Autor:

Křupavý bůček

Střední
Ingredience
Vepřový bůček 1/2 kg
Česnek 3 stroužek
Med 1 lžíce
Hořčice kremžská 1 lžíce
Hořčice plnotučná 1 lžíce
Sojová omáčka 1 lžíce
Worcestrová omáčka 1 lžíce
Rozmarýn 1/2 lžička
Tabasco 1 lžička
Rostlinný olej 1 dl
Sůl 1 lžička
Pepř mletý 1 lžička
Křupavý bůček

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

První věc, kterou začneme je, že si připravíme marinádu. Ta vznikne smícháním všech druhů koření s olejem. Dále si vezmeme bůček a nakrájíme ho na asi 1 cm silné plátky. Maso vložíme do pevného sáčku, zalijeme marinádou a řádně zavážeme. Maso lehce promasírujeme. Marinujeme nejlépe do druhého dne. Pokud nemáme čas, stačí alespoň hodinku.

Následně můžeme maso grilovat na dřevěném uhlí, nebo řádně orestujeme na troše oleje na pánvičce do úplného změknutí. Nesmíme zapomenou maso řádně potírat zbylou marinádou.

Podáváme s chlebem, brambory, ale hlavně s dobře vychlazeným pivem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 5x)
Králík s koriandrem pečený v papilotě Jarní kuchyně a mladé maso. Vyzkoušejte 4 skvělé recepty Články z

Komentáře k receptu: Křupavý bůček

Komentáře

  1. Jana   04.09.2014 | 23:35 | reagovat | závadný

    Vynikající. Neměla jsem tabasco, ale přidala jsem sušené kousky chilli od Vitany.
    Maso se rozpadá a marináda je super.
    Poprvé jsem pekla i s kostmi a kůží, ale určitě ne naposledy.
    K tomu kysané zelí s domácím uzeným špekem a cibulkou do zlatova, moje klasika.
    A hrníčkový knedlík v mikrovlnce, osvědčený a rychlý.
    Pivo samozřejmě nechybí. :-)

  2. silvik T.   25.11.2012 | 15:19 | reagovat | závadný

    Vynikající.Dělala jsem bůček vcelku a pekla v troubě.Je to naprosto dokonalé.I manžel,který málokdy něco pochválí,řekl,že je to dobré. :)

  3. silvik T.   25.11.2012 | 15:18 | reagovat | závadný

    Vynikající.Dělala jsem bůček vcelku a pekla v troubě.Je to naprosto dokonalé.I manžel,který málokdy něco pochválí,řekl,že je to dobré. :)

  4. Witas   31.08.2012 | 17:12 | reagovat | závadný

    Dnes jsem připravil marinádu, trošku jsem ochutnal a musím říci, že to má opravdu šmak a říz, můžu také doporučit :-)

  5. LADISLAV BRYNDA   02.05.2010 | 8:43 | reagovat | závadný

    NO PROSTĚ UŽASNÉ.PŘÍŠTI VÍKEND TO BUDU DĚLAT NA ZAHRADĚ.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web