Autor:

Špenátové rizoto Pepka námořníka

Snadné
Ingredience
Rýže Parboiled 250 g
Špenát
cerstvy nebo mrazeny
500 g
Cibule 1 ks
Zeleninový vývar
cca 800 ml
 
Strouhaný parmazán  
Máslo  
Olivový olej  
Špenátové rizoto Pepka námořníka

Postup přípravy:

Cibuli nakrájíme na drobno a necháme zesklovatět (nesmažíme) na oleji (1 lžíce) a kousku másla. Přidáme omytý špenát, podlijeme trochou vývaru a vaříme pár minut, dokud špenát nezmenší svůj objem. Pokud použijeme špenát mražený, postupujeme stejně, jen vaříme trochu déle. Pak přidáme rýži (neproplachujeme!), promícháme, osolíme a za stalého míchání po troškách přidáváme vařící vývar (vždy, když rýže zhoustne, přilijeme trochu vývaru) po celou dobu vaření. Pokud pouzijeme vývar solený, samozřejmě nesolíme. Vaříme, dokud rýže nezměkne a je krémové konzistence. Odstavíme z ohně, přidáme 3 lžíce parmesánu, lžíci másla, promícháme a po pár minutách můžeme podávat. Každou porci ještě můžeme posypat trochou parmesanu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
3
3 2 5 1
Hostina na svatého Martina Články z

Komentáře k receptu: Špenátové rizoto Pepka námořníka

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web