solený, samozřejmě nesolíme. Vaříme, dokud rýže nezměkne a je krémové konzistence. Odstavíme z ohně, přidáme 3 lžíce parmesánu, lžíci másla, promícháme a po pár minutách můžeme podávat. Každou porci ještě můžeme posypat trochou parmesanu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
3
3 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3 (hodnoceno 2x)
Chilli con carne na pivě Pěkně ostrá mexická kuchyně. Recepty, které stojí za to vyzkoušet Články z

Komentáře k receptu: Špenátové rizoto Pepka námořníka

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web