Autor:

Křupavý bůček

Střední
Ingredience
Vepřový bůček 1/2 kg
Česnek 3 stroužek
Med 1 lžíce
Hořčice kremžská 1 lžíce
Hořčice plnotučná 1 lžíce
Sojová omáčka 1 lžíce
Worcestrová omáčka 1 lžíce
Rozmarýn 1/2 lžička
Tabasco 1 lžička
Rostlinný olej 1 dl
Sůl 1 lžička
Pepř mletý 1 lžička
Křupavý bůček

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

První věc, kterou začneme je, že si připravíme marinádu. Ta vznikne smícháním všech druhů koření s olejem. Dále si vezmeme bůček a nakrájíme ho na asi 1 cm silné plátky. Maso vložíme do pevného sáčku, zalijeme marinádou a řádně zavážeme. Maso lehce promasírujeme. Marinujeme nejlépe do druhého dne. Pokud nemáme čas, stačí alespoň hodinku.

Následně můžeme maso grilovat na dřevěném uhlí, nebo řádně orestujeme na troše oleje na pánvičce do úplného změknutí. Nesmíme zapomenou maso řádně potírat zbylou marinádou.

Podáváme s chlebem, brambory, ale hlavně s dobře vychlazeným pivem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1
Těstoviny s mozzarellou Rychlé večeře na celý týden Články z

Komentáře k receptu: Křupavý bůček

Komentáře

  1. Jana   04.09.2014 | 23:35 | reagovat |

    Vynikající. Neměla jsem tabasco, ale přidala jsem sušené kousky chilli od Vitany.
    Maso se rozpadá a marináda je super.
    Poprvé jsem pekla i s kostmi a kůží, ale určitě ne naposledy.
    K tomu kysané zelí s domácím uzeným špekem a cibulkou do zlatova, moje klasika.
    A hrníčkový knedlík v mikrovlnce, osvědčený a rychlý.
    Pivo samozřejmě nechybí. :-)

  2. silvik T.   25.11.2012 | 15:19 | reagovat |

    Vynikající.Dělala jsem bůček vcelku a pekla v troubě.Je to naprosto dokonalé.I manžel,který málokdy něco pochválí,řekl,že je to dobré. :)

  3. silvik T.   25.11.2012 | 15:18 | reagovat |

    Vynikající.Dělala jsem bůček vcelku a pekla v troubě.Je to naprosto dokonalé.I manžel,který málokdy něco pochválí,řekl,že je to dobré. :)

  4. Witas   31.08.2012 | 17:12 | reagovat |

    Dnes jsem připravil marinádu, trošku jsem ochutnal a musím říci, že to má opravdu šmak a říz, můžu také doporučit :-)

  5. LADISLAV BRYNDA   02.05.2010 | 8:43 | reagovat |

    NO PROSTĚ UŽASNÉ.PŘÍŠTI VÍKEND TO BUDU DĚLAT NA ZAHRADĚ.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web