Špenátové rizoto Pepka námořníka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g rýže parboiled
    • 500
      g špenát cerstvy nebo mrazeny
    • 1
      ks cibule
    • zeleninový vývar cca 800 ml
    • strouhaný parmazán
    • máslo
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli nakrájíme na drobno a necháme zesklovatět (nesmažíme) na oleji (1 lžíce) a kousku másla. Přidáme omytý špenát, podlijeme trochou vývaru a vaříme pár minut, dokud špenát nezmenší svůj objem. Pokud použijeme špenát mražený, postupujeme stejně, jen vaříme trochu déle. Pak přidáme rýži (neproplachujeme!), promícháme, osolíme a za stalého míchání po troškách přidáváme vařící vývar (vždy, když rýže zhoustne, přilijeme trochu vývaru) po celou dobu vaření. Pokud pouzijeme vývar solený, samozřejmě nesolíme. Vaříme, dokud rýže nezměkne a je krémové konzistence. Odstavíme z ohně, přidáme 3 lžíce parmesánu, lžíci másla, promícháme a po pár minutách můžeme podávat. Každou porci ještě můžeme posypat trochou parmesanu.

Komentáře k receptu

  • lestray
    lestray |

    11. 6. 2013 09:04

    rizoto z parboiled ryze? are u fuckin' kiddin' me?