Autor:

Bagely

40 minut PT0H40M
Střední
Porce: 12
Ingredience
Sušené droždí 1 balíček
Cukr krupice 2 lžíce
Rostlinný tuk 3 lžíce
Sůl 1 lžíce
Hladká mouka
typ 00
750 g
Dále budete potřebovat:
Máslo
tekuté
20 g
Cukr krupice 4 lžíce
Sůl 1 lžíce
Prášek do pečiva 1 lžička
Bílek 1 ks
Kukuřičná krupice 2 lžíce
Led
kostky
 
Bagely

Postup přípravy:

Zařazení: Ostatní, Pečiva

1) V pár lžicích z 1/2 litru vlažné vody rozpusťte droždí a špetku cukru. Zbylou vodu utřete v míse s rostlinným tukem a do této směsi vmíchejte vzešlé droždí, zbylý cukr, sůl a podle chuti asi 1/2 lžičky pepře.

2) Pomocí hnětače zatřete po částech 700 g mouky. Zbylou moukou poprašte pracovní plochu, vyklopte na ni těsto a asi 5 minut hněťte. Během hnětení zapracovávejte tolik mouky z pracovní plochy, aby bylo těsto pružné, ale ne příliš suché. Vytvarujte jako kouli.

3) Těsto vložte do máslem vymazané mísy a potřete ho ještě trochou másla. Mísu překryjte utěrkou a při pokojové teplotě nechte asi hodinu kynout. Pak ho vyklopte
na pomoučněnou pracovní plochu a ještě jednou prohněťte.

4) Troubu předehřejte na 230 °C. Z jedné strany pracovní plochy si položte čistou utěrku, z druhé strany utěrku poprášenou moukou. Vyjměte těsto, rozkrojte ho napůl, půlku vraťte do mísy, přikryjte a dejte do chladu. Druhou polovinu rozkrojte na šest dílů.

5) Dejte vařit 3 litry vody. Vezměte vždy 1 kousek těsta (zbylé kousky nechte zakryté) a vytvarujte z něj bochánek. Palcem omočeným v mouce vypíchněte uprostřed otvor a pak ho pomoučněnýma rukama roztahujte, až vytvoříte kroužek. Hotové bagely pokládejte na pomoučněnou utěrku.

6) Do vroucí vody v hrnci vsypte cukr, sůl a prášek do pečiva. Po jednom vkládejte bagely a nechte je z každé strany 1 minutu povařit. Vyjměte děrovanou naběračkou, nechte odkapat a klaďte vedle sebe na čistou utěrku.

7) Bílek prošlehejte s lžičkou vody. Vymazaný plech posypte asi 1 lžící kukuřičné krupice. Bagely klaďte na plech a potřete je rozšlehaným bílkem. Do malé ohnizdorné nádobky dejte asi 4 kostky ledu, doplňte vodu a nádobku postavte na dno trouby.

8) Plech vložte do trouby na druhou příčku odspoda a bagely pečte asi 20 minut do zlatohněda. Nechte ještě 5 minut odpočívat ve vypnuté troubě. Pak vyjměte z trouby a nechte pečivo vychladnout na mřížce.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1

Komentáře k receptu: Bagely

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem 8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem
12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo! 12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo!
Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari! Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web