Pesto Rosso

10 minut PT0H10M
Snadné
Ingredience
Sušená rajčata 100 g
Parmazán 50 g
Piniové semínka
lze použít i slunečnicová nebo mandle
50 g
Olivový olej 3 lžíce
Bazalka
Můžete dát dle chuti i více
1 hrst
Česnek 1 stroužek
Sůl
parmezán je sám o sobě slaný,ale můžete přidat. Doporučuji hrubozrnou
1 špetka
Pesto Rosso

Postup přípravy:

Doporučuji kvůli bazalce NEDÁVAT do mixéru nebo kovového hmoždíře. Bazalka se nesnese s kovem a poté hořkne !!

Ingredience rozmělněte v hmoždíři do kašičky. Pokud se nedaří přilijte více oleje. Nebojte ničemu to nevadí.

Pro skladování doporučuji skleněné nádoby s víčkem. V lednici vydrží 1-2 týdny (pokud dříve nesníte :-D ) Po vložení zalijte ještě olejem tak,aby vznikla cca 10mm vrstva nad pestem. Olej slouží společně se solí a česnekem jako konzervant. Pokud pesto odeberete zase zalijte olejem nebude se tak rychle kazit.

Doporučení: aby bazalka nečernala nechte ji po opláchnutí pořádně oschnout. Vydrží pak déle zelená.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Těstoviny s mozzarellou Rychlé večeře na celý týden Články z

Komentáře k receptu: Pesto Rosso

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web