Autor:

Bagely

40 minut PT0H40M
Střední
Porce: 12
Ingredience
Sušené droždí 1 balíček
Cukr krupice 2 lžíce
Rostlinný tuk 3 lžíce
Sůl 1 lžíce
Hladká mouka
typ 00
750 g
Dále budete potřebovat:
Máslo
tekuté
20 g
Cukr krupice 4 lžíce
Sůl 1 lžíce
Prášek do pečiva 1 lžička
Bílek 1 ks
Kukuřičná krupice 2 lžíce
Led
kostky
 
Bagely

Postup přípravy:

Zařazení: Ostatní, Pečiva

1) V pár lžicích z 1/2 litru vlažné vody rozpusťte droždí a špetku cukru. Zbylou vodu utřete v míse s rostlinným tukem a do této směsi vmíchejte vzešlé droždí, zbylý cukr, sůl a podle chuti asi 1/2 lžičky pepře.

2) Pomocí hnětače zatřete po částech 700 g mouky. Zbylou moukou poprašte pracovní plochu, vyklopte na ni těsto a asi 5 minut hněťte. Během hnětení zapracovávejte tolik mouky z pracovní plochy, aby bylo těsto pružné, ale ne příliš suché. Vytvarujte jako kouli.

3) Těsto vložte do máslem vymazané mísy a potřete ho ještě trochou másla. Mísu překryjte utěrkou a při pokojové teplotě nechte asi hodinu kynout. Pak ho vyklopte
na pomoučněnou pracovní plochu a ještě jednou prohněťte.

4) Troubu předehřejte na 230 °C. Z jedné strany pracovní plochy si položte čistou utěrku, z druhé strany utěrku poprášenou moukou. Vyjměte těsto, rozkrojte ho napůl, půlku vraťte do mísy, přikryjte a dejte do chladu. Druhou polovinu rozkrojte na šest dílů.

5) Dejte vařit 3 litry vody. Vezměte vždy 1 kousek těsta (zbylé kousky nechte zakryté) a vytvarujte z něj bochánek. Palcem omočeným v mouce vypíchněte uprostřed otvor a pak ho pomoučněnýma rukama roztahujte, až vytvoříte kroužek. Hotové bagely pokládejte na pomoučněnou utěrku.

6) Do vroucí vody v hrnci vsypte cukr, sůl a prášek do pečiva. Po jednom vkládejte bagely a nechte je z každé strany 1 minutu povařit. Vyjměte děrovanou naběračkou, nechte odkapat a klaďte vedle sebe na čistou utěrku.

7) Bílek prošlehejte s lžičkou vody. Vymazaný plech posypte asi 1 lžící kukuřičné krupice. Bagely klaďte na plech a potřete je rozšlehaným bílkem. Do malé ohnizdorné nádobky dejte asi 4 kostky ledu, doplňte vodu a nádobku postavte na dno trouby.

8) Plech vložte do trouby na druhou příčku odspoda a bagely pečte asi 20 minut do zlatohněda. Nechte ještě 5 minut odpočívat ve vypnuté troubě. Pak vyjměte z trouby a nechte pečivo vychladnout na mřížce.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 2x)

Komentáře k receptu: Bagely

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web