Autor:

Bageta se sýry - zapečená

Snadné
Ingredience
Bageta
může být i veka, houska, bulka, rohlík...
 
Sýr
dle chuti: Hermelín, Čedar, Gouda Pesto Verde, Gouda Wasabi, Gran Moravia, Niva, Eidam uzený...
 
Máslo  
Alobal  
Bageta se sýry - zapečená

Postup přípravy:

Starší bagetu nebo jiné pečivo z druhé dne pokrájíme na plátky tak, že plátek zcela neprokrojíme, ale uděláme do ní jen hluboké zářezy cca 1 - 1,5 cm od sebe. Do zářezů pak opatrně nastrkáme na plátky pokrájené sýry, které nám chutnají. Volíme sýry s výraznější chutí. Na jednu bagetu postačí cca 120 - 150 gramů sýru. K sýru můžeme přidat případně i slabý plátek cibule, česneku nebo čerstvé bylinky dle chuti (bazalka, petrželka...).

Plát alobalu potřeme v místě, kde bude bageta ležet máslem, položíme na něj bagetu a pevně jí alobalem obalíme. Dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů na cca 10 minut. Po vyndání z trouby bagetu opatrně rozbalíme, pokapeme rozpuštěným máslem a ihned podáváme se zeleninovým salátem, hroznovým vínem, kiwi, hruškou...

Pokud se neobejdeme bez masa, můžeme ke vhodným sýrům (Hermelín, Gouda...) vložit i kousek šunky nebo slaniny :-)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Quiche s dýní a kuřecím masem Francouzské slané koláče krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Bageta se sýry - zapečená

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web